Korku

2008 yılında bir başlıkta yazdığım bir cevap..
https://www.bodyforumtr.com/vbforum/sinirlere-dikkat-t12506.html?t=12506

bende çok sinirliyimdir ve sinirlenince mantıklı hareket edemeyen cinstenim..

bu konuda 2-3 şey söylemek istiyorum ve kendime yaptığım telkinlerden bahsedeyim..bi bakıma terapilerden..

"öfkeli iken karar vermemek gerekiyor"..bi şekilde daha mantıklı düşünebilmek için bi köşede soğumayı beklemek yada sizi engelleyenlere ayak uydurmanız sizi soğutabilir..

erkekliğin 10da 9u kaçmaktır denmiş...bu sözün aslı yani kaçmak sözünün aslı tırsıp kaçmak değil öfkeni yenip kavgadan geri durmaktır..

birde bu tip olaylarda bunu yapması zor olsada eğer sinir haliyle karşı tarafa zarar vermek size nelere mal olacak onu düşünmek lazım..
burda kendi erkekliğinizi yada gururunuzu ezdirmeme ile hayatınızı ve sizi sevenlerin hayatını sizden mahrum bırakarak karartma arasındasınız..

yine bu noktada geri çekilmenin yada üzerine gitmemenin yada olayı kavgaya dönüştürmemenin sizin erkekliğinize yada gururunuza hiç bir zarar vermeyeceğini hatta sizin ağalık yaptığınızı affettiğiniz ve kavganın olmasını engellediğinizi telkin edin..ki bu da zaten böyledir..

ben bunları genelde trafikte kendime telkin ediyorum..yoksa sizde biliyorsunuz ki inmek isteseydiniz zaten kapıyı ilk siz açardınız ve inerseniz karşıdakini ezeceksiniz..işte siz bunu bilmenin huzuru ile aranıcızda kalın..hiç bir şey olmamış gibi davranın..bunusa yapamıyorsanız korna ile uyardıktan sonra karşıdan gelecek tepkiyi iplemeyin..

"Asıl pehlivan öfkesini yenendir" sözüde yukardakileri özetliyor sanırım..(tarihe mal olmuş bir sözdür)

peki arkadaşlar benimde sorum olacak ALLAH şükür kimseden korkmuyorum.siz kız arkadaşınızla gezerken biri kız arkadaşınıza baksa falan ne yaparsınız.ben kız arkadaşımla gezerken kimseye sataşmamaya çalışıyorum peki siz neyaparsınız. a32

üye tedirginliği ve kavga etmeyişi konusunda çevresindeki baskının (farkında olmasa bile) kendisi üzerinde yarattığı stres üzerine bir başlık açmış..buna rağmen git ağzını burnunu kır demek onu daha fazla baskı altına alacaktır..insanları bu psikolojiye sokan açıktan ya da gizli yapılan çevre baskısıdır..bir bakıma töredir..
kavga dediğiniz şeyin kuralları mı var da bu kadar rahat ve garantili konuşuyorsunuz..

insanların nefsi müdafa hakları vardır ama durduk yere kavga etmezler..güçlü olun, hazır olun ve sakin bir ruh haline sahip olun ama kavga etmeyin..kışkırtmalara gelmeyin..

Hepinizin yorumlarına sonsuz tesekkurlerımı diliyorum tabii kavga etmemek en iyisi ama o cocuk sozlerle duracak bır cocuk degıl tabiri caizse ortam surtugu olmus ınsanları ezmeye ugrasır vurur vesaire.Olay bu yanı benımde cok ustume gelıyordu kucukken yasadıgım bır sey bu sanırsam onun yanında kendım olamıyordum.Baya baya zorlanıyordum baska bır ınsan yapsa kendımı ezmemek ıcın herseyı yapacak olan ben onun yanında gerılıyordum.Ama bu konuyu actıktan sonra ki ilk yorumu okumamla birlikte ozguvenımı duzeltmeye calısıyorum.Inanın sımdı daha cok rahat ettım.Rahat ettım hatta.
Kavga etme dıyenlerde cok haklı ama sıddete sıddet dıyenlerde bırazda haklı bence.Hepınıze saygım sonsuz hepınıze tesekkur edıyorum ben bu konuyu kımseye paylasmamıstım sansımı denemiştim burda.Cok cok saolun

