Arkadaşlar herkese merhaba.forumu bir süredir takip ediyorum ve sizlere sormak istediğim başlıca birkaç soru var.öncelikle 2 sene önce kadar sırtımda yaklaşık 80-85 kilo varken dengemi kaybedip ani bir şekilde eğilmem sonucu sırtımda çöküntü ve belimde fıtık oluştu.bu nedenle ayakta fazla durduğumda yada ayakta bir ağırlık kaldırdığımda özellikle sırt kısmımda yoğun derecede ağrı hissediyorum ve sürekli kütürdeme çıtırdama sesi geliyor sırtımdan.bir süredir oturarak kol (biceps) çalışmaya başladım yaklaşık 6 ay kadar.ancak kollarımda bu süre göz önüne alındığında pekte bir gelişme olduğunu söyleyemiyeceğim.antrenman sonrası kollarımda yanma hissi olmuyor ama hareketi doğru yaptığımı düşünüyorum.ekipman olarak 20 kiloluk ayarlanabilir dambıla sahibim.kol çalışmamı 3x12 olarak 35 er saniye dinlenme periyodu ile birer gün arayla yapmaya özen gösteriyorum.yaklaşık 8 kilo ile(2x2,5,2x1.25) dirseğimi bacağıma dayayarak yapıyorum.1.84 boyundayım ve 74 kilodayım yaşım 18.ayrıca göğüs karın antrenmanlarıda yapmak istiyorum.karın kası yapmanın beslenme ile olacağını biliyorum ve forumdan örnek bir beslenme programı uygulamaya başlayacağım.sizin önerileriniz nelerdir?