kol kaslarının buyumesinde etkili olcak bi program

ben 9 aydır body building yapıyorum göğüs ve omuz hızlı gelişti ama kollar zayıf kaldı kanatta da fazla büyüme sağlayamadım ben 83 kilo yum 21 yaşındayım boyum 182 cm yardımcı olurmusunuz

kollarının büyümesini istiyorsan süperseti dene mutlaka...süpersette iki egzersizi aralıksız bir set içinde yaparsın...birini bitirdikten 5-10sn sonra diğer egzersize geçer onu da yaptıktan sonra set arası yaparsın...
örnek kol süpersetleri...

alna ez bar french
barbell curls 4 set 8-10

oturarak çift kol dumbbell triceps
oturarak dumbell biceps curls 4 set 8-10

triceps pushdowns
scott curls 4 set 8-10

başka bir örnek;

halatla triceps pushdown
oturarak dumbbell culrs 4*10

kısa barla triceps pushdown
barbell curl 4*10

tek kol triceps açılımı
tek kol scott curl 4*10

ilk seçenek sana daha uygun...başarılar..

mastertrainer dedi:
kollarının büyümesini istiyorsan süperseti dene mutlaka...süpersette iki egzersizi aralıksız bir set içinde yaparsın...birini bitirdikten 5-10sn sonra diğer egzersize geçer onu da yaptıktan sonra set arası yaparsın...

alna ez bar french
barbell curls 4 set 8-10

triceps pushdowns
scott curls 4 set 8-10

başka bir örnek;

halatla triceps pushdown

barbell curl 4*10

tek kol triceps açılımı
tek kol scott curl 4*10

Önerdiğin programlar güzele benziyor, deneyeceğim; iki süperset arası ne kadar beklemek lazım? Normal set araları gibi 45-60 sn yetmez herhalde.

Blitz dedi:
mastertrainer dedi:

alna ez bar french
barbell curls 4 set 8-10

triceps pushdowns
scott curls 4 set 8-10

başka bir örnek;

halatla triceps pushdown

barbell curl 4*10

tek kol triceps açılımı
tek kol scott curl 4*10

Önerdiğin programlar güzele benziyor, deneyeceğim; iki süperset arası ne kadar beklemek lazım? Normal set araları gibi 45-60 sn yetmez herhalde.

Aynı kas için hareketleri süperleseniz daha fazla etki almazmısınız..süpersetin mantığında da bu yokmu..aynı kasa farklı tipteki hareketler uygulansa süperset gerçek amacına ulaşır diye düşünüyorum zira amaç kasa fazladan kan pompalamak ve fazladan yormak değil mi.. Ör : barbell curl (Z) ile incline dumbell curl yada pressler ile açışlar..

Dostlar panzehirin yazdığı bir kol programı vardı.Ben uyguladım 4 ayda 1 cm artışı ancak yakaladım ama şekillenme güzel.

Bakın şöyle:

Sz barla
-16 tekrar yapılabilecek ağırlıkla 12 tekrar (ısınma)
-Ağırlığı iki kat artırıp 10 tekrar
-Ağırlığı en fazla 6-7 tekrar yapabilecek şekilde artırıp 6 -7 tekrar
-Ağırlığı düşürüp 10 tekrar . aralarda en fazla 50 saniye dinlen
2 dakika dinlen
-dambılla en fazla 12 tekrar yapabileceğin ağırlıkla 12-13 tekrar
-daha hafif bir dambılla 15-16 tekrar

mastertrainer dedi:

alna ez bar french
barbell curls 4 set 8-10

triceps pushdowns
scott curls 4 set 8-10

başka bir örnek;

halatla triceps pushdown

barbell curl 4*10

tek kol triceps açılımı
tek kol scott curl 4*10

Bayadır kol çalışmıyordum 2-3 ay öncesine kadar. Kollarım patates gibi olmuştu. İlk yazdığın programa çok benzer bir program yapıyorum. Bayağı bir şekillendi biceps triceps supersetleyerek.. Faydalı gerçekten.

ben bu programı kime verdiysem ve uyguladıysa hep teşekkür etti...
gerçekten cm kazandırabilcek nitelikte ve adaleyi kendini geliştirmeye zorlayacak bir sistem...
aslında süperset aynı adale grupları için yapılır ilk başta süperset bu mantıkla kullanılmaya başladı ki bu sistemi TOM PLATZ kullanırdı...
benim bildiğim kadarıyla Frank zane,lary scott, gibi zamanının starları diğer adale gruplarını da işe dahil etmeye başladı...
ve gayet iyi netice aldılar...arnold un bir vücutçunun eğitimi kitabını okuyanlarda arnold un devamlı farklı adale gruplarını birbiriyle süperset verdiğini okumuşlardır...

16 yaşındayım ve 5 kg lık bir dumbell ım var kol geliştirmek için neler yapmam lazım.
günde kaç şınav - mekik çekersem vücudum gelişir ?

16 yaşındayım ve 5 kg lık bir dumbell ım var kol geliştirmek için neler yapmam lazım.
günde kaç şınav - mekik çekersem vücudum gelişir ?

sanırım bununla ilgili konular var forumda. https://www.bodyforumtr.com/vbforum/evde-dumbell-ile-ali-ma-t8567.html

bende süpersete girmeyi düşünüyorum acaba hacim içinmi gerekli yoksa parçalamak içinmi? çünkü ben hep piramit sistemle gittim kollarım bi yerden sonra gelişmemeye başladı.

super set hacıme katkısı cok azdır adeleyı kası sekıllendırı daha parcalı estetık gorunmesını sağlar
bıcepsın buyumesı durduysa uzun zamandır aynı proğramı uyguluyorsanız olağanın dışına cıkın altının altılısı yada budy curls hareketlerını yapmanı tavsiye ederim

şu hareketlerin türkçesini lütfen yazın veya hareketin adını yazın yanınada egzersizin bir fotoğrafını koyun lütfen hiç açıklayıcı yazmıyorsunuz

Back
Yukarı