Kilo artırmadan değişik yöntemlerle kasın gelişmesini devam ettirmek?

Aklım bir şeye takıldı. Örnekle açıklayayım : Düşünelim ki bir sporcu benchde setlerin tamamını 60 kg ile tamamen bitirebiliyor. Bundan sonra ağırlık arttırması gerekir normal şartlarda(piramit setle vs kendisine kalmış). Peki o ağırlığı arttırmadan sadece birtakım yöntemlerle kastaki gerilimi arttırıp(mesela yavaş indirip kaldırma örn: 5 snde indirme 5 snde kaldırma gibi) devam ederse yine ölçü konusunda gelişim sağlayabilir mi ? Fikirleriniz nedir ?

zaten hareketi yavaş yapmalısın , hızlı indirip kaldırırsan yavaştaki gibi verim alamazsın

zaten hareketi yavaş yapmalısın , hızlı indirip kaldırırsan yavaştaki gibi verim alamazsın

Öncelikle yorumun için sağol. Hareketleri zaten yeterince yavaş yapıyorum fakat benim anlatmaya çalıştığım çok yavaşlatarak yedirerek yaparsak ağırlık artırmadan gelişme olur mu ? 5-5 i örnek olarak verdim. 5 saniye iniş 5 çıkış olması şart değil 10 20 olur sadece işe yarar mı onu merak ettim :)

Deneme yanılma yöntemiyle kendın gözlemleyebilirsin.

Elbette ki olur, zaten hipertrofide negatif tekrarların önemi daha büyüktür. Ancak negatif tekrarlı çalışmalar kuvvet kazandırdığından zamanla ağırlık arttırmak gerekecektir.

Öncelikle yorumun için sağol. Hareketleri zaten yeterince yavaş yapıyorum fakat benim anlatmaya çalıştığım çok yavaşlatarak yedirerek yaparsak ağırlık artırmadan gelişme olur mu ? 5-5 i örnek olarak verdim. 5 saniye iniş 5 çıkış olması şart değil 10 20 olur sadece işe yarar mı onu merak ettim :)

Heavy duty tarzi 4-4 yapabilirsin, ciddi verim alanlar var.

Piramit her zaman iyidir ancak kişi kendisine göre bir plan çizmeli ve gözlemlemelidir gelişimini

zamanla agırlıgı artırman gerekir bunu yapabilmen için en iyi yöntem gene piramit tarzıdır

5-5-7.5 gibi düşünürsek bu tarz bir artırma yapmak kişiden kişiye olumlu sonuçlar verebilir.

hareketleri yavaş yapmakta kaslardaki gelişmeyi etkileyecektir.

Back
Yukarı