Kolun spor anında şişmesi

alexfb

Üye
Merhaba herkese ben şunu soracaktım:

Biraz saçma bir soru olabilir ama biceps veya triceps çalışırken kolun şişmesi, göğüs çalışırken göğsün şişmesi hareketlerin doğru yapıldığını gösterir mi?

Çünkü bazen hareketleri yanlış yaptığım konusunda şüpheye düşüyorum veya ordaki arkadaşlar yanlış yapıyorsun diye hareketi gösteriyorlar.

Örneğin dumbell curl çalışırken 3.setimde biri geldi yanlış yapıyorsun diye doğrusunu gösterdi. ama 2. setin sonunda kollarım biraz şişmişti. O yüzden çelişkiye düşüyorum doğru mu yaptım yanlış mı yaptım diye

Kolun şişmesi doğru yaptığın anlamına gelmez ona bakarsan ısınma hareketleri yaparkende vücudun belli bölümleri şişiyor bu kasların istenen seviyede tetiklemez hareketi doğru yaptığına inanıyorsan youtube gibi sitelerde hareketin adını yazarak yapılışını izleyip ondan sonra doğru yapıp yapmadığına karar verebilirsin. Başarılar..

Bir de şu noktaya dikkat edilmeli. Hareketi yaparken formunun nasıl olduğuna odaklanmak güçtür, bu yüzden varsa bir aynadan hareket takip edilmeli veya daha güzeli kamerada kaydederek izlemeli. Bu şekilde hataları çok daha net görebilirsiniz.

Vücudun o bölgeye pump yapması yani kan pompalaması hareketin doğru yapıldığı anlamına gelmez.Spora salonlarında ki aynalarda zaten bu yüzden işimize yarar hareketi doğru yapıyor muyuz yapmıyor muyuz anlayabiliriz.Tabi her hareket için geçerli değil bu örneğin flat bench press yaparken kendimizi aynada izlemek oldukça zordur ama incline bench press yaparken kolaydır.

Back
Yukarı