Merhaba bir süredir yüryüş yapıyorum, yaklaşık 50 dakıkalık bi mesafe ortalama 5 - 6 km hızla, nabız da yaklaşık 140 - 150 arası olabiliyor. Şimdi ben yürümek yerine koşmak istiyorum, fakat koşmaya başladıktan bi süre sonra kalp ritmim bozuluyor sanki ve bırakmak zorunda kalıyorum. bu konu da yardımcı olabilecek kimse varmı. birde nefes tekniği nasıl olur nası uygulanır.. şimdiden teşekkürler
50 dakika boyunca nabzını 140-150 arasında tutabilmek büyük başarıdır ve bu tempoda 50 dakika boyunca sorun çıkarmayan kalbin koşu esnasında da sorun çıkarmaması gerekir.Durumu 5-6 km'lik yürüme temposu ile 140-150 nabız gören bir kalp olarak düşündüğümde ise kalbin bu yavaş tempoda 140-150 atması oldukça şaşırtıcı. 4.000metre yani 10 tur sürem 15.00- 15.20 arası nabzım maksimum 160. Nefes tekniğine gelince nefes burundan alınır,ağızdan verilir.
bu nefes tyekniğini uyguladığımda çok daha çabuk yoruluyorum. Nabıza gelince aort üzerinen ( başka tabir gelmedi aklıma ) 10sn x 6 olarak hesaplıyorum, yani 23 - 24 atım x 6 , 144 atım olarak hesaplıyorum örnek olarak. Tabi ne kadar sağlıklı bi ölçüm bilemem. Birde nefes tekniği ile ilgili sinüzitim var genelde açık olsada bu durum nefes alıp vermeyi etkilermi ( özellkile burunla ilgili kısmı )
Nabız konusunda bi yanlışlık var. Şöyle anlatayım ( üsküdar çevresini bilen varsa) zeynepkamil üzerinden üsküdar meydana olabildiğince tempolu yokuş aşağı yürüyüş 20 dk, 10 dk düzlük, sonra üsküdar - bağlarbaşı arası yokuş 15 - 20 dk. Nabız yokuş yukarı yürüyüşte eğer tempomu koruyabilirsem 150 ye kadar geliyor sanırım. Birde bi nabız ölçer saatler var işe yaramı, bi tane almayı düşünüyorum da
en iyi sonucu 10 dk düzlükte alabilirsin. 7-8 dk lık bölümünden sonra 1. dk boyunca elle nabzını kontrol et. yokuş yukarı 140-150 olabilir. ama düz yolda 5-6 km/s hızda yüksek sayılır.
hayır. yokuş yukarı nabzını ölçersen yüksek çıkması normal sayılır. düz yolda 5-6 km/s gibi bir hızda dakikada 140-150 nabız çok. onu demeye çalışıyorum.
SANA geri geri koşmayı tavsiye ederim beynini şasırtırsın ve mutlu olursun ayrıca salgı bezlerini maximum çalıştırırsın eğer beynini dinlerdirmek istersen araç seyir halindeyken öne bakacağına arkya bak geçtiğin yerlere.. biraz off topicmi oldu...
Evet, atakan konu disi olmus. Geri geri kosmanin faydali oldugunu dusunuyorsan, lutfen destekliyici kaynaklarla beraber yeni bir baslik ac.
bugune değin klinik uygulamalarında nörofizyolojistlerin bu terapiyi uyguladığı görmüştüm. özellikle felçli hastalarda iş görmekte. biliyorsunuz sayın aneximandros beyin hücreleri ile sinir hücreleri insanda sabit tekrarsdan yenilenemezleri özelliklede 20 li yaşlardan yok olmaya yüz tutuyorlar. diğer bir taraftan doktorlar artık beynin kullanmadığı diğer hücrelerin kullanılmasını amaçlıyoprlar ben yapmaktayım hafızayı güçlendiriyor ders çalışamama durumunda yaptığımda iş görüyor. ve yeni bir öğrenme şasırtma yöntemiyle inanılmaz duygu oluşmakta. beynin dış tabakasını oluşturan serebtal korteks düşünmemizi etkilemekte. örneğin simetriler ve gözün yansılmalarının ve her resme bakanın farklı görüşler beyan etmesi buna etkendir. kaynak istiyorsanız bulmaya çalışırım.şuan lık kanıtlanmış değil fakat bende çok olumlu etkiler bırakmıştır.
arkadaşım dünyadaki bütün atletler analarının karınlarında atlet olarak doğmadılar ancak alıştıra alıştıra yapmalı mesela normal bi atletin nabzıdinlenme halindeyken 55 defa atar tabi bu durum atlet olmadan evvel 75-80 idi senin nabzın dk da kaç kere atıyoreğer 70 felansa zamanla bu değer düşecektir korkma dene göreceksin bide antreman yapmadan önce bol şekerli yiyecekler ye şeker daha hızlı eritilir daha hızlı kullanılır enerji kaybı yaşamazsın