Şafak Bilgili
Üye
16 yasımdayım boyum 1,70 bazıları body boy kısaltır diyor bazıları kısaltmaz diyor . Açıkçası napacam bilmiyorum
Şafak bunu yazan sen misin?16 yasımdayım boyum 1,70 bazıları body boy kısaltır diyor bazıları kısaltmaz diyor . Açıkçası napacam bilmiyorum
İşte herkez birşey biliyorBu soru için yeterince hatta fazlasıyla konu var . Araştırmacı olalım biraz .
16 yaşında 80 kilo halterin altına girip biyerini sakatlamassan birşey olucağını zannetmiyorum.
Ben de senin araştırmacı ruhun nedeniyle o soruyu sormuştum. 16 yaşındaydım ben ilk başladığımda o zaman boyum 1.78'di şu an 27 yaşındayım boyum hala 1.78 uzamadım ama sorduğun sorudaki gibi kısalmadım da.Ya ne bilim 2 sene kaldı gelişim bitmesine teredutte kaldı m[DOUBLEPOST=1416337054][/DOUBLEPOST]
İşte herkez birşey biliyor
Dostum bende 16 yaşındayım bende eskiden butür konularda teneddütlüydüm ama şuan içim rahat senin teneddüt etmenin nedeni genelde bu sporu kısa boylu kişilerin yapması olabilir benim etrafımda gördüklerim genelde çoğu kısa boylu kişiler ama onların buna yönelmesinin nedeni şöyle düşün uzun boylu adamın fizik anlamında çok bişey yapmasına gerek yok ama kısa boylu adam fiziğindeki açıkları kapatması gerek .Ya ne bilim 2 sene kaldı gelişim bitmesine teredutte kaldı m
ozaman evdeki dumbellden ne olacakDostum bende 16 yaşındayım bende eskiden butür konularda teneddütlüydüm ama şuan içim rahat senin teneddüt etmenin nedeni genelde bu sporu kısa boylu kişilerin yapması olabilir benim etrafımda gördüklerim genelde çoğu kısa boylu kişiler ama onların buna yönelmesinin nedeni şöyle düşün uzun boylu adamın fizik anlamında çok bişey yapmasına gerek yok ama kısa boylu adam fiziğindeki açıkları kapatması gerek .
Diğer yandan işin gerçeği şu ki ben bodynin boya zarar vermiyceğini düşünmüyorum tabikide verir mesela ekstra güç için inanılmaz yüksek kilolarla 2 3 tekrar yapmaya çalışan kişiler var bunlar yanlış bir hareketlerinde boyu geç ciddi sakatlıklara neden olabiliyor buda dolaylı olarak büyümeyi yavaşlatabilir . Ama sana şöyle söyliyim takım sporlarında darbe alma riskin daha yüksek kısacası bu sporun sana zarar vermesi için egonun yüksek olup kaldıramıyıcağın ağırlığın altına girmen ve yanlış hareketle kemiklerine zarar vermen olabilir
Bana 15 yaşında boyunun uzaması duran ( sağlıksız olmamak şartıyla ) bir insan göster istediğini yapayım. Öyle bir şey yok. isterse 1 santim olsun o insan boy atar. Bu böyledir.[DOUBLEPOST=1416422258][/DOUBLEPOST]Boy 22 yaşına kadar uzar 18 yaşına kadar uzar diye bisey yok genetiktir bazisi 20 yaşına kadar uzar bazisinin uzamasi 15 yaşında durur.Ayrıca body boy uzamasıni engellemez ve boyu asla kisaltmaz
Her gün süt içmen kalsiyum açısından kemiklerini inanılmaz güçlendirir. Ve daha sağlam yapıya sahip olursun. İnan onu tahmin edemem fakat 1.75'i çok rahat geçersin.Abi boy 1.70 yaş 16 22 ye kadar yani 6 sene sonra boyum kaç olur hergun sut iciyom