Leg-pukk

Ağır sağlam in eski 3 günlük programı. 2 haftadır bunu yapıyorum. Ama bi sorun var. Normalde push-pull-leg şeklinde programlar var. Bu programda bacak sonda. Ve hareket sayıları nasıl sizce yeterli mi?

Program bu;
Pazartesi 4 Bacak, 3 Omuz, 2 Bilek hareketi
Salı Dinlenme
Çarşamba 4 Sırt, 2 Biceps, 2 Karın hareketi
Perşembe Dinlenme
Cuma 4 Göğüs, 2 Triceps, 2 Karın hareketi
Cumartesi Dinlenme
Pazar Dinlenme

İtiş-Çekiş-Bacak Şeklinde ama

Düzenleme: başlığı yanlış yazdım. Leg-pull-push olacaktı başlık.

Sirttan sonra biceps, gogusten sonra triceps calismak zorlayici olmuyor mu ? Gogus calisirken triceps , sirt calisirken biceps yeterince devreye giriyor diye ben aralarina iki gun koyuyodum. Performansin etkilenmiyorsa sorun yok sanirim

Yanıt için alıntı yapınız.

Sirttan sonra biceps, gogusten sonra triceps calismak zorlayici olmuyor mu ? Gogus calisirken triceps , sirt calisirken biceps yeterince devreye giriyor diye ben aralarina iki gun koyuyodum. Performansin etkilenmiyorsa sorun yok sanirim

Ya akşam üzeri cevap yazmistim ama boş gitmiş. Neyse dediğin gibi baya yorucu oluyor. Kasın anası ağlıyor resmen. Ama her kas grubunu haftada bir kere çalıştırdığım için bidahaki antrenmana dinlenmiş hazır oluyor. Benim asıl sorum push-pull-leg tarzı programları duymuştum ama bu program tam tersi leg-pull-push. Bunun mantığını anlamadım acaba testosteronla alakalı bişey mıdır?

askeri_pilot, programın isminin ne önemi var?adı ppl olabilir fakat genelde legs-push-pull şeklinde uygulanır.pull günüyle de legs arasına 2 gün koyulur.bunun sebebi de eğer ağır deadlift yapıyorsanız pull gününde,legs gününde hamstring-glutes çalışmak konusunda sıkıntılar olabilir.yani mevcut hareketlerin verimini olabildiğince en yüksek tutacak şekilde sıralanmalı.

Anladım bende bacak gününden sonra alt sırtta da ağrı oluyodu ağrı tam geçmemesine rağmen sırt çalışıyodum gene çarşamba günü. Haliyle verimli olmuyodu tam olarak. Dediğiniz gibi leg-push-pull daha mantıklı geldi şimdi teşekkürler

Back
Yukarı