leg press, calf machine,squat tekrarlar nasıl olmalı

bacaklarda hacim kazanmak için tekrarlar nasıl olmalı bu hareketlerde.
leg press
squat,
ve calf machine de.

3x10 gibi mi? yoksa bacakta teknik farklı mıdır?
 
hacim çalışması ve definasyon görünümü bu kas bölgesinde cok önemli..ama bacakta genellikle yüksek tekrarlar yapılır..tendonları güçlendirmek için belli zamanlarda tabiki de hacim çalışması yapmalısın, yükleme döneminde agırlıklar artırılmalı..

yine de, ileri seviye vg ci değilseniz, her zaman bacakta agır kilolara girmeye pek gerek oldugunu düşünmüyorum..leg press, squat gibi hareketlerde hacim kazanma konusunda belli periyotlarda agır girilmeli..

benim bacak antrenmanlarımdaki tekrarlar 10-15 arası oluyor..bacak kaslarının doyması ve definasyonu biraz daha zordur, bu yüzden tekrarlar, normalden biraz daha yüksek tutulması fayda saglayacaktır.
 
calfler yüksek tekrar isteyen bir kas grubudur. minimum 18 tekrar yapmak şart. calf bölgesini başka şekilde uyarmak pek mümkün olmuyor, ne kadar ağır girilsede. ben 20 tekrar dan başlıyorum calf için 18 tekrarda sonlandırıyorum. verimide gayet iyi alıyorum.
 
calfler yüksek tekrar isteyen bir kas grubudur. minimum 18 tekrar yapmak şart. calf bölgesini başka şekilde uyarmak pek mümkün olmuyor, ne kadar ağır girilsede. ben 20 tekrar dan başlıyorum calf için 18 tekrarda sonlandırıyorum. verimide gayet iyi alıyorum.

cok yüksek tekrarlar cok ta mantıklı değil aslında..calf bölgesi agırlıklı olarak yagsız kas grubudur, bu dogru ama sürekli 18-20 tekrar yaparsanız, vücudunuz ileride daha yüksek tekrarlar ister çünkü yaşadıgınız acı hissini eski tekrarlarınızda yaşayamazsınız...mutlaka o bölgede de agır girilmeli..bunun etkisini de artırmak için drop seti denersin veya 2 farklı calf egzersizini süper set çekersin, harika bir verim alırsın..kendini şartlandırarak düşünmek dogru değil.
 
mutlaka o bölgede de agır girilmeli..bunun etkisini de artırmak için drop seti denersin veya 2 farklı calf egzersizini süper set çekersin, harika bir verim alırsın..kendini şartlandırarak düşünmek dogru değil.

2 farklı egsersizini super set cekersin derken, kac hareketten bahsediyorsunuz? misal 3 bacak hareketinden 1 tanesi piramit diger 2si super set seklinde mi?
 
2 farklı egsersizini super set cekersin derken, kac hareketten bahsediyorsunuz? misal 3 bacak hareketinden 1 tanesi piramit diger 2si super set seklinde mi?

bacak bölgesi için 3 hareket şart diye bir koşul yok. 2 aylık sporcular bile 3 hareket uyguluyor..bacak gelişiminin 3 hareketle olacagına pek inanmıyorum.

4 hareket yaptıgınızı varsayarsak, eger calf bölgesi gelişim konusunda daha geriden takip ediliyorsa, o zaman 2 hareket süper set çekilebilir.

örnek bir program; bu programda kalf bölgesine biraz daha agırlık verdim. yani, amaç o bölgedeki eksiklikleri giderip orantıyı yakalamak.

squat
leg extension
seated calf press ve standing calf raise süper set.(veya ayrı ayrı yapılabilir)


bunların dışında bacak gelişimi içinm haftada 2 gün antrenman yapılması cok fayda saglar..bacak antrenmanları özel olmalıdır. benim yeni düzenimde 1 gün omuz-bacak, 1 gün tamamen bacak çalışması var..
 
Leg extension ve curl leri çok ağırlık 15-20 tekrar. Bazen bunları tek bacak yapıyorum. Press, Squat ve Deadlift te 10 tekrar yapıyorum. Pazartesi ve Cuma haftada 2 defa yapıyorum. Ayrıca ip atlamakta calves için iyidir. Ayrıca mekik pozisyonunda ayaklarımı yüksek bir yere koyup, belimi yukarı orta seviye 60 defa 2 set kaldırıyorum. Bu hareket arka bacağa çok iyi vuruyor.
 
ben kalf lar için bir antrenmanda yüksek ağırlık az tekrarlı , bir sonraki antrenmanda yüksek tekrar az kilolarla uyguluyorum.

bacağa gelince çok düşük tekrar yüksek kilodan ziyade 12-15 tekrarla kendimizi zorlyacak kadar kg konulması taraftarıyım.
 
Benım kafama bı soru takıldı leg press makınesınde yaptıgımız calf press ıle ayakta yapılan calf raıses farklı bolgelerımı calıstırır calftakı?Ve hangısı calfın ıc bolgesını hangısı dıs bolgesını calıstırır?
 
calflerim cok zayıf uste gore cöp gibi duruyor. sizin yazdiginiz gibi cok tekrarli setler yaparsam daha da incelecek gibi geliyor

acaba basa bildigim kadar agır kilo basıp 4 sette 10 yada 9 tekrar cıkartmaya calıssam hacim kazanmazmı?
 
Ben calfi leg press'te calisiyorum. Tekrar sayisini 20 tutarak 160kg civari giriyorum. (Normal leg press 200kg) Fakat calflerde yanmadan once bacagimin altinda bir acima olusuyor. :( Acaba hareket ne gibi bir yanlis yapiyorum? Agirlik biraz fazla mi? Calf hareketini bacaklar cok hafif kirik parmak uclarimla ittirerek yapiyorum. Agirligi birakirken de (ittirdikten sonra) mumkun oldugunca gerdirmeye calisiyorum ayaklarimi.
 
calf lerim cok ince. şişmesi icin girebildigim en agir kilo da setler 4*10 seklinde yapiyorum. kimi hocamiz cok tekrarla şişer kimi ise az tekrar cok kiloyla şişer diyor. bunun ispatlanmıs bir calişma sekli yokmu? cok ince calfliyim ve şişirmek istiyorum. yardimci olurmusunuz?
 
Back
Yukarı