Kolda 40 cm'yi geçemiyorum.

Serdar Aktolga yarışmalara katılan birisi dolayısıyla ilaçlı bi arkadaş. İlaçlı dedim diye onu aşağılamış olmuyorum yanlış anlaşılmasın. Adam zaten yarışmalara katılıyor bir zahmet ilaç kullanacak. Adamın ilaçlı olması neden bizi ilgilendiriyor peki? O adam sen ben gibi değil. Çalışma stili de bizim gibi değil. Genetik faktörler bile bu sporda antrenman sistemine, beslenme sistemine etki ediyorken alınan ilaçlar her şeyi değiştirir. Bence birisini örnek almak yerine bir çok kaynaktan bir çok yazı okuyup bunu beyninde süzgeçten geçirip (burası çok önemli internette sadece türkçe değil yabancı kaynaklarda da öyle bir bilgi kirliliği var ki bu yüzden süzgeçten geçirmek çok önemli.) kendine göre bir beslenme programını oluşturman gerekiyor. Mark Rippetoe birisi kilo almak istiyorsa litrelerce süt içmeli demişti. Şimdi adamın laktoz intoleransı varsa o adam kilo alamayacak mı? Günümüzde inekler hamile iken sağılan sütleri iciyoruz. Bu yüzden vücudumuza 100 yıl öncesine göre çok fazla östrojen sokuyoruz. Bu belki 1-2 bardakta kayda değer etki yaratmayıp Rippetoe'nin dediğini uygulayıp 2-3 lt tüketen birisinde sorun yaratacak. O yüzden bir sürü kaynaktan okuyup en son kendin derleyip uygulamalısın bence.
Saygılar
Dostum adam hazırcı;)

:)dostum.chin up sırt hareketidir.ben senin programını bilmeden neyi nerede yap diyemem ki.ben de profosyonel sporcu değilim ama ben biliyorum burdaki çoğu adam chin up ın nerede yapılacağını bilir bunun profosyonellikle alakası yok yaptığın işe saygı ile alakası var:cool:.spor zaten sağlık için yapılır ve sağlık için spor yapan biri koluna takmaz.ben mesela en cok belime önem veriyorum ileride fıtık vs yaşamamak için;).sana dostça tavsiyem bu sporda gelişmek istiyorsan bol bol oku araştır:)son bir laf daha söyliyim demişsin ki 45 cm kol isterim yaparsın ağırlığı arttır iyi beslen aslında görünürde temel felsefe bu.senin boy 180 cm.kol 40 cm.;boy oranlaması yaparsak eğer senin boyun benim boyumda olsa idi kolun 30-32 cm civarı olurdu.45 cm kolda 35 cm demektir.eğer bu işde ciddi isen o halde ulaşamayacak bile olsan daha büyük hedefler koy kendine bu seni gaza getirir;)
Ya yemin ederim iyi ki tanımışım bütün postlarını okuyorum tam komedisin ya :) vücudunu iyi sanan (en çok bu kısma gülüyorum) herkesi eziklemeye çalışan ( buna kahkaha atıyorum) ama kendi rezil olan ( buna yarılıyorum) sen sürekli yaz da az okuyalım mutlu olalım neşemiz yerine gelsin :) bir postında siyaset benim uzmanlık alanım bir postunda steroid benim uzmanlık alanım der :) daha program bile hazırlamayı bilmeaiz vücudunda en ufak şekil dahi olmayan salona yeni başlamış yağlı çocuk :) hastayım sana

Back
Yukarı