Kol ölçüsü hariç genetik limitler

ujohnz

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Genelde natural bodybuilding sınırlarında hep kol ölçüsü baz alınıyor.Hatta boy ve bilek ölçüsüne göre tahmini maksimum kol ölçüsü formülleri filan var.

Şunu tartışmaya açmak istiyorum; peki ya vücudun diğer bölümleri? Omuz,bacak,gogus gelişme sınırları nedir? Nasıl ölçülür? Bilgisi olan var mı?

Örnek: 175-180cm adamda 150-155cm omuz olur mu? veya 60-65cm bacak?

Yağ oranı boy kilo ile daha alakalı yani ölçü kol boy uzunluğuna göre değişir ama hemen hemen aynıdır. Mesela 185 boyunda bir erkek %5-6 yağ oranı ile (Yarışma oranı ve sağlıksızdır) maksimum 83-84 kilo olabilir tabi ki genetiği iyiyse. Herkesin genetik limiti farklıdır. Bu parametreleri yabancı sitede okudum ve hemen hemen tutarlıdır. Kimisi 78 kiloda biter kimisi 80'de. Kol ölçüsü hemen hemen 43-45 nadiren ise 46 olur diyor lakin bu değerlere genetiği iyi olanlar ulaşır. Kaç seneyi alır? Buda değişir ancak çoğu bilimsel kaynak dolu dolu 4 sene der, savaş cebeci bundan bahsetmişti o da geçmişi uzun olan biri ve ilk 4 sene geliştim sonrası pek değişim olmadı demişti.
İlk sene 8-12 kilo, 2. Sene 4-6 kilo 3. Sene 1-3 kilo 4. Sene 0,5-1,5 kilo kas alabiliriz. 4 sene sonunda genetik iyiyse 22,5-23 kilo kas kütlesi elde edebiliriz. 185 boyunda 70 kiloda %10 yağ olan birinde 50-54 kilo kas bulunur, 4 yıl çalışsa lean şekilde 22 kilo kas ile 82 kiloya ulaşır, yağ oranı %9-7 arasına düşer. Kasla birlikte ne kadar lean beslensede yağ'da alacaktır, zaten doğal olarak %5 yağ oranına düşmek babalar gibi genetik ister.

Tanrı Türk'ü korusun.

bacak için 65 cm çok normal , kendimden biliyorum. :D omuz ve göğüs ölçüleri ise tamamen kişinin anatomisine bağlı. aşağıdaki fotoğraftaki iki kişiyi karşılaştır ne demek istediğimi anlayacaksın. eğer bir insanın köprücük kemikleri kısaysa ( bunun boy uzunluğuyla pek alakası yok ) , istediği steroidi kullansın asla etkileyici bir genişlikte omuzlara sahip olamayacaktır (bkz: phil heath) sağdaki uzun köprücük kemiklerine sahip birisi ise iyi bir çalışmayla steroid kullanmadan kapı gibi olma şansına sahip. göğüs için de aynı şekilde tamamen genetik etkenler söz konusu , örneğin lee priest'in göğsü eğer genetik avantaj varsa steroid kullanmadan da yapılabilir.

Eklentiler

• 2ro44le.jpg
    2ro44le.jpg
    152,6 KB · Görüntüleme: 1.827
Back
Yukarı