cok sagolwolveron2 dedi:Kardeş çok yararlı besin maddeleridir kuruyemişler.Yalnız şuna dikkat et, kuru yemiş alırken günlük alman gereken vitamin ve özellikle minerallere dikkate ederek seç hatta karışık al içindeki vitamin ve minarelleri döküm alıp günlük alman gereken değere göre çok yararlı bir şekilde yiyebilirsin.Ayrıca çok iyi bir bitkisel protein kaynaklarıdır. ve tabiki korbonhidrat.eğer balık kaynaklı omega yağı eksiğin varsa bu yağlarıda (çoklu doymamış)kuruyemişlerden sağlayabilirsin. mesala ceviz çok iyi bir omega kaynağıdır.Tekli doymamış yağ bakımındanda yer fıstığı çok zengindir.böylece günlük alman gereken yağ türnüde iyi huylu yağlardan almış olursun. Doymuş yağdan şimdilik uzak dur.Başarılar..
steeve dedi:CURL eline saglık dostum.ama simdi mesela hergun bir iki avuc fındık ve fıstık yesek nolur??
bvaba hazırlıcık degil de zaman bulamama desek?calısıorum gece 1 de geliom 8 de ıse gıdıom foruma 5 dk urayıp yazabılıom bugu npazar bakma bugun sabah yazdım..yani tabiki zaman bulunur ama su an cok sıkısık oldumdan sizlere somak istedim yanlıs anlama..sagol ama hersey içinCURL dedi:steeve dedi:CURL eline saglık dostum.ama simdi mesela hergun bir iki avuc fındık ve fıstık yesek nolur??
dostum çok hazırcısın.
üşenme
git
google amcaya de ki
bir insanın günlük vitamin mineral ihtiyacı nedir?
ordan bulduğun rakamları bir yere not et.
sonra gel tekrar buraya
bak kuruyemişlerin besin değerlerine
ona göre yap hesabını
benim bildiğim sporcu araştırıcı olur yahuu![]()
cok sagolCURL dedi:anlıyorum kardeşim. hayat zor. Allah sağlık sıhhat versin. Gerisi önemli değil.