Lütfen yardım! Bilek Sakatlığı

İyi akşamlar.Yaklasik 1 aydır bileğimden dolayı antreman yapamiyorum.Sag bilegimin dış tarafındaki top gibi olan kemiğin orası bana zehir etti hayatı.Curl yapmayı denediğimde acidan kıvranıyorum.Doktor 3 hafta dinlen dedi Arel verdi taktım.3 hafta geçti agrida gram azalma yok ne zaman sağ elime bir şey alıp kaldırmak istesem hemen beliriveriyor sinsi ağrı.Lutfen eğer böyle birşey yaşandıysa iz yardım edin !:'(

Benzer bir sakatlık bende yaşadım.
İlk 2 hafta neredeyse sürekli şiddetli bir ağrı vardı.
3. ve 4. haftada hareket esnasında şiddetli ağrı devam ediyordu.
1-1.5 ay sonra ağrı şiddetini kaybetmişti ama ağırlık kaldırınca ve ani hareketler yapınca şiddetli olmasa da orta seviye de bir acı veriyordu.
Ağrının tamamen yok olması 3-4 ayı buluyor.
Şuan ağrı yok gibi ama %100 iyileşmiş durumda değil bileğim antrenmanlarda çok yük binerse ben burdayım diye kendisini hatırlatıyor :D
Bu tarz sakatlıkların tam iyileşmesi 1 yılı bulur demişti benim doktor.
Sana tavsiyem şiddetli ağrı düzelene kadar ara vermen olur.
Ondan sonra da hafif hafif başlaman mantıklı olur.

Benzer bir sakatlık bende yaşadım.
İlk 2 hafta neredeyse sürekli şiddetli bir ağrı vardı.
3. ve 4. haftada hareket esnasında şiddetli ağrı devam ediyordu.
1-1.5 ay sonra ağrı şiddetini kaybetmişti ama ağırlık kaldırınca ve ani hareketler yapınca şiddetli olmasa da orta seviye de bir acı veriyordu.
Ağrının tamamen yok olması 3-4 ayı buluyor.
Şuan ağrı yok gibi ama %100 iyileşmiş durumda değil bileğim antrenmanlarda çok yük binerse ben burdayım diye kendisini hatırlatıyor :D
Bu tarz sakatlıkların tam iyileşmesi 1 yılı bulur demişti benim doktor.
Sana tavsiyem şiddetli ağrı düzelene kadar ara vermen olur.
Ondan sonra da hafif hafif başlaman mantıklı olur.
Çok saol.Ben çok fazla duramiyorum ki.Bu 3 hafta eziyet gibi gecti.Antreman yapmayınca inanılmaz derecede stresli agresif oluyorum.Bu sene sınav zamanim.Yani stresli bı zaman.Tam antreman yapmam gereken yerde yapamıyorum.Simdi ayriyeten kol çalışması yapmasam sadece sırt göğüs omuz bacak yapsam?

Çok saol.Ben çok fazla duramiyorum ki.Bu 3 hafta eziyet gibi gecti.Antreman yapmayınca inanılmaz derecede stresli agresif oluyorum.Bu sene sınav zamanim.Yani stresli bı zaman.Tam antreman yapmam gereken yerde yapamıyorum.Simdi ayriyeten kol çalışması yapmasam sadece sırt göğüs omuz bacak yapsam?
Bende antrenmana gitmeyince kötü hissediyorum ama iyileşmesi için zaman tanımazsan sakatlık ilerler bu kez mecburen bırakmak zorunda kalırsın hem de daha uzun bir süre için bileğine yük binecek her türlü hareketten kaçın derim özellikle dik olarak bileğe binen yüklerden yani çoğu press hareketini yapma. Daha çok bacağa, karına odaklan bence.

SM-J500F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bende antrenmana gitmeyince kötü hissediyorum ama iyileşmesi için zaman tanımazsan sakatlık ilerler bu kez mecburen bırakmak zorunda kalırsın hem de daha uzun bir süre için bileğine yük binecek her türlü hareketten kaçın derim özellikle dik olarak bileğe binen yüklerden yani çoğu press hareketini yapma. Daha çok bacağa, karına odaklan bence.

Gögüste press hareketleri bileğini zorlar ağır girersen fly filan o kadar etkilemez sanıyorum. Sırtta ise barbell row gibi çekiş hareketleride bilekte ağrıyı arttırıyor. Omuzda raise tarzı hareketler olabilir. Ama olabilir dediklerim bile bileğe yük bindiriyor bir de ters bir hareket filan bir şey olursa cabası o bakımdan bence risk alma karın ve bacağa odaklan bence.

Gögüste press hareketleri bileğini zorlar ağır girersen fly filan o kadar etkilemez sanıyorum. Sırtta ise barbell row gibi çekiş hareketleride bilekte ağrıyı arttırıyor. Omuzda raise tarzı hareketler olabilir. Ama olabilir dediklerim bile bileğe yük bindiriyor bir de ters bir hareket filan bir şey olursa cabası o bakımdan bence risk alma karın ve bacağa odaklan bence.

Haklısın ama tamamen kesmek istemiyorum onun yerine hafif agirliklarla çalışmayı düşünüyorum.Gogus çalışmasını en çok sevdiğim bolge.Vazgeçmiyorum.

Onerebilecegin ağrıyı hafifletecek jel Krem veya hap falan varmı?

Buz uygulaması yap.
Voltaren emulgel var onu kullanmıştım ben.
İlk zamanlar sarmanı da tavsiye ederim hava alan bandajlarla bileğin hareket etmesini engeller ve daha iyi dinlendirir.
Birde doktora gözüksen iyi olur bilekte çok küçük kemikler mevcut kırılsa anlamayabilirsin bile.
Belki başka bir durum vardır.

Buz uygulaması yap.
Voltaren emulgel var onu kullanmıştım ben.
İlk zamanlar sarmanı da tavsiye ederim hava alan bandajlarla bileğin hareket etmesini engeller ve daha iyi dinlendirir.
Birde doktora gözüksen iyi olur bilekte çok küçük kemikler mevcut kırılsa anlamayabilirsin bile.
Belki başka bir durum vardır.
Doktora gözüktüğumu soylemistim.Mr röntgen falan cektirdik sıvı artısı var dedi kemikte kırık falan yok.

Back
Yukarı