Son düzenleme:
Kendine güven bu 1, Sadece ALLAHTAN kork bu 2.Böyle tiplere yüz verirsen üstüne biner her ortamda seni rahatsız ve rezil eder çünki seni küçük görür, evet bunu göze alıyorsan hala ondan kork dostum.Ona kendini ondan üstün göstermelisin ama sende görüyorum ki güven yok. Bu tür kavgave tartışma konularında kickbox adama %100 güven verir.Küçükken bende senin gibi her türlü kavga,tartışma ortamlarına girmekten korkardım,taki kickbox'başlasaya kadar. Burada kimileri kavgaya hayır demiş. Peki soruyorum bu tipteki kişiye,arkadaş haddini vermesinde daha çok onu rezil mi etsin?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 06:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 06:42 ----------

peki arkadaşlar benimde sorum olacak ALLAH şükür kimseden korkmuyorum.siz kız arkadaşınızla gezerken biri kız arkadaşınıza baksa falan ne yaparsınız.ben kız arkadaşımla gezerken kimseye sataşmamaya çalışıyorum peki siz neyaparsınız. a32

Yanında arkadaşın sevgilin(belkide evleneceğin,hayat arkadaşınla) Geziyorsun biri ona(kötü amaçla ) bakıyor,ve sen cevapsız kaldığında o kişinin erkekliğinden şüphe duyarım. .Sataşmamak ayrı mesele bu yaptığın tamamen doğru tabiki,ama biri ona kötü amaçla bakıyorsa cevabını vericeksin dostum.

Türk insanı korkak değildir.

Kendine güven bu 1, Sadece ALLAHTAN kork bu 2.Böyle tiplere yüz verirsen üstüne biner her ortamda seni rahatsız ve rezil eder çünki seni küçük görür, evet bunu göze alıyorsan hala ondan kork dostum.Ona kendini ondan üstün göstermelisin ama sende görüyorum ki güven yok. Bu tür kavgave tartışma konularında kickbox adama %100 güven verir.Küçükken bende senin gibi her türlü kavga,tartışma ortamlarına girmekten korkardım,taki kickbox'başlasaya kadar. Burada kimileri kavgaya hayır demiş. Peki soruyorum bu tipteki kişiye,arkadaş haddini vermesinde daha çok onu rezil mi etsin?

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 06:50 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 06:42 ----------

Yanında arkadaşın sevgilin(belkide evleneceğin,hayat arkadaşınla) Geziyorsun biri ona(kötü amaçla ) bakıyor,ve sen cevapsız kaldığında o kişinin erkekliğinden şüphe duyarım. .Sataşmamak ayrı mesele bu yaptığın tamamen doğru tabiki,ama biri ona kötü amaçla bakıyorsa cevabını vericeksin dostum.

yok bakıyo dediysem öle abartılı bi şey degil hem öle bişey yaptıklarında ben ertesi gün yakalayıp dövüyorum :) fotograf veya videosunu çekiyorum dövüğüm kişinin :D

ALLAH'a şükür kimseden korkumuz yok

Son düzenleme:
kavgada senaryo yoktur herşey olur dersini verdiğini düşünürsün ama karşındakinin ne yapacağını bilemezsin tabi iyi dayak yedikten sonra akıllanan vardır ancak ya öyle olmaz ise ne olacak ondan sonra değmeyecek biri için ya mezar yada cezaevi kavga işi basit bir iş değildir
kız arkadaşım yanımda olsun yada olmasın güvenli elit bölgelerde geziyorum riski böylece olabildiğince azaltıyorum özellikle yanında sevgili varken serserilerin çok olduğu yerlerde gezmeyeceksin eğer gezersen maalesef risk çoktur diyelim 3-4 tane kendini bilmez kötü gözle baktı kız arkadaşına uymayacaksın niçin çünkü kavga ederken birini döverken boşta kalanlar sevgiline ciddi zarar verebilir bakmayla yada sözle bir şey olmaz merak etmeyin

konu ciddi olduğu için yorum yazıyorum yine kusura bakmayın hatta bunun için ayrı bir konu açmayıda düşündüm ama buraya yazayım şimdi film ve dizilerde dikkat ederseniz elinde bıçak veya silah yada benzeri aletler olan 2 lafından biri küfür olan sürekli etrafa sataşan adamları bize ideal erkekmiş gibi hatta kahramanmış gibi gösteriyorlar gençlerin çoğu maalesef bunları örnek alıyor ancak efendi gibi konuşan küfür etmeyen kavga etmeyen sanatla uğraşan erkekleri ise ezik,güçsüz gösteriyor hatta bi dizide kabadayı geliyor kız arkadaşına tokat atıyor az sinirlendiğinde kadına şiddet uygulamaktan kaçınmıyor ve bunun adıda delikanlılık oluyor üstelik benim bildiğim bir erkek diğer erkeğe sinirlense bile eğer yanında bayan varsa ona yumruk atmaz bir başka dizide bunu gördüm daha ileri gidelim üstelik dizilerdeki bayanlarda bu serserilere aşık oluyorlar rol gereği durum çok kötü gerçekten

Son düzenleme:
Aynen oyle abi . Insanın karakterını bozar boyle seyler .

