Kilo vermek için yardım(spor salonu imkanım yok)

Merhaba arkadaşlar ben 1.86 boyunda 102 kiloyum kilo verme konusunda ciddi ciddi kafaya koymuş vaziyetteyim ancak spor salonu kullanma gibi bir imkanım yok. Şuanki planım pazartesinden itibaren 1 saatlik tempolu koşulara başlamak. Her gün 1 saat boyunca tempolu koşu yapıp ve ip atlayarak ayrıca beslenmeme dikkat ederek kilo verebilir miyim? ayrıca thincal adlı bir ilaç varmış çok övdüler kullanan varsa bilgilendirebilir mi? ayrıca tempolu koşu sırasında carnitin kullanmalı mıyım? şimdiden teşekkürler

Merhaba arkadaşlar ben 1.86 boyunda 102 kiloyum kilo verme konusunda ciddi ciddi kafaya koymuş vaziyetteyim ancak spor salonu kullanma gibi bir imkanım yok. Şuanki planım pazartesinden itibaren 1 saatlik tempolu koşulara başlamak. Her gün 1 saat boyunca tempolu koşu yapıp ve ip atlayarak ayrıca beslenmeme dikkat ederek kilo verebilir miyim? ayrıca thincal adlı bir ilaç varmış çok övdüler kullanan varsa bilgilendirebilir mi? ayrıca tempolu koşu sırasında carnitin kullanmalı mıyım? şimdiden teşekkürler
İlaç konusunda yorum yapmayacağımı belirterek başlamak istiyorum. Bunun için yeterli donanıma sahip değilim, doktor kontrolünde kullanman daha iyi olur.
Kilo vermeye mutfakta başlamalısın. Tahmin edeceğin gibi tuzu unu şekeri kesmen gerekecek. Kızartma türü şeyler tüketmemelisin. Karbonhidrat ihtiyacını kompleks karbonhidratlardan karşılamalısın (yulaf, bulgur, tam buğday çavdar türü ekmekler vs) yağ olarak zeytinyağı tereyağı tüketebiliyorsan balıktan alacağın yağları tüketmelisin. Bunları öncelikle hayatına adapte ettiğinde etkilerini görmeye başlayacaksın.
Gün içinde ihtiyacın olan kaloriyi mutlaka hesaplamalısın ihtiyacından fazla kalori aldığında istediğin kadar koş istediğin kadar sağlıklı beslen kilo veremeyeceksindir. Günde ihtiyacın olan kalorinden 400 500 kalori kadar az kalori almalısın.
Beslenme programını bu şekilde ayarladıktan sonra yapacağın koşu ip atlama gibi aktiviteler yağ yakımını hızlandıracaktır. 1 saat koşmayı planlıyorsun bunu koşu şeklinde değil tempolu yürüyüş şeklinde ayarla 1 saat boyunca temponu bozma koşmak istiyorsan yarım saatlik bir koşu yetecektir. Bununla ilgili bir kaç araştırma gördüm uzun süreli kardiyo antrenmanları kas kaybına yol açmakta sen de hem ağırlık antrenmanı yapmayacağın hem de kas kütlen düşük olduğu için kastan değil yağdan kilo vermeye çalışmalısın.
Yürüyüş yapmadan önce şınav, plank ve barfiks hareketlerini uygularsan ekstra katkı sağlayacaktır.
Özetle ilk başta 3 kere çekebildiğin kadar şınav 3 kere durabildiğin süre kadar plank 3 kere de çekebildiğin kadar barfiks çekip sonrasında 45 dakika kadar tempolu yürüyüş yapmak kilo vermede sana çok yardımcı olacaktır.

SM-N920C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Back
Yukarı