Leg press yaparken Dizlerimde ağrı oluşuyor.

Leg press'te 110 Kg'ye ulaştım bugün. Fakat Dizlerim aşırı ağrıdığı için yarıda bırakmak zorunda kaldım. Bacaklarımda kuvvet daha yarılanmamıştı bile. Yani 120-140 Kg Arası yapabileceğimi düşünüyorum. Fakat Dizlerimde inanılmaz bir yanma oluşuyor 100 kg üstüne çıkınca. Bunun çözümü nedir ?

Büyük olasılıkla dizlerini kilitliyorsun. Bir diğer olası durumda kaldırırken dizlerin içeri bükülmesi olabilir veya çok aşağı indiriyorsun. Negatif kısımda dizleri dışa doğru açmaya çalış ve kaldırdıktan sonra kilitleme hafif bükük kalsın.
Tavsiyem önce hareketin nasıl yapıldığını öğrenip sonra harekete girmen.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Büyük olasılıkla dizlerini kilitliyorsun. Bir diğer olası durumda kaldırırken dizlerin içeri bükülmesi olabilir veya çok aşağı indiriyorsun. Negatif kısımda dizleri dışa doğru açmaya çalış ve kaldırdıktan sonra kilitleme hafif bükük kalsın.
Tavsiyem önce hareketin nasıl yapıldığını öğrenip sonra harekete girmen.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Hareket formunu zaten defalarca inceledim. Dizlerim hafif kırık , Negatiflerde dizler dışarı doğru. Mesafe tam ayarında. Herşey yerinde ama Dizlerim ağrıyor. Bir hastalık olma olasılığı varmıdır ?

Doktora görünmende fayda var. Ama hareketi yaparken kas yerine eklemi hissediyorsan büyük olasılıkla formda sıkıntı vardır.

Back
Yukarı