koltukaltı kası için kanat programı(daha geniş Omuzlar için)

akinkadi

Üye
üst sırtımın genişmelemesi ve kalınlaşmasıyla omuz görünümümün çok gelişeceğini düşünüyorum.vede alt kanat kısmımın çıkmasını pek istemiyorum

infraspinatus kası için ; https://www.youtube.com/watch?v=rGg58dCz_iY

teres minor major kası için ; ???

sitede bulunan üst sırt programı pek içime sinmedi tek bir başlıkta var ztn...
yapmayı düşündüğüm;

geniş tutuş gögşe barfix 3 set
cable row(koltuk altı için)
---
---

evet önerileriniz nelerdir?...birde omuz için tek press yapıyordum artk çift press yapmak istiyorum..sürgülü barla enseden itiş ve arnold iyi kombine olurmu ??

şimdiden teşekür ederim

Son düzenleme:
kardeşim sen kanat istiyorsun ama infraspatinus ve teres minor-major den filan bahsetmişsin onu anlamadım. kanat kası dediğin latissimus dorsi dir eğer onu geliştirmek istiyorsan lat pulldown, geniş tutuşla barfiks, dumbbell rowing geniş tutuşla high pull gibi hareketler yapman faydalı olur ama yine de ne dediğini tam anlayamadım söyleyeyim :D

Kanat çalışmalarımda 2 hareket hiç eksik olmamıştır : Barfiks ve deadlift.

Sadece bazen deadlifti bacak gününde yaparım.

Kanat çalışmalarımda 2 hareket hiç eksik olmamıştır : Barfiks ve deadlift.

Sadece bazen deadlifti bacak gününde yaparım.

Deadlift kapsam bakımından alt sırtı ve bacakları çalıştırmaktadır. Kanat için gelişim sağlamanıza yardımcı olmaz. Elbette kanat kaslarını da etkilemektedir ancak temel olarak gelişimi sağlamaz.

Barfiks mutlaka Kanat çalışmalarında olmazsa olmazdır.

teres major için
BACK LAT PULL DOWNS ,
CLOSE GRİP LAT PULL DOWNS
STRAIGHT - ARM LAT PULL DOWNS
SEATED ROWS
ONE ARM DUMBELL ROWS
BENT ROWS ( aynı zmanda teres minör)
FREESTANDING T-BAR ROWS ( aynı zmanda teres minör)
DEADLIFT

hareketlerin hiçbiri sadece teres minör ya da teres majör ü çalıştırmıyor sadece diğer kas gruplarıyla birlikte onlarıda çalıştırıyor , başarılar

barfiks cok onemli. one arm dumbell rowing ve barbell pull overda cok cok etkilidir. geniş kanatlar için bu egzersizler şart. eger salonda pullover machine denilen bir alet varsa sık sık takılın onunla farkı hissedersiniz. ama yoksa bu saydıklarımdan yararlanın.

barfiks cok onemli. one arm dumbell rowing ve barbell pull overda cok cok etkilidir. geniş kanatlar için bu egzersizler şart. eger salonda pullover machine denilen bir alet varsa sık sık takılın onunla farkı hissedersiniz. ama yoksa bu saydıklarımdan yararlanın.

barbell pullover hareketini izledim hiç yapmadım gerçi hareketi ama bana daha çok arka kol kısmına vurur gibi geliyor kanat veya sırt kısmıyla alakalı birşey göremedim

Ben şunu anlamadım omuzu neden geliştirmiyorsun da kanat geliştiriyorsun. Daha doğrusu istediğin omuz genişletmek sanırım fakat sadece kanat çalışmak istiyorsun. Bence ikisinide çalış. Ayrıca burdan prof lara sesleniyorum benimde omuzları çok çok dar ve boyum uzun, barfix de eller karşıya bakarak hiç çekemiyorum ve evde çalışıyorum ne yapmam lazım ki omuzlarım genişlesin :D

Back
Yukarı