Kolum küçük görünüyor yardım

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Birkay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Birkay

Üye
Merhaba arkadaşlar. Öncelikle iyi forumlar. Boyum 178 kilom 77 ve 7-8 aydır yapıyorum. Bicepslerim yaklaşık 35 cm. Bicepslerimi sıktığım zaman belli oluyor geliştiği ve çalıştığım. Ama kolum normal haldeyken yani sıkmadan dururken çok küçük görünüyor. Yani 30 cm ikende aynıydı 35 oldu yine çok bir fark yok. Demek istediğim şey nasıl belirginleştirebilirim ? bir hareket var mıdır bunun için ? Anlamayan olursa hani normal haldeyken biceps topu kolda yuvarlak şekilde belirgin görünür ya sıkmadan onu demek istiyorum.

Bu sorunu ben de yaşadım fakat bu aralar yağ oranımın artmasindan mıdır,doğru antrenman disiplininden midir bilemiyorum ama kollarımın soğuk haldeyken şekillendiğini ve az da olsa hacimlendiğini hissetmeye başladım.[DOUBLEPOST=1504639856][/DOUBLEPOST]Bu arada yazarken biraz tecrübeli gibi yazmışım fakat bu sporu uzun zamandır yapmiyorum onu da belirteyim.Yani tecrübeli üyelerimiz de bi el atarsa daha yararlı olur.

Yağ oranın düşükse kollar da küçük görünür. Son 1 ayda 75ten 79 kiloya çıktım, 4 kilonun 3ten fazlası yağdır ama yağ oranım arttığından kolum daha büyük görünüyor.

Yağ oranın düşükse kollar da küçük görünür. Son 1 ayda 75ten 79 kiloya çıktım, 4 kilonun 3ten fazlası yağdır ama yağ oranım arttığından kolum daha büyük görünüyor.

Düşük yağ oranında kol küçük mü durur? Dostum millet niye define olmaya çalışıyor o zaman herkes yağ tulumu olup gezer. Yağ oranı düşer de vücut ne kadar keskin hatlara sahip olursa o kadar büyük görünür ve bu tamamen illüzyondan kaynaklanır. Konu sahibi arkadaş içinse bicepsleri kısa olabilir bu durumda sıkılmamış hali ufak görünecektir. Ayrıca 35 cm bicepsten de göze batacak bi irilik beklemek çok saçma. Eğer yandan görünüşte ufaklığı kastediyorsan brachialis izole çalışabilirsin. Reserve curl yapman gerekli bunun için

Aynen abim yandan dediğin gibi. Anlamayan varsa diye resim ekledim. 35 cm kolunla böyle bir görüntü mü bekliyorsun diyenler için ben de çalışarak böyle yapmak istiyorum, ama hangi hareketi yapacağımı bilmiyorum. Hydra abinin dediği harekete bakacağım. Yani kol normal haldeyken böyle bakıldığında biceps belli olmalı. Ben çalıştığımdan beri kolum normal haldeyken yani Savaş hocanın kolunun pozisyonundayken hep aynı kalınlıkta görünüyor yani hiç kalınlaşmıyor ama biceps kalınlaşıyor. @Hydraa abi dediğin şey resimdeki yere etki ediyor değil mi ?

jWEgYj.png

Son düzenleme:
Öncelikle kolun ölçü alıyorsa eğer mutlaka büyümüştür. İşin anatomisine çok girip de kafa karıştırmaya gerek yok ama kolun bu duruşunda kasların anatomik pozisyonundan ötürü bicepsler tam kontraksiyon yapmazlar. Kasılma daha çok brachialis kasında olur. Bu kası izole çalışmak için de avuç içi aşağıyı gösterecek şekilde barı veya dambılı tutmak gerekir. Ayrıca brachialis kası bicepsin altında kalır. Yani brachialis şişkinlik kazandıkça bicepse de ayrıca bir şişkinlik katacaktır.

Ha bi de unutmadan söyleyim savaş hoca 20 yıldır antrenman yapan 52-53 cm bicepse sahip birisi o ayrıntıyı kaçırma derim :)

Öncelikle kolun ölçü alıyorsa eğer mutlaka büyümüştür. İşin anatomisine çok girip de kafa karıştırmaya gerek yok ama kolun bu duruşunda kasların anatomik pozisyonundan ötürü bicepsler tam kontraksiyon yapmazlar. Kasılma daha çok brachialis kasında olur. Bu kası izole çalışmak için de avuç içi aşağıyı gösterecek şekilde barı veya dambılı tutmak gerekir. Ayrıca brachialis kası bicepsin altında kalır. Yani brachialis şişkinlik kazandıkça bicepse de ayrıca bir şişkinlik katacaktır.[DOUBLEPOST=1504648875][/DOUBLEPOST]

Ha bi de unutmadan söyleyim savaş hoca 20 yıldır antrenman yapan 52-53 cm bicepse sahip birisi o ayrıntıyı kaçırma derim :)
Teşekkür ederim abi. O pozisyonda başka bir fotoğraf bulamadığım için Savaş hocayı koydum. Yoksa tabi ki 35 cm kolla o şekilde bir biceps isteyemem. :) Tek amacım sadece dıştan birisi yandan falan baktığında sıkmadan da çalıştığım belli olsun şuanlık sadece biceps'imi sıktığım saman belli oluyor. :)

Kolun o şekilde görüntüsü için illa izole brachialis çalışmaya gerek yok şimdi biceps yerine devamlı brachialis çalışmak da yanlış olur. Sen normal çalışmalarına devam et ara ara da reserve curl yaparsın. Zaten kolun büyüdükçe istediğin görüntüye kavuşursun.

