Kilo x Protein Oranı

Triwx

Üye
Arkadaşlar kilo x protein oranı nasıl olmalı?

Ağırsağlam'da okuduğuma göre kilo x 1,65 protein yeterli oluyor. Ben bu 1,65 protein'i rahatlıkla karşılayabiliyorum.

77 kilo x 1,65 = 127 gram protein ediyor. Dün 130 gram protein aldım. Haftada 4 gün antreman yapıyorum

ama bazı kişiler 2-3 katına protein alman gerekiyor diyor. ki bunu karşılayamıyorum.

Bazı araştırmalarda kg x1.65 yeterli olduğu sonucu ortaya çıkmış (googledan bulabilirsin), 3 katı bence çok fazla , 1.65 ve 2 arası yeterli olur

Kg x 1.3 bile yeterli eger baslayali 1-2 ay olmadiysa.
Ilk baslarda vucuda yuksek miktarda gerekir zaten en buyuk gelisim ilk baslarda olur tabii dogru yaparsan

Mesajim olsun.

ağırsağlamda da gördüğün kilo x değil o yağsız kütlenin x 1,6 ile 2,2 arası diyor ağırsağlam. bazı arkadaşlarda ciddi farklar olabilir yüzde 20 30 arası yağ oranı olanların çok çok fazla tüketmesine sebep olabilir o kilo değil yağsız kütlenin ağırlı x.

ağırsağlamda da gördüğün kilo x değil o yağsız kütlenin x 1,6 ile 2,2 arası diyor ağırsağlam. bazı arkadaşlarda ciddi farklar olabilir yüzde 20 30 arası yağ oranı olanların çok çok fazla tüketmesine sebep olabilir o kilo değil yağsız kütlenin ağırlı x.

Yağsız kütlem 63 kg x 1,65 ile = 103 gram protein miktarı çıkıyor.

Agirsaglam'in protein sayacından hesaplayıp daha önce 127 gram proteini bulmuştum. Yağsız kütlem ile hesaplayınca bu oran daha da düşüyor

Benim asıl merak ettiğim, 1,65 protein ile 42-43 cm kol'a sahip olabilir miyiz? Bir çok kilo x protein oranı dolaşıyor internette. Hangisine inacacağımı bilemyiorum :D

Kilo başına 1,3-1,6 gram almanın yeterli olduğu söyleniyor fakat tüm amino asitlerinin alınamama durumu olduğu için kilo başına 2 gram öneriliyor (yağsız kütle için).

ağırsağlamın önerdiğide 1.6 ile 2.2 arası standart zamanlarda oda yani mesela definasyonda olan birisine x3 diyor ağırsağlamda protein tüketimi için bünyeye göre değişebilir tabi

Amerikan Spor Hekimliği Koleji ve Akademinin bu yıl yayınladıkları rehberde protein için gereksinim 1.2-2.0 g/kg/gün şeklinde belirtiliyor. Yağsız vücut ağırlığını kullanan sadece bir kaç çalışma varken ve böyle büyük beslenme otoritelerinin rehberleri varken tek bir çalışmaya bakıp da yağsız vücut kütlesine göre protein önermek akıl kârı değil.
Doğrudan ayrılmamak gerekiyor. Bu konuda kabul gören 1.2-1.7g/kg, 1.4-1.8 g, 1.2-2.0 g/kg protein tüketimi. Üst sınır hep 2.0 g olarak ifade ediliyor. 2.0 gramın da egzersize yeni başlayan bireylerde kas adaptasyonunu ve sentezini artrması sebebiyle önerilmesi söz konusu. Kısaca ortalama 1.5 g/kg protein yeterli :)

ağırsağlamın önerdiğide 1.6 ile 2.2 arası standart zamanlarda oda yani mesela definasyonda olan birisine x3 diyor ağırsağlamda protein tüketimi için bünyeye göre değişebilir tabi

nerede diyor acaba?

