korkuyorum

Bu soru için yeterince hatta fazlasıyla konu var . Araştırmacı olalım biraz .

16 yaşında 80 kilo halterin altına girip biyerini sakatlamassan birşey olucağını zannetmiyorum.

Ya ne bilim 2 sene kaldı gelişim bitmesine teredutte kaldı m[DOUBLEPOST=1416337054][/DOUBLEPOST]
Bu soru için yeterince hatta fazlasıyla konu var . Araştırmacı olalım biraz .

16 yaşında 80 kilo halterin altına girip biyerini sakatlamassan birşey olucağını zannetmiyorum.
İşte herkez birşey biliyor

Ya ne bilim 2 sene kaldı gelişim bitmesine teredutte kaldı m[DOUBLEPOST=1416337054][/DOUBLEPOST]
İşte herkez birşey biliyor
Ben de senin araştırmacı ruhun nedeniyle o soruyu sormuştum. 16 yaşındaydım ben ilk başladığımda o zaman boyum 1.78'di şu an 27 yaşındayım boyum hala 1.78 uzamadım ama sorduğun sorudaki gibi kısalmadım da.

iPhone'den Tapatalk aracılığıyla gönderildi

Ya ne bilim 2 sene kaldı gelişim bitmesine teredutte kaldı m
Dostum bende 16 yaşındayım bende eskiden butür konularda teneddütlüydüm ama şuan içim rahat senin teneddüt etmenin nedeni genelde bu sporu kısa boylu kişilerin yapması olabilir benim etrafımda gördüklerim genelde çoğu kısa boylu kişiler ama onların buna yönelmesinin nedeni şöyle düşün uzun boylu adamın fizik anlamında çok bişey yapmasına gerek yok ama kısa boylu adam fiziğindeki açıkları kapatması gerek .

Diğer yandan işin gerçeği şu ki ben bodynin boya zarar vermiyceğini düşünmüyorum tabikide verir mesela ekstra güç için inanılmaz yüksek kilolarla 2 3 tekrar yapmaya çalışan kişiler var bunlar yanlış bir hareketlerinde boyu geç ciddi sakatlıklara neden olabiliyor buda dolaylı olarak büyümeyi yavaşlatabilir . Ama sana şöyle söyliyim takım sporlarında darbe alma riskin daha yüksek kısacası bu sporun sana zarar vermesi için egonun yüksek olup kaldıramıyıcağın ağırlığın altına girmen ve yanlış hareketle kemiklerine zarar vermen olabilir

Dostum bende 16 yaşındayım bende eskiden butür konularda teneddütlüydüm ama şuan içim rahat senin teneddüt etmenin nedeni genelde bu sporu kısa boylu kişilerin yapması olabilir benim etrafımda gördüklerim genelde çoğu kısa boylu kişiler ama onların buna yönelmesinin nedeni şöyle düşün uzun boylu adamın fizik anlamında çok bişey yapmasına gerek yok ama kısa boylu adam fiziğindeki açıkları kapatması gerek .

Diğer yandan işin gerçeği şu ki ben bodynin boya zarar vermiyceğini düşünmüyorum tabikide verir mesela ekstra güç için inanılmaz yüksek kilolarla 2 3 tekrar yapmaya çalışan kişiler var bunlar yanlış bir hareketlerinde boyu geç ciddi sakatlıklara neden olabiliyor buda dolaylı olarak büyümeyi yavaşlatabilir . Ama sana şöyle söyliyim takım sporlarında darbe alma riskin daha yüksek kısacası bu sporun sana zarar vermesi için egonun yüksek olup kaldıramıyıcağın ağırlığın altına girmen ve yanlış hareketle kemiklerine zarar vermen olabilir
ozaman evdeki dumbellden ne olacak :-) iyi yha

Tam tersine boy uzamasına yardimci olabilir.tabi devasa agirliklarin altina girmedigin surece.kendimden örnek vereyim boyum 1.79 dan 1.82 oldu

