kol kaslarım gelişmiyor

6 aydır spor yapıyorum sadece 2 hafta ara verdim,göğüs kanat omuz ölçülerimde belirgin büyüme var salondaki hocalara ölçtürdüm fakat kol kaslarım gelişmiyor,kaldırabileceğim maximum ağırlıklarla çalışıyorum,beslenmeme de dikkat ediyorum whey kullanıyorum bide,6 ayda 1 cm ya gelişti ya gelişmedi,bu olayı yaşayan var mı veya bilgisi olanlar çözüm önerirse sevinirim,teşekkürler...

@aykun ' katılıyorum bro,herkes kolda ağır giricem diye bele yükleniyor aslında en büyük yanlış burada yatıyor.Örneğin ben 15 kg takıyorum Z-Barda yapıyorum ama cheating ile.Aksine 10 kg takıyorum ağır ağır yedire yedire yaptığımda 15 kg den 3-4 kat daha iyi çalıştığını hissedebiliyorum.Öteki türlü sadece kaldırmakta zorlanıyorum + belimi riske atıyorum.

Antrenmandan sonra esnemeyi hiç yapmazdım ama çok mantıklı geldi.Genelde öncesinde yapıyorum hep.

@aykun ' katılıyorum bro,herkes kolda ağır giricem diye bele yükleniyor aslında en büyük yanlış burada yatıyor.Örneğin ben 15 kg takıyorum Z-Barda yapıyorum ama cheating ile.Aksine 10 kg takıyorum ağır ağır yedire yedire yaptığımda 15 kg den 3-4 kat daha iyi çalıştığını hissedebiliyorum.Öteki türlü sadece kaldırmakta zorlanıyorum + belimi riske atıyorum.
Aynen. Zaten bi ara kafayı takıp araştırmıştım. Kasların kuvvetlenmesinde cheatingler ağır kilolar önemli fakat hacimlenmesinde önemli olan kası ne kadar uzun süre stres altında bıraktığınla ilgili bence. Tekrar sayıları, hareketi yapma hızın, hareketin formu hacim için çok önemli etkenler. Sırf ağırlık arttırmak için bunlardan vazgeçmek bana mantıklı gelmiyor. Hatta Arnold ile ilgili bir yazıda "salondaki en ağır kiloları ben kaldırmıyorum fakat salondaki en büyük kaslar benim " diye bir sözünü okumuştum :)

Koldaki esneme hareketleri ile ilgili bilgi verirmisiniz

Barfikste asılı kalmada kolları esnetir diye düşünüyorum tüm vücudu esnetiyor ama kolada vuruyordur heralde :D ayrıca

Gördüğün gibi arka koluda esnetiyor.

Yani direk kola etki eden hareketlerde var + omuz kanat göğüs esnetirken kollarımızıda 2. derece esnetmiş oluyoruz. Bulabilirsem daha eklerim.

+ olarak Jeff Seid in antremanlardan önce ve sonra yapabileceğiniz esneme videosu var.

Son düzenleme:
Kol kası zaten ufak bi kas. En büyük yanlışlardan birisi kol kasını aşırı çalıştırmaktır. Triceps için 3 biceps için 1 en fazla 2 hareket yapın.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Back
Yukarı