Kol Kalınlaştırma ve Omuz Dikleştirme

Merhaba arkadaşlar. Kol kalınlaştırmak ve omuzları dikleştirmek için yöntem/egzersiz söyleyebilir misiniz? Teşekkürler şimdiden.

Kol kalınlaştırmak istiyorsan bicepsin kısa başı dediğimiz iç kısmını hedef alarak gerçekleştirebilirsin geniş tutuş barbell curl,seated dumbbell curl hareketin pozitif kısmında dummbelları dışa doğru çevirerek vs.
Omuzları dikleştirmek diye bir terim olduğunu sanmıyorum genel olarak omuz idmanlarında 3 kısmıda hedef alıyorsan zaten kendi kendine gelişecektir düşük görünümde kaybolacaktır. + şekilde trapezler omuzlardan daha fazla gelişmişse de böyle bir görüntü gözükebilir.

Kol kalınlaştırmak istiyorsan bicepsin kısa başı dediğimiz iç kısmını hedef alarak gerçekleştirebilirsin geniş tutuş barbell curl,seated dumbbell curl hareketin pozitif kısmında dummbelları dışa doğru çevirerek vs.
Omuzları dikleştirmek diye bir terim olduğunu sanmıyorum genel olarak omuz idmanlarında 3 kısmıda hedef alıyorsan zaten kendi kendine gelişecektir düşük görünümde kaybolacaktır. + şekilde trapezler omuzlardan daha fazla gelişmişse de böyle bir görüntü gözükebilir.

SnycnYcl çok teşekkürler bu cevabın için kol kalınlaştırmak için bu dediğin hareketleri yapacağım.

omuz dikleştirmekten kastım tam olarak şu fotoda olduğu gibi düşük olan omuzları boyun seviyesine getirebilmek:
https://whetyourwoman.files.wordpress.com/2012/02/relaxed-shoulder.gif?w=154&h=181

bunun omuz egzersizlerinden ziyade postürle bir alakası var sanırım, yanlış mı biliyorum?

SnycnYcl çok teşekkürler bu cevabın için kol kalınlaştırmak için bu dediğin hareketleri yapacağım.

omuz dikleştirmekten kastım tam olarak şu fotoda olduğu gibi düşük olan omuzları boyun seviyesine getirebilmek:
https://whetyourwoman.files.wordpress.com/2012/02/relaxed-shoulder.gif?w=154&h=181

bunun omuz egzersizlerinden ziyade postürle bir alakası var sanırım, yanlış mı biliyorum?
Rica ederim.Dediğim hareketlerle sınırlı kalma araştır kendinde bir çok bilgi öğreneceksin.
Doğru fakat bu geçici bir durum yani omuzda hacim aldıkça giderilebilir bir durum dikkat edersen tıknaz,vücut çalışmayan insanların %80'i bu şekilde gözükür.Özel bir hareketi yok yani dediğim gibi omuzun 3 kısmınıda yeterince çalıştırırsan düzelecektir.

Kol için tricepsde önemli press hareketleri iyidir
Haklısın ben nedense biceps olarak algılamışım sen dediğinde farkettim.
Ek olarak kalınlıkta brachialis kası dediğimiz bicepsin dışı ile tricepsin dışı arasında kalan kası da hummer curl,rope curl,reverse grip barbell curl yaparakta geliştirerek karşıdan bakıldığında kalın görünmesini sağlayabiliriz.

Back
Yukarı