Low Carb Diyeti ?

Selamlar . Benim kilom 78 , boyum 174 , yaşım ise 17 . Ben bu diyeti kullanarak yağ kaybetmek istiyorum. Makro hesaplayıcıları tek tek araştırdım fakat Low Carb diyeti hesaplamalarında sürekli 170-200 karbonhidrat öneriyor bu normal mi yoksa yanlış bir makro hesabı mı ? Endomorph yapıdayım ve bu karbonhidratları alınca kilo alacağımı hissediyorum.

Ben de endomorf'um, deneyimlediğim şey karbonhidrat bünyemin yağ yakımını çok yavaşlatıyor.
Ben 85 kiloyum, günlük karb alımım 85-90 gr

dukan diyetini öneririm 15 günlüğüne uygulayabilirsin daha sonra karbı yükselterek calorilerini hesaplıyarak kendine bir diyet listesi oluşturabilirsin şuan karaciğerlerinde fazlaca karbonhidrat dolu bunları dukan giib şoklama bir diyetle atlatabilirsin

Düşük karbonhidrat ile düşük yağlı diyetlerin uzun dönem etkilerinin karşılaştırıldığı bir çalışmada vücut ağırlığındaki azalma ve yağ kütlesindeki azalma iki diyet arasında benzer bulunmuş. İzokalorik diyetlerde low carb yerine Mediterranean veya DASH gibi diyetleri tercih edebilirsin. Yüksek sebze tüketimine dayalı bütün besin gruplarından ölçülü tüketilen diyetler bunlar. Ağırlık kaybında da etkileri güzel..

Yukarda bahsettiğim çalışma için link:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/m/pubmed/19439458/

Back
Yukarı