KURU YEMIS

steeve

Üye
arkadaslar ozur dılerım bu topıcı actım ama arama yaptım kuru yemısı bulamadım...Simdi acaba KURU YEMIS Zararlımı yararlımı???ne turlusu yararlı ne turlusu zararlı?? :?:

Kardeş çok yararlı besin maddeleridir kuruyemişler.Yalnız şuna dikkat et, kuru yemiş alırken günlük alman gereken vitamin ve özellikle minerallere dikkate ederek seç hatta karışık al içindeki vitamin ve minarelleri döküm alıp günlük alman gereken değere göre çok yararlı bir şekilde yiyebilirsin.Ayrıca çok iyi bir bitkisel protein kaynaklarıdır. ve tabiki korbonhidrat.eğer balık kaynaklı omega yağı eksiğin varsa bu yağlarıda (çoklu doymamış)kuruyemişlerden sağlayabilirsin. mesala ceviz çok iyi bir omega kaynağıdır.Tekli doymamış yağ bakımındanda yer fıstığı çok zengindir.böylece günlük alman gereken yağ türnüde iyi huylu yağlardan almış olursun. Doymuş yağdan şimdilik uzak dur.Başarılar..

wolveron2 dedi:
Kardeş çok yararlı besin maddeleridir kuruyemişler.Yalnız şuna dikkat et, kuru yemiş alırken günlük alman gereken vitamin ve özellikle minerallere dikkate ederek seç hatta karışık al içindeki vitamin ve minarelleri döküm alıp günlük alman gereken değere göre çok yararlı bir şekilde yiyebilirsin.Ayrıca çok iyi bir bitkisel protein kaynaklarıdır. ve tabiki korbonhidrat.eğer balık kaynaklı omega yağı eksiğin varsa bu yağlarıda (çoklu doymamış)kuruyemişlerden sağlayabilirsin. mesala ceviz çok iyi bir omega kaynağıdır.Tekli doymamış yağ bakımındanda yer fıstığı çok zengindir.böylece günlük alman gereken yağ türnüde iyi huylu yağlardan almış olursun. Doymuş yağdan şimdilik uzak dur.Başarılar..
cok sagol ;)

geçen gün antrenman sonrası dayanamayıp 150gr bademi mideye indirdim iyi bir şey mi yaptım acaba? vicdan azabı çekiyorum da. :)

kuruyemiş, fındık, fıstık, ceviz, badem, kestane, çekirdek

kuyemişlerle ilgli biraz araştırma yaptım. şöyle ki:

Badem

Almonds.jpg

Almonds, 24 parça(32 gr)
Calories: 164
Protein: 6.0g
Carbohydrate: 5.6g
Yağ: 14.3g
Fiber: 3.3g
Vitamin E (7.4 IU)
Magnesium (78mg),
Riboflavin (0.23mg)

Kestane

Chestnuts.jpg

Kestane (European, roasted), 10 parça(84g)
Calories: 206
Protein: 2.67g
Carbohydrate: 44.5g
Total fat: 1.8g
Fiber: 4.3g
Vitamin B6 (0.41mg),
Vitamin C (21.8mg)
Potassium (497mg),
Folate (58.8mcg)

Fındık içi
Hazelnuts.jpg

Fındıkiçi, 10 tane (14g)
Calories: 88
Protein: 2.1g
Carbohydrate: 2.3g
Total Fat: 8.5g
Fiber: 1.3g

Fıstık
Peanuts.jpg

Fıstık(dry roasted),32 gr. (30 parça)
Calories: 168
Protein: 4.9g
Carbohydrate: 7.2g
Total Fat: 14.6g
Fiber: 2.5g
*Good source of: Magnesium (64mg)

Antep Fıstığı
Pistachios.jpg

Antep fıstığı (raw), 30adet (18g)
Calories: 99
Protein: 3.68g
Carbohydrate: 5.25g
Total Fat: 7.7g
Fiber: 1.8g
Vitamin B6 (0.31mg ),
Thiamine (0.157mg)

Ceviz
Walnuts.jpg

Ceviz, 1 çorba kaşığı (ezilmiş)
Calories: 47.3
Protein: 1.9g
Carbohydrate: 0.94g
Total Fat: 4.4g
Fiber: 0.39g

Ayçiceği Çekirdeği
Sunflower_Seeds.jpg

Sunflower seeds (with hulls), 1 cup (234g)
Calories: 262
Protein: 10.5g
Carbohydrate: 8.6g
Total Fat: 22.8g
Fiber: 4.8g
Magnesium (163mg),
Selenium (27.3mcg),
Folate (105mcg)
Zinc (2.3mg)

Kabak Çekirdeği
Pumpkin_Seeds.jpg

Kabak Çek., 142 parça (32 gr)
Calories: 153
Protein: 6.9g
Carbohydrate: 5.05g
Total Fat: 13g
Fiber: 1.1g
Iron (4.2mg)
Zinc (2.1mg)

CURL eline saglık dostum.ama simdi mesela hergun bir iki avuc fındık ve fıstık yesek nolur??

steeve dedi:
CURL eline saglık dostum.ama simdi mesela hergun bir iki avuc fındık ve fıstık yesek nolur??

dostum çok hazırcısın.
üşenme
git
google amcaya de ki
bir insanın günlük vitamin mineral ihtiyacı nedir?

ordan bulduğun rakamları bir yere not et.

sonra gel tekrar buraya

bak kuruyemişlerin besin değerlerine
ona göre yap hesabını

benim bildiğim sporcu araştırıcı olur yahuu :)

Özellikle bulk döneminde
günde 50 Gram Kuru üzüm, 50 gram fındık, 50 Gram ceviz... Antremandan 20 dk önce (tercihen giderken yolda) yemek cidden çok faydali oluyor ve sağlıklı olmasının yanında idman performansınıda artırıyor.

CURL dedi:
steeve dedi:

dostum çok hazırcısın.
üşenme
git
google amcaya de ki
bir insanın günlük vitamin mineral ihtiyacı nedir?

ordan bulduğun rakamları bir yere not et.

sonra gel tekrar buraya

bak kuruyemişlerin besin değerlerine
ona göre yap hesabını

benim bildiğim sporcu araştırıcı olur yahuu :)
bvaba hazırlıcık degil de zaman bulamama desek?calısıorum gece 1 de geliom 8 de ıse gıdıom foruma 5 dk urayıp yazabılıom bugu npazar bakma bugun sabah yazdım..yani tabiki zaman bulunur ama su an cok sıkısık oldumdan sizlere somak istedim yanlıs anlama..sagol ama hersey için

anlıyorum kardeşim. hayat zor. Allah sağlık sıhhat versin. Gerisi önemli değil.

Back
Yukarı