Kuvvet için hangi hareketler?

Merhaba arkadaşlar,
Amatör olarak boks yapıyorum boyum 1.70 kilom 58 cılız çelimsiz duruyorum kilo alma gibi bir niyetim yok siklet atlamak istemiyorum ama vücuduma şekil verip kuvvet kazanmak istiyorum salonda göğüs kol sırt çalışabileceğim aletler var ama benim fitness yada bb hakkında pek bilgim yok.
vücuda şekil verip kuvvet kazanmak için(üst vücud) hangi hareketleri kaç tekrar yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

squat , deadlift , bench press , overhead press gibi hareketlere yönelebilirsin yüksek ağırlık düşük tekrarlar ile. olimpik kaldırışlar da patlayıcı kuvvet için önerilir.
Hocam bu olimpik kaldırış power clean mi ? Bu arada clean and press yapmaya başladım ohp yerine daha zor gibi geliyor ama daha zevkli :D etki olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum sizce ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

squat , deadlift , bench press , overhead press gibi hareketlere yönelebilirsin yüksek ağırlık düşük tekrarlar ile. olimpik kaldırışlar da patlayıcı kuvvet için önerilir.
Hocam bu olimpik kaldırış power clean mi ? Bu arada clean and press yapmaya başladım ohp yerine daha zor gibi geliyor ama daha zevkli :D etki olarak daha iyi olduğunu düşünüyorum sizce ?

Sent from my iPhone using Tapatalk

olimpik liftler genel olarak clean and jerk ve snatch için kullanılır ama varyasyonları için de geçerli yani power clean , clean and press de yapabilirsin o da patlayıcı kuvvet ister.

hmm bilgilendirme için saol.
58 kgyim 60 kgde kalıp vücuda üçgen şekli verip parçalı bir vücut yapmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekiyor bir nevi brucee leenin vücudu gibi kısa boy,zayıf,parçalı vücut abartı güç değil boksta yeterli olacak kadar bana yeter düzenli çalışarak ve kuralına uygun beslenerek çalışmalarımı yapsam ne kadar zamanda hedefime ulaşırım?

Back
Yukarı