arkadaşlar başık saçma evet ama bir sorum var. annem bir arkadaşından loru çiğ yemenin sakıncalı olacağını öğrenmiş. lor tuzsuz ve kaynatılmamış sütten yapıldığı için bakteri olduğunu söylemiş. tuzun önemli lor u pişirmesiymiş. bunların ne kadarı doğru arkadaşlar.. annem başımın etini yiyip duruyo
Bız gayette yıyoruz ve kımseye bırsey olmadı.. Hatta bızı gectım, lor zaten herkes tarafından pısırılmeden yenen peynırımsı bır besındır..
ah şu annelerin arkadaşlarından öğrendikleri saçma sapan şeyler... bende de var bi tane etraftan saçma sapan şeyler duyup bende uygulamaya çalışan
o kast ettiği pazardan veya markasız alınan lorlar olabilir. biz belirli markalarınkini alıyoruz. çok marka ürün sevmem ama markalı olanların besin değerleri belli ve yağ oranıları düşük oluyor. marka besin değerlerine bakabilirsiniz uygun marka için.
Her lor tuzsuz değil bu arada. Özellikle markalılarda biraz tuz var. Açıklarda genelde olmayabiliyor. Benim merak ettiğim ise bazılarının üzerinde tam yağlı yazıyor, bunu görünce dağılıyorum. Tam yağlı lor peyniri nasıl oluyor acaba?
arkadaslar ben cekirdekten yetisme peynirciyim.lor peyniri yapmak icin basta peynir olmak uzere kaynatilan sutun kalan kismini tekrardan kaynatilir ki bu en yuksek kaynama derecesidir en saglikli sut urunu lordur ucuz yada pahali olmasi farketmez.tam yagli olanlarda kasar peyniri ve tulum peynirinden olan lorlardir.beyaz peynir loru yagsiz olandir umarim yardimci olmusumdur
ben her sabah kavaltıda 100 gr lor yiyorum yörükoglunun yagsız tuzsuz lorunu alıyorum cokta güzel oluyor hicte sorun yasamadım yaglı ve tuzlu olanlarıda var bazende mandıradan alıyorum tuzu hic kullanmadıgım icin köylüler kendileri yapıyorlar ama yaglı oluyor mis gibi süt kokuyor ve cok lezzetli oluyor