Şimdi buna tam olarak hastalık demeyelim, Postür bozukluğu demek daha doğru olacaktır. Postür bozukluğu çeşitli sebeplerden dolayı olsada sonuç olarak kasların birbirine eşit güçte olmamasından kaynaklı bir problemdir. Kimisinde hatalı duruştan kimisinde hatalı antrenmandan vs. vs. farklı sebeplerden dolayı ortaya çıkar.Vücut geliştirme yapıyor musun bilmiyorum ama yapmalısın, antrenmanlarına bir önceki mesajımda yazdığım güçsüz olan kaslarla ilgili hareketleri eklersen bir sorun kalmayacaktıt. Tabii ki ömrünün sonuna kadar yapman gerekiyor bu sporu, bir yaşam biçimi haline getirirsen, vücut geliştirme antrenmanlarına doğru hareketler koyarsan, ekstradan bir şey yapmana gerek kalmaz, düzgün bir postürün olur. Tahmin ediyorum ki şu an yazdıklarım tam olarak soruna cevap olmadı. Biraz daha açık yazayım, eğer kısa bir süreliğine esnetme hareketlerini ve zayıf kasları güçlendirme hareketi yaparsan, sorunun düzelir. Ancak aradan tekrar zaman geçince eski haline döner. Ve bu kısır döngü hep devam eder, sen esnetirsin, düzelttim dersin, aradan zaman geçer eski haline döner. Vücut geliştirme antrenmanlarını asla bırakmayıp her kas grubunu çalıştırarak yaparsan, vücut geliştirmeyi bırakmadığın sürece herhangi bir postür bozukluğun olmaz. Umarım açıklayabilmişimdir.