Kilo kaybı kas kazançı konusunda yardımlarınızı bekliyorum

Abuzerr

Üye
Arkadaşlar iyi geceler. Aranızda çok yeniyim konuyu yanlış yere açmış bile olabilirim. Yardımcı olmak isterseniz bi kaç bişey sormak istiyorum. Ben şuan 107 kilo 182 cm boyundayım, oldukça yağlı bi vücudum var. Kilo verip kas kütlesi kazanmak istiyorum. Ayrıca göğüslerim var ama jinekomasti değilmiş doktora gittim, bu problem sporla giderilir mi ? Nasıl bi yol izleyeceğimi bilmiyorum özellikle diyet uygulamalı mıyım ne kadar protein almalıyım hangi programı uygulamalıyım bilmiyorum. Kardiyo mu yapmalıyım ağırlık mı çalışmalıyım. Diyetisyene gittiğim de 20 kilo verdim ama çok büyük kas kaybı ve halsizlik yaşadım. Yardımlarınızı bekliyorum.

hiç bir şeyi abartma sana 5 yıllık bodyci diyeti veren de çıkacaktır. ev yemekleri ye ekmeği pilavı böreği kes ve salona yazıl gayretli çalış 3 ay sonra buraya tekrar yaz duruma göre yönlendirelim.

Ne kadar protein ne kadar kalori alman gerektiğini bulabileceğin hesaplayıcılar bulunmaktadır. http://www.calculator.net/calorie-calculator.html Buradan yağ oranını falanda hesaplayabilirsin. Bu en kolay kısmı. Bunları hesapladıktan sonra, genel olarak sağlıklı sayılacak gıdaları günlük kalori ihtiyacını aşmayacak şekilde besleneceksin. İdman olarak öncelikle temel egzersizlerin formlarını (doğru yapılışını) öğrenip 1 ay kadar start up uygulayıp. Ardından full body bir programla devam edip, aynı zamanda kardiyo ekleyip devam edersin.

Duzenli antreman kilonun 1.5-2 kati protein.kilona uygun kalori hesaplamasi yaparak geriye kalan karbon hidrat yag planlamani yap gerisi zamana kalmis.

ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cavaplarınız için teşekkür ederim öğrenmek istediğim kardiyo mu çalışmalıyım ağırlık mı ? Sadece ağırlıkla kilo vermeden yağ eriyip kas kütlesimi kazanırım. Yoksa sürekli kardiyo yapıp eridikten sonra ağırlık mı çalışmalıyım.

Cavaplarınız için teşekkür ederim öğrenmek istediğim kardiyo mu çalışmalıyım ağırlık mı ? Sadece ağırlıkla kilo vermeden yağ eriyip kas kütlesimi kazanırım. Yoksa sürekli kardiyo yapıp eridikten sonra ağırlık mı çalışmalıyım.
Kardiyo yapmadan da yağ "yakılır".

Önceliği ağırlığa ver.
Kardiyo olarak da HITT iyi gider.
Şahsen ben, antremanlarda ağırlık çalışması ile HITT i birleştiriyorum. Crossfit gibi birşey çıkıyor ortaya:)

Kardiyo haftada 2 yeter sıkıcı bişi zaten. 40 dakka yapmazsan bi işe yaramaz

Kilo vermek için, kilo almak için, vücut kompozisyonu değişikliği içeren her türlü amaç için önce ağırlık çalışmalısın. Aşağıdaki 2 videomda temel yöntemlerini bulabilirsin.

kendini sakatlamadan abartmadan bir salonda çalış ilk 3 ay senin ne olacağını belli eder hedefin 10 kilo fazla değil sağlam eklemler düzgün bir form ve nefes alışkanlığı olmalı

Back
Yukarı