Yağ yakımı ile ilgili bu yazısını bulabildim

"Proteini çok almamız pozitif nitrojen dengesini garanti etmeyeceği gibi, kilo başına 1.6 gram protein de yağ yakmak isteyenler için yeterlidir"

http://www.agirsaglam.com/beslenme-rehberi/#KALORILER
burda diyor
Özet Yağ Yakımı - Kas Gelişimi
Protein Yağsız kütlenin 2 - 3,1 katı gram Yağsız kütlenin 1,5 - 2,2 katı gram
Yağ Yağsız kütlenin 0,9 - 1,3 katı gram Kalorilerin en az %20 - %30'luk kısmı
Karbonhidrat Kaloriyi tamamlamak için kalan miktar Kaloriyi tamamlamak için kalan miktar
definasyonda proteini biraz daha yüksek tutmak doğrudur bence de kas kaybını minimuma indirmek için, gördüğüm bir çok kişi de definasyon yaparken 3 katında tutuyor genelde. ama daha 1 yılı bile dolmamış bazı arkadaşlarda 3 4 katı kadar protein alanlarda var :D

http://www.agirsaglam.com/beslenme-rehberi/#KALORILER
burda diyor
Özet Yağ Yakımı - Kas Gelişimi
Protein Yağsız kütlenin 2 - 3,1 katı gram Yağsız kütlenin 1,5 - 2,2 katı gram
Yağ Yağsız kütlenin 0,9 - 1,3 katı gram Kalorilerin en az %20 - %30'luk kısmı
Karbonhidrat Kaloriyi tamamlamak için kalan miktar Kaloriyi tamamlamak için kalan miktar
definasyonda proteini biraz daha yüksek tutmak doğrudur bence de kas kaybını minimuma indirmek için, gördüğüm bir çok kişi de definasyon yaparken 3 katında tutuyor genelde. ama daha 1 yılı bile dolmamış bazı arkadaşlarda 3 4 katı kadar protein alanlarda var :D

Evet protein sayacı benim yağsız kütlem x 2 oranı ile çarpıp protein oranını buluyormuş

Çıkan sonuç ise;
yağ yakarken 127 gram protein, kilo alırken 94 gram protein

bakalım günlük 130 gram protein alıyorum, gelişebilecek miyim :D

bende son 3 aydır o şekilde besleniyorum kol 3 ayda 32 den 35.5a kadar çıktı göğüs 103 den 107 ye omuz 120den 124 e kiloda 78 den 81,5 a çıktı clean bulk şeklinde günlük 120 gr ile 150 gr arası protein alıyorum değişiyor işte sabit değil ama gelişme olmaz dı yani 120 gr protein aldığım günler de de :D

ikisi aynı kiloda olup da ihtiyaç duyduğu kaloriler arasında uçurum olan insanlarda durum nedir peki ? yani 100 kg olup 6000 kalori yiyen bir sporcu ile aynı kilodaki 2000 kaloriyle sabit kalan metabolizması çökmüş kişi aynı proteine mi ihtiyaç duyuyor ? kilonun 1.5 katı olarak hesaplarsak 6000 kalorinin sadece 600'ü protein ediyor bu da makroların sadece %10'unu protein almak demek , geri kalan %90'ı da aşırı yüksek karb ve yağ ile doldurmak lazım ki bence bu orantısızlık sağlıklı olamaz.

ikisi aynı kiloda olup da ihtiyaç duyduğu kaloriler arasında uçurum olan insanlarda durum nedir peki ? yani 100 kg olup 6000 kalori yiyen bir sporcu ile aynı kilodaki 2000 kaloriyle sabit kalan metabolizması çökmüş kişi aynı proteine mi ihtiyaç duyuyor ? kilonun 1.5 katı olarak hesaplarsak 6000 kalorinin sadece 600'ü protein ediyor bu da makroların sadece %10'unu protein almak demek , geri kalan %90'ı da aşırı yüksek karb ve yağ ile doldurmak lazım ki bence bu orantısızlık sağlıklı olamaz.
zaten günlük ihtiyacı hesaplayıp öyle rakam veriyordu sitede de. tabi günlük 4000 5000 kalori tüketen insanlar var onlar da o o kadar kalori yakıyorsa mesela ege fitness de 4500 5000 kalori alıyorum ama ben yakıyorum diyor yaktıktan sonra sıkıntı yok zatende . o kadar kalori alıp yakamassan ne olucak?

