Kol kası

Ağır egzersizler yapmama rağmen ön kol kaslarıma bir türlü hacim kazandıramıyorum. Şekilli de durmuyor. Hatta amele kası gibi yumuşacık duruyor. Buna rağmen arka kol kaslarım gayet sert. Zaten onlar da olmasa düzgün bir biçim kazanmayacak.
Arkadaşlar nerde yanlış yapıyorum?

Ne kadar süredir bu sporla uğraşıyorsunuz?
Kilonuz ve boyunuz kaç?
Hangi biceps antrenmanlarını yapıyosunuz?

Bu bilgileri verirseniz daha çok kişi yardımcı olmaya çalışacaktır.

Boy 1.76
Kilo 71

Ön koldan kastım bicepsler.

Biceps programımda aşağıdakiler var. Ayrıca bunu yaptıktan sonra kol kası grubunu bir gün dinlendiriyorum.
Çalıştığım antrenmanlar ise 30 kg. halter ile preacher curl 3x15
8 kg.lık dumbellar ile barbell curl 3x25 (her iki kol)
aynı agırlıklarla concentration curl 3x25 (her iki kol)

Boy 1.76
Kilo 71

Biceps programımda aşağıdakiler var. Ayrıca bunu yaptıktan sonra kol kası grubunu bir gün dinlendiriyorum.

Dostum ben pek anlamam, hocalarımız el atınca daha iyi anlayabilirsin ancak bicepslerin hacimlenmesi için çok ağırlık az tekrar lazım.Sen 8 kg ile 3x25 yapıyorsun.Bu durumda overtraining olma riskin var.(Bu benim görüşüm yanlışım varsa biri düzeltsin.)

Fazla tekrarın kasları fazlasıyla yorucağını(kötü anlamda) ve ilerleyen zamanlarda küçülteceğinden haberiniz yoktu sanırım. 12-8 tekrar arası yaparsanız hacimlenicektir kaslarınız.

mekik mi çekiyosun 25 tekrarı kol kasında ne gerek varki :S

Tekrarlar çok mu fazla demek istiyosun?

Fazla tekrarın kasları fazlasıyla yorucağını(kötü anlamda) ve ilerleyen zamanlarda küçülteceğinden haberiniz yoktu sanırım. 12-8 tekrar arası yaparsanız hacimlenicektir kaslarınız.

Şimdi anladım o yüzden amele kası gibi duruyor yani.

Boy 1.76
Kilo 71

Benim ilk başladığımda düştüğüm hataya düşmüşsünüz.Şunu unutmamak gerek ;
Biceps kasları küçük kas gruplarımızdan biri. Bu kadar ağır girerseniz gelişemez ki... Arkadaşların dediği gibi 4*8 yada 3*8 girerseniz,iyi beslenir ve dinlenirseniz kaslarınız gelişir...

Back
Yukarı