Koşu bandı

Öncelikle bilgilerim

Boy:174

Kilo:84

Yağ oranı:%21.5

Amacım yağ oranımı düşürmek fakat salondaki hoca bana koşu bandının eklemlere yük bindirdiği için boyun uzamasını engelliyor demişti.o günden beri koşu bandına çıkamaz oldum korkudan.

Sizce bu ne kadar doğru?

Koşu bandı boy uzamasını durdurur mu?

Doktor saçmalamış biraz. Bana da doktor koşum zıplama gibi tabanları yere vurduran sporlar diz epifizlerine tetikleyici etki yaparak olumlu etki yapar demişti

Birçok boy hurafesi duydum fakat bu hepsini solladı. Böyle bir şey imkansız.

Senin kilondaki birinin kilo vermesi için koşu bandında koşması gereksiz olur. Yüksek tempoda 10-15 dakika dayanabilirsin ki bu iyi bir yağ yakımı sağlamaz. Koşu bandında koşmak yerine hızlı tempoda yürüyüş yapabilirsin.

Şu an için sadece kardiyo yapıyorsan buna benzer programlar yağ yakımını ve kilonu düşürmene yardımcı olur.

40 dakika yürüyüş. Yüksek tempoda (6.00) yapabilirsin. Süresi fazla geldiyse yapabildiğin kadarını ayarlayabilirsin.

20-25 dakika bisiklet. Salondaki kardiyo bisikletlerinde çoklu program varsa interval şeklinde yapılan egzersiz min. sürede max. kalori yakmanı sağlar

İnterval: Egzersiz boyunca(koşu bisiklet vb) belirli aralıklarda tempo arttırımı ve azaltımıdır.

Hocanda sana yardımcı olacaktır.

• Like
Reactions: R10
sabah erken saatlerde gayet güzel koşulabilir, eğer dizlerinden yana korkun var ise. yemeği kesmeden yağ oranı düşmez bir kere orası kesin ancak HIIT, bisiklet ve ip atlama gibi idmanlara da ağırlık vermezsen o yağ oranını düşürmek hayal olur.

Birçok boy hurafesi duydum fakat bu hepsini solladı. Böyle bir şey imkansız.

Senin kilondaki birinin kilo vermesi için koşu bandında koşması gereksiz olur. Yüksek tempoda 10-15 dakika dayanabilirsin ki bu iyi bir yağ yakımı sağlamaz. Koşu bandında koşmak yerine hızlı tempoda yürüyüş yapabilirsin.

Şu an için sadece kardiyo yapıyorsan buna benzer programlar yağ yakımını ve kilonu düşürmene yardımcı olur.

40 dakika yürüyüş. Yüksek tempoda (6.00) yapabilirsin. Süresi fazla geldiyse yapabildiğin kadarını ayarlayabilirsin.

20-25 dakika bisiklet. Salondaki kardiyo bisikletlerinde çoklu program varsa interval şeklinde yapılan egzersiz min. sürede max. kalori yakmanı sağlar

İnterval: Egzersiz boyunca(koşu bisiklet vb) belirli aralıklarda tempo arttırımı ve azaltımıdır.

Hocanda sana yardımcı olacaktır.

7 yıllık yüzücüyüm birçok madalyam var.Yani 30-40 dk aralıksız koşabilirim orta seviyede.Kondisyonum iyi yani.Fakat kolum kırıldığı için ara vermek zorunda kaldım.Verdiğin bilgiler için sağol.

Back
Yukarı