KaranlıkKral
Üye
1 Aydır spor yapıyorum ve 1 aydır kreatin kullanıyorum. Ara vermeli miyim ve ne kadar ara vermeliyim ?.
Zaten günde 3 litre su içiyorum bişey olmaz heralde dimi kullanmaya devam etsemBazı kaynaklarda ara verilmesi yazıyor, yaklaşık 1-1,5 ay kullanımda 2 hafta ara gibi. Ancak ara verilmesine gerek olmadığı ile ilgili yazılar da okudum. Bazı markaların üzerinde kullanım şartlarında 6 hafta kullanıp 2 hafta ara verin yazıyor.
Sonuçta her supplement böbreklere yükleniyor, birsey olmaz demek zor.Zaten günde 3 litre su içiyorum bişey olmaz heralde dimi kullanmaya devam etsem
O zaman ben bi 15 gün ara veriyimSonuçta her supplement böbreklere yükleniyor, birsey olmaz demek zor.
Hocam çalışmayı gönderebilir misiniz? Ben denk gelmedim sanırım. Genelde kronik kullanım için yeterli veriye sahip değiliz deniyor.5 yıl boyunca aralıksız kreatin kullanımının vücuda herhangi bir zarar vermediğini gösteren çalışmalar var. Kreatine ara verilmesinin sebebi zararlı olması değil, vücudun tolerans geliştirmesini engellemek. Programına göre 6-8 haftada bir 15 gün ara verebilirsin. Herkes ara vererek kullanmıyor.
Hocam çalışmayı gönderebilir misiniz? Ben denk gelmedim sanırım. Genelde kronik kullanım için yeterli veriye sahip değiliz deniyor.
Teşekkürler hocam bakacağım.Hocam selamlar. Creatine- The Power Supplement kitabının long-term safety bölümünde çok sayıda çalışma verilmiş. Şu an dışarıda olduğum için link atamıyorum ama kolaylıkla bulabilirsin.