Merhabalar, 8 Temmuz 2017'de 222 kilo ile başladığım kilo verme serüvenim şu anda 138.9 kilo ile devam etmekte. İlk ay verdiğim 40 kilonun ardından ayda 10-15 kilo civarı bir kayıpla ilerliyordum ki son bir buçuk haftadır bazen 300 gram, bazen 2 gün arka arkaya boş, bazen 400 gram gibi kayıplarla yoluma devam ediyorum. Şubat sonuna kadar 100 kilo civarına ulaşıp sarkık derilerim için ameliyata girmeyi planlıyordum. Opera şarkıcısıyım ve sezon sonunu yakalayıp hiç değilse biraz form kasmak için ameliyata en geç şubat sonu girmem gerekiyor. Araya yaz girerse yeni sezona pelte gibi gireceğim ve form tutarak geçireceğim ilk iki üç ayı. Bu noktada bulabileceğim bir turbo butonu, beni programıma üç beş kilo daha yaklaştıracak bir push, kas kaybı olmaksızın bedenime biraz daha efor yükleyecek bir yöntem hayati önem arz ediyor. Clenbuterol, Ventolin vb. ürünleri bile incelemeye başladım, konu hakkında gerçekten bilgi ve deneyim sahibi üyeler yardımcı olabilirlerse çok mutlu olurum.
Beni bu noktaya ulaştırıp şimdi yarı yolda bırakan beslenme ve antrenman programımı kaba hatlarıyla şöyle özetleyebilriim;
*1500 kalorilik(makrolarımda 160-170 gram protein mevcut) diyet
*haftanın 6 günü ağırlık+kardiyo(150'nin altına inmeyi bekledim kardiyo için kalp büyümesi riskinden ötürü) antrenmanı
*glisemik indekste "50" üst sınırı.
*mümkün mertebe günde 20 bin adım yürüyüş
*günde 8 litre civarı su
*olabildiğince ketojenik beslenme
*intermittent fasting
*l-karnitin ve multivitaminimin içerisindeki birkaç metabolizma hızlandırıcı
*karbonhidrat yönünden fakir beslenmemde ağırlık egzersizlerime ufak da olsa katkı sağlaması umuduyla kreatin
*tiroid sorunum(tsh 7 civarında seyrediyordu son kan tahlilimde) nedeniyle kullandığım ve metabolizmamı düzeltmesini umduğum levotiron
Beni bu noktaya ulaştırıp şimdi yarı yolda bırakan beslenme ve antrenman programımı kaba hatlarıyla şöyle özetleyebilriim;
*1500 kalorilik(makrolarımda 160-170 gram protein mevcut) diyet
*haftanın 6 günü ağırlık+kardiyo(150'nin altına inmeyi bekledim kardiyo için kalp büyümesi riskinden ötürü) antrenmanı
*glisemik indekste "50" üst sınırı.
*mümkün mertebe günde 20 bin adım yürüyüş
*günde 8 litre civarı su
*olabildiğince ketojenik beslenme
*intermittent fasting
*l-karnitin ve multivitaminimin içerisindeki birkaç metabolizma hızlandırıcı
*karbonhidrat yönünden fakir beslenmemde ağırlık egzersizlerime ufak da olsa katkı sağlaması umuduyla kreatin
*tiroid sorunum(tsh 7 civarında seyrediyordu son kan tahlilimde) nedeniyle kullandığım ve metabolizmamı düzeltmesini umduğum levotiron