Kum torbası işime yarar mı?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 02:08 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 01:37 ----------

[/COLOR]Merhaba herkese salonda ilk ayım bitti 1 -2 hafta cardio dan sonra ağırlığa geçicem.. Salona başlamadan önce evde dumbell filan çalışıyordum..

Size sorum

1) Eve kum torbası alsam yumruklasam tekmelesem filan gelişmeme yardımcı olurmu?
2) el yayı çalışmak bileği güçlendirirmi bileğin daha büyürmü? yaş 15. bilek 21 cm ama olsun :D

yaşın gereği hevesli ve heyecanlı gibisin :) gelişmene yardımcı olmaz yani kas geliştirmene yardımcı olmaz daha dogrusu. el yayı bileğini güçlendirebilir lakin bilegin büyümez bilek kalınlıgı kemik yapınla alakalı. ön kollarını büyütebilirsin ama.

Kum torbasını çıplak elle yumruklamak,bileklerine zarar verir,burkulma ihtimalin yüksektir,bunu da gözönünde bulundurmalısın.

Eğer vuruş tekniklerini , kickboks , boks , muay thai , mma salonlarından birinde öğrenmeden alıp çalışmayı denersen bileğine zarar verebilirsin.El yayı vs bileği büyütmez bileğin gücünü artırır.

Herkese teşekkürler.. Ama bi abim omuzların sırtın filan gelişir dedi.. Bi nebze yardımcı olmazmı?

eldivenimde var..

Şimdi salona gidiyorum zaten box a filan gidersem hiç zaman kalmıcak okullar açılınca..

Kasları kum torbasıyla geliştirme şansın çok zor dostum.Hacim almasını felan düşünüyorsan imkanı yok , cardio olarak yaparken belli bir enerji sarfedersin.Ama vuruşlarında beyaz kas lifleri çalışıyor bftrde vardı bir makalelede yazıyordu , ağırlık kaldırırken kırmızı kas lifleri çalışıyor , dövüş sporlarında vuruşlarda beyaz kas lifleri çalışıyor.

Kasları kum torbasıyla geliştirme şansın çok zor dostum.Hacim almasını felan düşünüyorsan imkanı yok , cardio olarak yaparken belli bir enerji sarfedersin.Ama vuruşlarında beyaz kas lifleri çalışıyor bftrde vardı bir makalelede yazıyordu , ağırlık kaldırırken kırmızı kas lifleri çalışıyor , dövüş sporlarında vuruşlarda beyaz kas lifleri çalışıyor.

Teşekkürler.. Hacimim yerinde zatende güçlenme açısından vb. dedim... Cardio gibi yardımı olsada olur..Biraz yağ yaksam fena olmaz..

Son düzenleme:
yumruğun gücünü omuzdan alıp atarsan ince kas gelişimine faydası olur diye düşünüyorum bende 6 aydır evde kum torbasına yapıyorum. Sana şöyle söyleyeyim ilk yumruk atışımda bileğim acımıştı ama artık daha sert ve bilinçli yumruklar atabiliyorum. Arkadaşların dedikleri doğru kas gelişiminde fazla etkisi yoktur ama birkaç şey öğrenebilirsin.

yumruğun gücünü omuzdan alıp atarsan ince kas gelişimine faydası olur diye düşünüyorum bende 6 aydır evde kum torbasına yapıyorum. Sana şöyle söyleyeyim ilk yumruk atışımda bileğim acımıştı ama artık daha sert ve bilinçli yumruklar atabiliyorum. Arkadaşların dedikleri doğru kas gelişiminde fazla etkisi yoktur ama birkaç şey öğrenebilirsin.

Evet sağol bende aynı senin gibi düşündüm öyle bi kas artışı değilde biraz güç kazandırabilir diye düşünüyorum..

Bilek konusunda el yayı faydalı oluyor ama 'wrist roller' aleti daha yararlı gibi.
Bunu kullanan veya ağırlık+sopa+ip kullanarak yapan var mı ?

Back
Yukarı