Kol-Göğüs Kasları Hk.

RubyShy

Üye
Öncelikle hepinize hayırlı bayramlar diliyorum ve sıkıntımı anlatmaya geçiyorum..
1 yıl BB yaptım ilk yıl içerisinde(geçen sene) başladığım çalışmalarda ağrı,acı,kasılma oluyordu ama 1-2 gün içerisinde geçiyordu...3 ay ara verdim sıcaklardan dolayı 1 eylül günü başladım,idmanımın ilk günü göğüs üzerine idi çalıştım ve 5 eylüle kadar ağrı ve acı hissettim 6 eylül günü kol çalıştım ve bugün 11 eylül kollarımı tam açamıyorum acıdan dolayı...
Şimdi bu yaşadıklarım normal mi ? anormal mi ? Bilgilendirirseniz ve ya tavsiye ediceğiniz bir husus var mı ? Hayırlı Geceler Bodyforum sakinleri...

şimdiyagereğinden fazla çalışmıssın ki verdiğin aradan sonra azar azar arttırmalıydın. ikincisi buneden den oturu surantrene olmuşssun. bunu duzeltmenin en iyiyolu agırlık çalışmalarını ağrıların geçene kafdar kesmek. ve sabah - akşam duzenli streching çalışmalarıyla adalelerini esnetmek ve rahatlatmak olacaktır. forumda esneme egzersizlerini nasıl yapacağınıanlatan ve gosteren makaleler bulabilirsin. geçmiş olsun saygilarimla ..

uzun süre ara verdiğimde bende de oluyordu normal antrenmanlara devam et. zaten antrenmana başladığında o ağrıları hissetmiyosun bir de esneme hareketlerini yap.

Uzun bir aradan sonra direk sporu bırakmadan önceki ağırlıklara girdiyseniz kaslarınız aşırı zorlanmış ve o yüzden ağrıyor olabilir.Bende bazen uzun aradan sonra büyük bir iştahla son kaldırdığım kilolara girince 1 hafta filan süren ağrılarım oluyor,aslında çok yanlış bu yaptığımız ama...

Tavsiyem ağırlıkları hafif azaltarak çalışmalarına devam et,daha sonra ağrı-acı geçince yavaş yavaş artırırsın...

antrenman bitiminde mutlaka streaching uygula.bitiminde ise soğuk su ile o bölgeye masaj uygula.

Back
Yukarı