Mesajınız otomatık olarak birleştirilmiştir---------- mesajın eklendiği saat 21:26 ---------- ilk mesajın gönderildiği saat 21:21 ----------

Yorumunda haklısın fakat soyle bır durum var . Ben kendını aılemden baska kımseye ezdırdıgımı gormedım.Ha kavga olsun ha tartısma bıtmıstır bı sekılde.Bu cocuga karsı bır ezıklık hıssedıyordum ıcımde acıkcası olay bu . Onu gordugumde kendımde guvenımı bulamıyordum.Bana cok kucukken satastı ve ben cok korktum heyecanlandım boyle olmamın sebebını buna bağlıyorum.Ama ınan bana hızlı hızlı atlattım bu sorunumu . Kick boxada gıdıyorum 1,5 ay oldu gıdelı.Gıtmeden oncede kavga etmesını bılırdım ama kımseyı ezmekten hoslanmazdım.Cok haklısın oyle bır ınsana iyimser yaklasılmaz yoksa daha cok ezılırsın.Yorumun ıcın cok tesekkur ederım.Toparlıyacam kendımı ınanıyorum kendıme .

arkadaşım öncelikle tabiki sana kavga veya sataşma önermiyorum fakat senin bunu yenebilmen için öncelikle (onun olduğu,karşına çıkabilecek ortamları az çok bilirsin) o ortamlara gitmeden evde ne yapacağını kafana yerleştirip oraya gittiğinde öyle davranman gerekir.örneğin senin yerinde olsam ters bişey dediğinde sende aynı şekilde karşılık ver dışardan izleyen kimse altta kaldı diyemiceği şekilde büyük ihtimal ileri götüremez götürürse sende durumuna bak :D bu tarz bi durum benim basımada gelmisti 1-2 sene boyunca yer yer takışırdık ben kavgadan kaçındığım için bi iki itişme ve ayrılmayla kalırdık bigün kafama koydum bidahaki böyle bi durumda haklı olan olduğumdan izin vermeyecektim.bu şans 1 sene sonra çıktı karşıma ve ona aynı şekilde karşılık verdim. o zamandan bu yana çevredekilerle ve onla bi sıkıntı olmaz :D

Benim olayı sende yaşıyorsun. Sınıfta kimsenin ezemediği laf edemediği lider takılan biri vardı. Ben onun yanında oturuyodum. Zamanla üstünlük kurmaya çalıştı . Ona tek karşı çıkan bendim. O zamanlar vg yapmıyordum özgüven az tabi. Her yolu kullanıp sindirdi beni. Boksçuydu 2 yıllık

Şimdi vg yapıyorum boks onu kurtarabilecek mi göreceğim :P
Muhattap olma derim.

Benim olayı sende yaşıyorsun. Sınıfta kimsenin ezemediği laf edemediği lider takılan biri vardı. Ben onun yanında oturuyodum. Zamanla üstünlük kurmaya çalıştı . Ona tek karşı çıkan bendim. O zamanlar vg yapmıyordum özgüven az tabi. Her yolu kullanıp sindirdi beni. Boksçuydu 2 yıllık

Muhattap olma derim.

arkaaşım bence vg yle boksu bir tutma derim boksa teknik var ama vg de öle bişey var mı? adam teknik biliyo sen ne biliyosun kas yapmaktan başka ? onun için mücadele sporu yap derim :)

Muhattap olma derim.

Boks onu kesinlikle kurtarıcaktır bence hiç bulaşma :)

Boks herşeyin çağresi değildir. Tamam teknik olarak her anlamda seni bilgilendirir, güven,azim verir.Fakat bu işler yürek te biter ,yürek yoksa istediğin kadar eğitim al.
Ben 1 yıl kickbox yaptım.Bi çok tekniği,hareketi bilirim. Ama gel ki 16 yaşında çocuktan dayak yediğimide bilirim.

korkularının üstüne gitmelisin korkunun ecele faydası yoktur sataştımı sende boş durma kavga çıkar savunacagın yumrukları değil atacagın yumrukları düşüşn kavgadan sonrasını düşünme sakin ol ilk sen vur .! daha fazla istiyorsan özele gel
tayfun2161 forumda kavga önerisi yasak..
sanırım bir anlık içinden gelenleri yazdın, tabi ki ezilmemeli ama kavga en son çare olmalı..
saygılar...

Ben gidiyorum kickboxa . Korkunun ustune gıtmekten baskada care yok tayfun2161 haklısın . Ben kendimde sorunu cozeyımde kavga olurmus olmazmıs ben onları hıc dusunmuyorum .

Back
Yukarı