Kreatin kullanim tavsiyesi

Svastika

Üye
15 yasindan itibaren araliklarla bb yapmis 20 yasinda orta seviye bir sporcuyum. İlk kez kreatin kullanacagim, baslangic seviyesi bir sporcu icin kullanim tavsiyesi verir misiniz? Aklimdaki kullanim iki gunde bir protein shake ile beraber 6 gr idi ancak bilen abilerimin arkadaslarimin gorusune danismak istedim.Kullanim amacim gucten ziyade su tutumunu max’a cikarmak bunu da soyleyeyim , gunde 3 4 litre su ile tuketecegim. simdiden sagolun.

edit: tabii ki sirf su tutma muhabbeti icin kullanmiyorum , asiri derecede ögude yapma etmeye musait bi cumle kurmusum orada hahaha ama su tutumu da onemli tabiki kullanim sebebimde

Kutunun üzerindeki talimata göre kullanabilirsin, öyle özel bir içme ve verim prosedürü yok. Ben antrenmandan 30 dk önce içerdim.

Yükleme yapılmayacaksa ki birçok makalede zaten kullanım kısa süre olmayacaksa 2-3 hafta içinde etkisinin alınacağı belirtilmekte olup günlük 3-5 gr olarak tavsiye edilmektedir. Alım zamanı çok önemli olmamamakla birlikte antrenman sonrasi alımın kas kazanımında daha etkili olduğuyla ilgili bir araştırma mevcut. Ancak bol su içmek (mevcut aldığınıza 1 litre ek gibi) önemli ve belli periyotlarda ara vermek gerekiyor.

Back
Yukarı