Kolun o şekilde görüntüsü için illa izole brachialis çalışmaya gerek yok şimdi biceps yerine devamlı brachialis çalışmak da yanlış olur. Sen normal çalışmalarına devam et ara ara da reserve curl yaparsın. Zaten kolun büyüdükçe istediğin görüntüye kavuşursun.
Teşekkür ederim abicim. Sana biceps için çalıştığım şeyleri söyleyeyim:

Barbell Curl
Hammer Curl
Kabloda Biceps Toplama

Bu 3 hareketi yapıyorum Biceps gününde. Bir de son olarak Reverse ekleyeyim o zaman değil mi abi ?

4 hareket çok fazla olur. Zaten hakkıyla yapıyorsan 3 hareket fazlasıyla yeterli. Ara ara hareketin birini reserve ile değiştirerek yapabilirsin.

4 hareket çok fazla olur. Zaten hakkıyla yapıyorsan 3 hareket fazlasıyla yeterli. Ara ara hareketin birini reserve ile değiştirerek yapabilirsin.
Teşekkür ederim. Bu konuda salondaki hoca Barbell Curl'u dar tutuş yaparsan senin istediğin şekilde kolların yandan bakınca belirgin olur dedi. O doğru mu peki ?

Düşük yağ oranında kol küçük mü durur? Dostum millet niye define olmaya çalışıyor o zaman herkes yağ tulumu olup gezer. Yağ oranı düşer de vücut ne kadar keskin hatlara sahip olursa o kadar büyük görünür ve bu tamamen illüzyondan kaynaklanır. Konu sahibi arkadaş içinse bicepsleri kısa olabilir bu durumda sıkılmamış hali ufak görünecektir. Ayrıca 35 cm bicepsten de göze batacak bi irilik beklemek çok saçma. Eğer yandan görünüşte ufaklığı kastediyorsan brachialis izole çalışabilirsin. Reserve curl yapman gerekli bunun için
40 cm kol yapmadan define olursan gayet de küçük görünür. Yağ oranını yükseltmekten kastım %12 ye kadar yükselt. %20 yap demiyorum. Eğer ciddi bir kas kütlen yoksa yağ oranın %8-9un altındaysa kolun gayet de küçük görünür. Define olunca kolu daha büyük görünen bir allahın kulunu göster bu sporu bırakırım. Hacmi küçülür ama daha estetik görünür millet de bu yüzden yapıyor. Bulkta 42 ise definasyonda 40 olur mesela. Definasyonda daha büyük gözüküe diyeni ilk kez gördüm. Kolu 35 cm kolu olan birinin de önce bulk ile hacim kazanması en doğrusudur.

Sen bu arkadaşın cidden 8-9 dan aşağı yağ oranında olduğunu mu düşünüyorsun. Acaba sokakta kaç insan bulabilirsin o değerde çok merak ediyorum. Define vücut her zaman daha dolu ve iri görünür dostum. Nasıl ilk defa duydun bilemiyorum ama malesef ki bu böyle. Sana daha geçen dönem başıma gelen bir şeyden de bahsediyim madem. İki arkadaşla konuşurken biri x, biri y olsun atıyorum. Y dedi ki X kadar kolum olsa yeter ya benim, sonra bu ikisinin kolu ölçtük. Biri 31.5 diğeri 30.5 cm çıktı. Hadi bi tahminde bulun bakalım. Y 31.5 cm X in kolu 30.5 cm çıktı. Kendi kolu 1 cm daha büyük olmasına rağmen çocuk diğerininki kadar olsa yeter diyor. Umarım örnek daha açıklayıcı olmuştur :)

Sen bu arkadaşın cidden 8-9 dan aşağı yağ oranında olduğunu mu düşünüyorsun. Acaba sokakta kaç insan bulabilirsin o değerde çok merak ediyorum. Define vücut her zaman daha dolu ve iri görünür dostum. Nasıl ilk defa duydun bilemiyorum ama malesef ki bu böyle. Sana daha geçen dönem başıma gelen bir şeyden de bahsediyim madem. İki arkadaşla konuşurken biri x, biri y olsun atıyorum. Y dedi ki X kadar kolum olsa yeter ya benim, sonra bu ikisinin kolu ölçtük. Biri 31.5 diğeri 30.5 cm çıktı. Hadi bi tahminde bulun bakalım. Y 31.5 cm X in kolu 30.5 cm çıktı. Kendi kolu 1 cm daha büyük olmasına rağmen çocuk diğerininki kadar olsa yeter diyor. Umarım örnek daha açıklayıcı olmuştur :)
Ben eskiden çok zayıftım ve yağ oranım %7ydi. 21 kilo aldım şu an yağ oranım %13 ama eskisinden çok daha fitim. Yağ oranı aşırı artmadıkça daha iri ve daha iyi gösterir. 40 cm define kol tabi ki 40 cm yağlı koldan iyidir. Ama %13 yağ oranında 40 cm olan kol %8lere inince 37ye iner. Ayrıca ektomorf yapıdaki gençlerin çoğu %6-9 arası yap oranına sahip ve çok zayıf oldukları için kötü duruyor. Ben de ektomorfum hayatımda ilk kez %13 yağ oranına çıktım ve şu an hayatımda hiç olmadığım kadar fitim ve kollarım da hiç olmadığı kadar iri. Kolları küçük görünenler genelde ektomorflar oluyor bu yüzden söyledim bunu. Ve ektomorf birisi %12-15 arasında kalmalı diye düşünüyorum. Çoğu ektomorf bi deri bi kemik ve bu kolu küçük gösteriyor. Olay bu.

Back
Yukarı