Kilo verme+ Ağırlık Çalışma

Merhaba herkese. Ne kadar 4-5 senedir spora uzak biri olmasam da süreklilik olmadığı için sürekli kilo alıp kilo veriyorum. Genellikle kilo alıyorum denebilir. Ancak hayatımda bir değişiklik olmasını istiyorum ve gerçekten çok sevdiğim vücut geliştirme sporuna uzun bir aradan sonra devam etme kararı aldım. Ancak aklımda birkaç soru var ve araştırmalarımda istediğim bilgileri elde edemedim. Bir de siz değerli forum üyelerine danışayım dedim. Öncelikle dün itibari ile spora yazıldım ve ölçümlerim yapıldı. Daha önceden de spor ile uğraştığım için iyi olmayan ancak kötü de olmayan sonuçlar aldım. Tek sıkıntı kilom.

Kilo:94
Kol:38
Göğüs:110
Omuz:128

Ölçülerim bu şekilde. Spor salonunda 15 dakikalık bir kardiyo ile başlıyorum ve sonrasında ağırlıklara yöneliyorum. Çalışma şeklim ise şu şekilde. Öncelikle kaldırabileceğime göre hafif bir ağırlık seçip olabildiğince fazla kaldırıyorum. 2. sette bu kilodan bir tık daha fazla ancak bir öncekine göre daha az tekrar ve sonuncuda yapabileceğim en üst ağırlık yapabildiğim kadar tekrar. Bunu yanlış hatırlamıyorsam yabancı sitelerden öğrendim ve şimdiye kadar işe yarıyormuş gibi gözüküyor.
Ancak ne kadar araştırmış olsam da, burada benden çok çok bilgili birçok bilenimiz var. Onlardan yardım almak, tavsiyelerini alarak ilerlemek istiyorum.
Kardiyo ve ağırlık birlikte nasıl götürülmeli? Beslenme nasıl olmalı? (Öğrenciye göre uygun)

Kafama sürekli takılan ve içinden çıkamadığım bir konuda başlık açmışsınız ve hemen daldım içeriye :). Yani kilo verirken bir yandan kas artışı sağlamak.
Birkaç yerde kas artışı için "günlük ihtiyaçtan fazla kalori almak gerektiğini" yazıyor, ama kilo vermek içinse haliyle bunun tam tersi gerekiyor.

Öyle olunca içinde karbonhidrat olan (kompleks bile olsa) herşey bana dost mu düşman mı? bir türlü bilemedim. Evde amatörce bir programla çalışıyorum, ağırlık (dumbell) artışım da oluyor, çalışma sonrası mutlaka az miktar yulaf alıyorum, bazen de bir küçük kare %80 bitter alıyorum falan filan....yani karmakarışık durumdayım. Okumadığım izlemediğim site, video vs. kalmadı gibi (abartmış olabilirim) ama tam olarak nasıl besleneceğime bir türlü karar veremedim.
Sizin sorunuza cevap verecek olanlar bir de bu konuya değinirse sevinirim.

Back
Yukarı