Leg Press yan etkisi olurmu?

Selam arkadaşlar ben 22 yaşındayım merak ettiğim bir konu var?Leg Press boy kısaltırmı cunku baçaklar içeri biner mi 1-2 santim boy kısalalırmı.bana soylendı aam pek inandırıcı olmadı.
 
slm

22' sinden sonra uzayamassın zaten korkucak birşey yok ağır bacak antrenmanları yapabilirsin bi sakınca yok, ama ben işi salama alıyım dersen ne olur ne olmaz gibisinden belki 1,2 santim daha uzarmıyım düşüncesiyle bir süre daha orta karar kilolar olabilir. en azından 23 üne gün alana kadar ;)
 
Bazı kişilerde 25-26'sında dahi boy uzaması görülebiliyor. Ben kendimden örnek vereyim 24 yaşındayken 1.73'tüm. Şuan 25 bitiyor 26'ya giriyorum ve boyum 1.74,8 yani neredeyse 1.75 olacak. Özellikle bu sürecin "vücut geliştirme" zamanına gelmesi ise bence tesadüf değil. Buna uygun programda uyguluyorum. Bu konuyu bir uzmanla görüştüğümüzde, 25-26 yaşında bile boy uzaması olabilir dedi.
 
Lep Press I Aman Sakin Yaşi Erken Olan Arkadaşlar Yapmayin,gelişimin Baş Düşmani
 
Ben 16 yaşındayım, yeni başladım. Şu ana dek 7 kez salona gittim ve 7 gidişimde de 3'er setten 10 tekrar ile 15-20 kg leg press çalıştım. Boyum 1.65, oldukça kısa. Leg press'in bu etkisinin olduğunu bilmediğimden ahmaklık ettim, öğrendiğim iyi oldu, artık leg press çalışmayacağım. Sizce 7 kez çalışmamdan bir şey olmuş mudur, içime kurt düştü şimdi :D Yardımcı olursanız sevinirim.

Ha bir de, leg curl ve leg extension'ı da 3x10 olarak yapıyorum 1 haftadır, bu iki hareketin boy uzamaya yan etkisi olur mu?

Teşekkürler şimdiden.
 
leg curl ve leg extension'ı da zaraa
r olmaz yapabilirsin.leg pressi çokhafif kiloda çalışşmısın ve çok az zaman çalışmıssın etkı yapmamıştır merak etme rahat ol.basarılar
 
Sağolasın, içimi rahatlattın :) Leg Curl ve Leg Extension'a devam o zaman, Leg Press'e tamam, çok teşekkürler.

leg curl ve leg extension'ı da zaraa
r olmaz yapabilirsin.leg pressi çokhafif kiloda çalışşmısın ve çok az zaman çalışmıssın etkı yapmamıştır merak etme rahat ol.basarılar
 
peki squat fazla girsek bu boy konusunda leg press gibi etkiler mi
 
ben bu boy uzamasını durdurması gelisme bozuklugu ortaya cıkarması konusuna katılmıyorum 16 yasında basladım bu spora bana daha tam oturmadı vucudun yapma dıyenler oldu (kendılerı oturdu yapmadı ne olduklarını gorduk) ama ben 1. senenın sonunda 180 kilo leg prese 10 tekrar gırmeye basladım sımdı neredeyse 3.senemı bıtırdım 19 yasındayım 260 kilo leg prese 6 tekrar,squatta da 100 kiloya 6 tekrar gırıyorum 65 cm bacak var ve en ufak bır gelısme gerılıgı kemik bozuklugu falan yok allaha sukur aslan gıbı yapıyoruz sporumuzu ve bırde sunu dusunun pro sporcuların hepsı 14-18 yas aralıgında baslamıs oluyorlar ama cogunun boyu 180 cm den uzun yanı dogru sekılde agırlık arttırımı yapılıp gereksız zorlamalara gıdılmezzse bence leg presste rahatlıkla onerılebılır genc arkadaslara
 
keos boyunun daha fazla uzun olabilirligini gormezden gelme.
boyle baskalarına bırsey kazandırmayacak mesajlar atamyı pek sevmıyorum 3 senede 10 tane mesaj anca attım zate.cevaba gelince kim bilir belkide ama ben liseye basladıgımda 181 dım lıse sonda 182 yanı neredeyse durmustu bıde hareketlerı dogru yaptıgımız surece yanı mesela leg press yaparken ust noktada hareketı bacagı kıltlemeden yanı gerılımı kasın uzerınden kaldırıp ekleme yuklemedıkce kemıklerı pek zorladıgımızı dusunmuyorum hocam boy uzamasının da %90-95 genetık oldugunu zaten herkes bılıyo yoksa allahın fakır afrıkalıları gunde bır parca ekmekle nası o kadar uzayabılırdıkı (konuyu kısır bır tartısmaya cevırmek ıstemem herkese ıı aksamalar)
 
Afrikalıların uzunluğu tabiki genetik, bunun yanında Dünya üzerinde ekvatora yaklaştıkça yer çekiminin azalması, açlığın kandaki insülin oranının fazlalığıyla büyüme hormonunun artması, iskelete binen yükün azalması, zayıf insanların daha uzun boylu olabildiği de bunlara etmen olabilir. Bacak için press egzersizlerinden çok ağırlıklı olarak ekstansyon, fleksiyon şeklinde çalışılması bu açıdan daha iyi olur. Hatta bacak kaslarının ve eklemlerin esnekliğini artırıp kas boyunu uzatmanında faydası olacağını düşünüyorum genelde bacakları esnek olan tekvando cular veya jimnastikçiler arasında izlenimlerime göre bacakları hep uzun oluyor.
 
squat ı hafif agırlıkla yapmak çok set hff agırlık boya etkisi olmaz heralde dimi yoksa olurmu squat şart uatnıorum bi erkek olarak ama basenler için :D şart dimi hff agrlık derken 0 agrlk boş demir agrlıgı
 
Boy uzamasını en fazla etkileyen kesinlikle squat hareketi. Ağırlığı omuza alıp, aşağı yukarı kalkmak, yani mantıken düşündüğümüzde omuzlardan ağırlık geliyor aşağıya doğru iniyor ve bu da kesinlikle boy uzamasını etkiler. Leg press de öyle tabii ama squat çok daha fazla boy uzamasını etkileyen bir hareket ve ergenlik çağındakilere verilmiyor hocalar tarafından. Squat'tan uzak durmakta fayda var. Hafif de olsa ağır da olsa zararlı.
 
Hocalarim bu yaz lise 3 geçiyorum . Boy 178 falan . Leg press dün başladım 70 kg ile. Şimdi devam ediyimmi etmiyimmi ? ( boy uzamasından sıkıntı olurmu yani )
 
Back
Yukarı