Kollar arası güç farkı(tendon-kas ikilisinde sorun)

Merhaba değerli üye arkadaslar ben 2 aydır bu sporu yapıyorum.aslında kendi çapımda iyi bir gelişme yakaladım diye düşünüyorum çünkü kollarım daha doğrusu özellikle sol kolum iyi büyüdü. Bundan yaklaşık 10 yıl kadar önce bir kavga esnasında düştüm ve sağ kol dirseğime tekme geldi. O an anlamadım ama sonradan dirsek kemiği şişmişti ve şekli kaymıştı . Ben yinede çok önemsemedim doktora gittiğimi hatırlamıyorum o seneler. Ancak bu spora başladıktan sonra sağ dirseğin arka üst kısmından acayip bir acı ,yanma hissederek tüm hareketlerde diğer kola göre geri kalıyordum. Bench press basıyorum ağırlık 10 -10 şeklinde takıyorum ancak kaldırıp indirirken sağ kol hemen kesiliyor. Ve sol kol da hiç sorun yok.suan sağ kol izin verse eminim 20-20 rahat kaldırırım. Tabi bu yüzden sol kol 1,5 cm e yakın daha büyük. Simdi benim korkum bu böyle devam ederse fark gitgide acılacak mı. Sol kol 5 cm daha mı büyük olacak mesela. Neyse tabi birkaç farklı doktora gittim.kimisi hiç birşey yok dedi kimisi birşey olmaz dedi. Afedersiniz aq bişey olmasa bu kol neden kesiliyor hareketi yaparken. Sonra bir doktor film çekti dedi kemik kırılmıs bu dirsek kemiği yuvarlak top gibi olan ve küçük bir parça içerde kalmıs bu sinire baskı yapıyor olabilir dedi. Eee dedim ne olacak. Yapacak birşey yok diyor. Yahu böyle saçmalıkmı olur? İçerde olan bir parça bu çıkmazmı? Neyse doktor mr çektirelim dedi. Çektirdim Aynen şu yazıyor " eksternal karpiradialis,brevis kas ve tendon düzeylerinde ödematöz değişiklikler ile uyumlu minimal heterojen sinyal artışı izlenmektedir"
Yazıyor. Bunu doktora gösterdim hocam ne olacak dedim.
Ağrı kesici kullan biraz dinlen geçer bişey yok dedi. Ee hocam 10 yıl önce olan birşey bu dedim ne dinlenmesi.haaa ozaman yapacak bişey yok sporu bırakacaksın diyor. Simdi benim yerimde olsanız siz küfür etmezmisiniz. Lan hani dinlenince geçiyordu.kafadan bakmadan ilgilenmeden sallıyorlar.

Neyse dostlar biliyorum kafanızı ağrıttım
Sizden tavsiye istiyorum bu konuda ne yapabilirim. İyi bir doktor veya önerdiğiniz bir hareket varmı ?kaslar geliştikçe güçlenip bu fark kapanır mı? Bir de kendim buldum .tarif ettiğim dirseğin arka kısmına parmak ile baskı yaptigimda hiç ittiremediğim veya kaldıramadıgım ağırlıkları kaldırıyordum. Tahminim sinirde sıkısma oluyor. Kol bandı aldım biraz fayda etti ama yinede kesiliyor diğerinden önce. Aslında eminim iyi gelişebilecekken bu yüzden kalıyorum geride. Mesele değil uzun zamanda olsun yeterki olsun da. Ayrıca kolların fotoğraflarını atıcam siz farkı görebilecekmisiniz bakalım. Umarım yardımcı olursunuz. İyi günler
20180825_230605.jpg
[DOUBLEPOST=1535723810][/DOUBLEPOST]Bu arada sağ kol 32 cm.veya 31.60 cm de olabilir tam tutturamıyorum
Sol kol 33 cm
Bu farklar tüm kol ve omuzda var ön kol da omuzda hatta sırtta bile var.ee tabi sebebi sağ kolun diğerinden güçsüz kalması. Abi kolunda sorun olmıcak bu sporda ,herşey de kol giriyor sonuçta devreye.

Eklentiler

• 20180825_230611.jpg
    20180825_230611.jpg
    24,4 KB · Görüntüleme: 578
  • 20180825_230707.jpg
    20180825_230707.jpg
    28,7 KB · Görüntüleme: 663
  • 20180825_230714.jpg
    20180825_230714.jpg
    25,7 KB · Görüntüleme: 562
  • 20180825_230725.jpg
    20180825_230725.jpg
    29,2 KB · Görüntüleme: 499
  • 20180825_230641.jpg
    20180825_230641.jpg
    31,8 KB · Görüntüleme: 600
Son düzenleme:
senin arasındaki fark azmış benim sol 38 geliyor sağ 40 geliyor. Aynada iki koluda sıkınca sağdaki biceps yuvarlak soldaki biraz daha tepe kısmı az ama ağırlık kaldırmada falan çok az fark ettiriyor concentration curl yaparken sağda 12. tekrarda zorlanıyorum soldada 9. 10.tekrarda gücüm bitiyor ama zorlayarak yapıyorum farkı dumbell ile kapatabilirsin herkeste görülen birşey bu

Şu bilek ile dirsek arasında olan ağrıdan mı bahsediyorsun? Ağırlığı bıraktığın zaman olan ağrı ise bende de var o. Ama alıştım ona şuan bir şey hissetmiyorum.

Stilem senin biraz fazla belki ama benim sıkıntım daha yeni olmam,işte çalıstıkta artacak mı bu fark,şuan görünen o yönde çünkü. Yani belki 5 cm e bile çıkacak.concentration curl yaparken zayıf taraf 6-7de kesiliyor benim daha kötü. Zaten en zorlandığım hareketlerden biri bu.ya herkeste görünüyordur ancak bendeki durum kırıktan kaynaklı. Korkum bu kol gelişmeyecek mi kalacak mı böyle :/

Creatine yok dostum düşün ki sağ kol kıvrılan yer dirsek yani yuvarlak kısmı var ya tam onun içi ve çevresi. Çok sıkıntılı bir durum a
.ameliyatla geçecek birşey olduğunu bilsem olucam

Back
Yukarı