kollarda "overtraining" korkusu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan prdxd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

prdxd

Üye
1.gün> Göğüs - arka kol
2.gün> Sırt kanat - pazu
3.gün off
4.gün> Bacak - Baldır
5.gün> Pazu - Arka kol - Ön kol
6.gün> Omuz - Boyun
7.gün off

büyük kas grupları için 4 hareket ve 4set,8-10tek
küçük kas grupları için 3 hareket ve 3set,8-10tek

hiçbir besin takviyesi yok

şimdi arkadaşlar benim bazı kaygılarım var ben bu programı kollardaki gelişimi arttırmak için çıkardım. öğrendiklerime göre kollar biçok kas gruplarında da çalışmakta aynı zamanda da çabuk yenilenmekte. yinede düşünmeden edemiyorum acaba böyle bir antrenmanda kollarda gelişimin durma ihtimali varmı?

Öncelikle pazu neresidir onu çıkaramadım.Öyle bir kas grubu yok.

Bunun dışında biceps ve triceps kaslarını haftada max.2 defa çalıştırabilirsiniz.Yani önkol ve arka kolu.

küçük kas gruplarını haftada 3 kez çalıştırabilirsiniz.hatta beslenmeniz ve dinlenmeniz iyiyse büyük kas gruplarınıda 3 kez çalışabilirsiniz.

Sert bir program yapmıssın ve bu da iyi bir beslenmeyi gerektiriyor. Bu programı kaldıracak iyi bir beslenmen yoksa, kasların kısa surede yenilenme islemini bitirip, bir sonraki antrenmana hazır olacagını sanmıyorum.

Gunluk protein ve karbo alım miktarlarını yaz ki, daha nesnel cevaplar alasın.

Edit: Gogusle Triceps'i aynı anda calısmak zorlamayacak mı seni?

Son düzenleme:
küçük kas gruplarını haftada 3 kez çalıştırabilirsiniz.hatta beslenmeniz ve dinlenmeniz iyiyse büyük kas gruplarınıda 3 kez çalışabilirsiniz.

En az 72 saat dinlenmesi gereken büyük kas gruplarının haftada 3 kere çalıştırılabileceği bilimsel ve tecrübelere göre hiç bir yerde belirtilmemektedir/önerilmemektedir. Çok afaki bir söylem olmuş sizinkisi.

Sert bir program yapmıssın ve bu da iyi bir beslenmeyi gerektiriyor. Bu programı kaldıracak iyi bir beslenmen yoksa, kasların kısa surede yenilenme islemini bitirip, bir sonraki antrenmana hazır olacagını sanmıyorum.

Gunluk protein ve karbo alım miktarlarını yaz ki, daha nesnel cevaplar alasın.

Edit: Gogusle Triceps'i aynı anda calısmak zorlamayacak mı seni?

beslenmeme ve dinlenmeme dikkat ediyorum. zaten şuanlık herhangi bir yerde de çalışmıyorum(iş olarak).
günlük karbo proein hesabımı yapmadım üzgünüm. ama dikkat ediyorum. yumurta, tavuk, pilav, süt(yatmadan önce), frın patetes...... kısacası yüksek değerli yiyeceklerden günde 4-5 öğün yiyorum

göğüs'le triceps çalışmak açıkçası biraz zorluyor. aynısı, sırt - biceps içinde geçerli. işte benim korkumda bu hem bu şekilde kolları önceden yorma prensibiyle çalışıp. hemde aynı haftada ikinci bir kol anrenmanı yapmak kollarda overtraning e dönüşmesi ihtimali olurmu diye düşünüyorum. programa başladım zaten, eğer süpheli bir durumsa deneyerek anlıcaz artık.

Ben triceps ve biceps'i haftada 1 gun calısıyorum. Zira haftada ikinci kez o bolgeleri calısmaya kollarda pek derman kalmıyor. Cunku ilk antrenmanda gerekli agır setleri girip, ustune FST-7 ile bitiriyorum. Tekrar saglam bir biceps yada Triceps antrenmanı yapmaya derman kalmıyor. Kolları saglam calısmanın ardından da beslenmeye cok dikkat edip, kasların kendını yenıleme surecıne yardımcı olacak besınlerde daha cok tuketmeye dıkkat edıyorum.

Haftada 1 kez bu kasları calısmama ragmen, salonda bir cok kisinin imrendigi kollara sahibim. (1 yıllık sporcular arasında tabi :) Formul acık: Saglam antrenman + Cok iyi beslenme + dinlenme.

Haftada bir cok kez o kas gruplarını calısarak daha cok gelisecegini dusunme. Saglam calıs, saglam beslen ve gerisini zamana bırak. Bak zamanla neler oluyor....

fst-7'ye bende çok güveniyorum hatta en sevdiğim program. ama yaz döneminde yapmayı düşünnmüyorum bile.

Biceps ve Triceps için 10-8*3 yapmak yerine 10-8-6 yada 8-6-4-2 çalışarak büyümeyi sağlayabilirsin. Kaslarını Çok fazla yorulmayacağı için Hem standart programına göre daha fazla ağırlığa girebilirsin hemde gelişimin hızlanır. Nacizane yorumum.

En az 72 saat dinlenmesi gereken büyük kas gruplarının haftada 3 kere çalıştırılabileceği bilimsel ve tecrübelere göre hiç bir yerde belirtilmemektedir/önerilmemektedir. Çok afaki bir söylem olmuş sizinkisi.
Düzeltme için teşekkürler.Bana kalırsa beslenme burda anahtar kelime.Beslenme iyiyse yapılabilir.1 ay önce haftada 3 kez çalıştırıyordum göğüslerimi ve iyi bi gelişim sağladım.Beslenmesini tam yapıp akşam 10da yatıp sabah 7de kalkıp iyi dinlenen ve genç olan kişinin yapabiliceğini düşünüyorum ama zorlamaya gerek yok haftada 2 kafi.

Back
Yukarı