Koşarken bacağıma ağrı girdi

Arkadaşlar merhaba. Bir hafta öncesinde sigarayı bırakmamla birlikte spora başladım ve hergün akşamları 3 - 4 km tempolu bir şekilde koşuyorum. Fakat dün evden dışarı çıkar çıkmaz koşmaya başladım ve sol bacak kasım ağrımaya başladı. Bunun nedeni hiç ısınmadan koşmam olabilir mi ?

Başlığı görür görmez aklıma ilk ısınma gelmişti. Bence temel nedeni o. Spor öncesinde kesinlik ısınma sonrasında ise soğuma hareketlerini yapmak lazım.

tabiki olabilir
olmayabilirde
sen yinede üstüne fazla gitme
biraz dinlen sonra yavaş koşu ile başla
ama önce esneme hareketlerini himal etme

Kosmadan once jogging ile baslayip daha sonra esnetme germe yaptiktan sonra ilgilendiginiz tempoya cikmakta fayda var. Su an icin dinlendiriniz, agri devam ederse doktora danismalisiniz.

Arkadaşlar merhaba. Bir hafta öncesinde sigarayı bırakmamla birlikte spora başladım ve hergün akşamları 3 - 4 km tempolu bir şekilde koşuyorum. Fakat dün evden dışarı çıkar çıkmaz koşmaya başladım ve sol bacak kasım ağrımaya başladı. Bunun nedeni hiç ısınmadan koşmam olabilir mi ?

Futbolcular bile ısınmadan sahaya cıkmazlar.sen lif yırtmadına dua et.
Bende 3 aya yakın hemen hemen hergün 1.5 saat koşuyorum .Isınmadan ne agırlık çalısılır nede koşulur.

Back
Yukarı