Arkadaşlar kilo x protein oranı nasıl olmalı?

Ağırsağlam'da okuduğuma göre kilo x 1,65 protein yeterli oluyor. Ben bu 1,65 protein'i rahatlıkla karşılayabiliyorum.

77 kilo x 1,65 = 127 gram protein ediyor. Dün 130 gram protein aldım. Haftada 4 gün antreman yapıyorum

ama bazı kişiler 2-3 katına protein alman gerekiyor diyor. ki bunu karşılayamıyorum.

Proteini aldığın kaynak çok önemli dostum bende cheat day de 230 gram protein alıyorum ama et süt yumurtadan ancak 100 gr alabılıyorum aburcuburlardada yüksek miktarda protein olabiliyor.
Ağırlık çalışmayan spor yapmayan biri için günlük değer kg x 0.80-90 gr iken ağırlık çalışan birine kas kütlesini koruup güç kazanması için 1.2 yeterli fakat kas geliştirmek istiyorsan 2- 2.25 iyidir :)

2013 yılında ACSM'nin yayınladığı bir rehber vardı. Orada enerji gereksinmesinin olduğu bir tablo vardı ve elit sporcular/atletler olarak ifade edilen grubun ihtiyacı için 12.000 kaloriye kadar diye belirtiliyordu. Yine "large athletes" kategorisi vardı ve ihtiyaç 6.000-12.000 kalori olarak ifade ediliyordu. Böyle dayanıklılık sporcularında karbonhidratın %70 e çıkabileceği de ek olarak belirtiliyordu. Yine aynı rehberde yağ gereksinimi için %20-35 belirtilmişti. Yani protein için %10 az gibi görülebilir ancak proteinlerin kullanım amacı enerji eldesi değil doku onarımı olduğu için, kalori ihtiyacı artsa da protein ihtiyacı değişmeyecektir.
İlk cümlende sorduğun soru mantıklı. 100 kg olup 6000 kalori alan bir sporcu ile 100 kg olup 3000 kalori alan(aynı sporu yapan sporcuların) bir sporcunun protein gereksinmesi aynı. Ancak kalorinin arttığı sporcularda protein üst sınırda tutulur 2.0 gram gibi.
Sorduğun soruya en güzel yanıt aslında M.Tarnopolsky'nin 8 vücutgeliştirme sporcusunda yaptığı çalışma. Yarışmaya hazırlanan ve 5 yıldan fazla süredir ağırlık çalışan makalede geçtiği tabirle "8 elit vücutgeliştirici" için 1.35 g proteinin yeterli olduğu bulunmuş. Sen de tahmin edersin ki ne vücut ağırlıkları 70 kg dır ne de 2000 kalori alıyorlardır. Ancak fitnes yapan daha düşük vücut ağırlığında, daha az kalori alan bir sporcu ile aynı protein gereksinimine sahipler.
Kısaca kalorinin 4-6 binlere ya da daha yukarı çıktığı durumlarda branşa göre karbonhidrat ya da yağlar artırılır. Bir vücut geliştirici için %65 karbonhidrat, %25 yağ, %10 protein duruma göre ideal olabilir. Umarım açıklayabilmişimdir :)

evet yağsız kas kütlesinin 2 katı olarak hesaplanıyor. Normal vücut ağırlığının duruma göre 1.2 ve 1,8 katı aralığına denk gelir. Sadece yediğiniz yumurtadan ve tavuktan gelen proteini sayarsanız vücut ağırlığının 3-2x protein almanız çok zor olur, aynı zamanda sağlıklıda olmaz. Günlük olarak annenizin önünüze koyduğu yemeklerden yeseniz bile günlük 50-60 gr protein alırsınız. Şimdi kalkıp bana ee o zaman 200 gr tavuk daha yesek kaslarımız gelişir niye gelişmiyoruz diyebilirsiniz. Ancak sadece ev yemekleriyle gereken kaloriyi alamazsınız çoğu zaman ve miğde de çok yer kaplar, çabuk dougunluk hissi verir.

Back
Yukarı