16 yaşımdayım 5.5 6 aydır bu sporu yapıyorum bacak çalışmasını hiçbir zaman atlamadım mümkün olduğu kadar ağır kilonun altına girdim boyum 178den 183 oldu boy uzaması genetiktir daha sonra iyi beslenme gelir iyi beslenirsen genetiğin el verdiği kadar uzarsın ağırlıkları kafana takma

Erkekte gelişim 18 yaşında bitmez 22 yaşında biter :) Ayrıca body gelişim döneminde kemiklere baskı uyguladığımız için birazda olsa boy uzamasına engel olabilir. Ayrı olarak body insanı 5-10 cm falan uzatmaz bunları söyleyen yalancı hokkabazlar :) Sen gelişim döneminde olduğundan doğal olarak büyüyorsun ve uzuyorsun bunu body'e bağlamak yanlış olur. Ona bakarsan bende basketciyim 1.90 boyum var. Hayatım boyunca süt ve basketten vazgeçmedim. Benim boyumu 1.90 yapan bunlar mıydı ? en fazla 5 cm vermiştir genetik dışında :)

Boy 22 yaşına kadar uzar 18 yaşına kadar uzar diye bisey yok genetiktir bazisi 20 yaşına kadar uzar bazisinin uzamasi 15 yaşında durur.Ayrıca body boy uzamasıni engellemez ve boyu asla kisaltmaz

Boy 22 yaşına kadar uzar 18 yaşına kadar uzar diye bisey yok genetiktir bazisi 20 yaşına kadar uzar bazisinin uzamasi 15 yaşında durur.Ayrıca body boy uzamasıni engellemez ve boyu asla kisaltmaz
Bana 15 yaşında boyunun uzaması duran ( sağlıksız olmamak şartıyla ) bir insan göster istediğini yapayım. Öyle bir şey yok. isterse 1 santim olsun o insan boy atar. Bu böyledir.[DOUBLEPOST=1416422258][/DOUBLEPOST]
Abi boy 1.70 yaş 16 22 ye kadar yani 6 sene sonra boyum kaç olur hergun sut iciyom
Her gün süt içmen kalsiyum açısından kemiklerini inanılmaz güçlendirir. Ve daha sağlam yapıya sahip olursun. İnan onu tahmin edemem fakat 1.75'i çok rahat geçersin.

Tereddutte kaliyosan squat calf calisma kola falan sirta falan yonel ama bi sey var body boy moy kisaltmaz boyunun uzamicagi tutarsa uzamaz zaten.

20 yaşına kadar uzar demekte biraz tutarsız,ergenliğe ne zaman girdigin önemli.genel olarak 14 yasinda falan iri yari,boyu digerlerinden uzun tipler sonradan pek uzamiyo.ama bircok ters örnekte verilebilir.son derece geniş bir konu.zaten %90 genetik.sporla ve iyi beslenmeyle en iyi ihtimalle 5-10 cm farkeder.gene de 5 cm önemli bir fark.elinden geldigince esneme hareketleri yap,barfiks çek,kalsiyum al yap iste biseyler

Boy uzaması hormonlarla ve genetikle ilgili. Body building in hormonlara etkisini düşünecek olursan etkileyebilir. Ama cross fit gibi fitness çalışmaları yapsan bu yaşta bu boyda daha rahat olur.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boy uzaması tamamen genetikle ilgili bir olay, çok kötü beslenen, doğru düzgün bir çocukluk geçiremediği halde 1.90 olan insanlar olduğu gibi, ergenliğinde ailesi tarafından doktor doktor gezdirilmiş, oldukça kısa boylu insanlar da var. Belirleyici faktörün genetik olduğu kesin, lakin spor da oldukça etkiliyor bu işi. Bilimsel veri sayılmaz ama şöyle bir bakın sporculara, bir tarafta güreşçiler, halterciler vs. diğer tarafta voleybolcular, basketbolcular. Her olgu herkeste aynı sonucu verecek diye bir kaide yok, spor yapma demeyelim ama temkinli olmasını öğütlemek de daha doğru olur. Üzerinde söz hakkım olan bir gence spor konusunda ön ayak olsaydım, kesinlikle bazı konularda bilinçli olmasını sağlardım.

Back
Yukarı