Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Kilo Almak İçin Fitness Yapıyorum Beslenme Programı Önerir Misiniz?
Arkadaslar kilo almak istiyorum 5 kilo kadar. Fitnessa basladım beslenme programı olusturulmadı ama eskiye göre iyi beslendiğim halde kilo verdim ne yapmalıyım? öneri bi beslenme programınız var mı?
Forumu gez görürsün beslnme programlarını . Yeteri kadar karbonhidrat alman gerek sana göre çok yiyor olabilirsin ama vücudunun yapısına göre yeterli değil ondan kilo alamıyorsundur.
Bol karbonhidratlı yiyicekler tüketmelisin. Mideyi biraz zorlamalısın ben öğlen iş yerinde pilav çıktığında genelde 2 tabaktan aşağı yemem pilav üstü tavuk çıkınca 3-4 tabağa kadar yolu oluyo. Bol bol yumurta ye sabah akşam içine peynir filan atıp kaloriyi arttırabilirsin. İlkten acıktıkca değil acıkmadan ye ondan sonra bünye istedikce acıktıkca yersin. Ben bu şekilde 1 ayda 5-6 kilo civarı bişey aldım 65 kiloyum şuan. Yeteri kadar yersen alırsın metabolizmam hızlı diye birşey yok. Bende öyle diyodum hızlı yürüyen ve spora giden birisiyim yinede kilo almaya devam ediyorum
gün içinde kaliteli karb tüket. protein o kadar önemli değil. yulaf ezmesi, kepekli makarna, esmer pirinç. kilonuz 50ise günlük 140-150gr karb alımı bile sporla birlikte size faydalı olur
Genel olan bir kaç öneride bulunabilirim:
-Düzenli uykunuz olsun.
-Günde 3-4 öğün gibi yemek yiyin. Bol karbonhidratlı olsun yağlı yemekleri önermiyorum çünkü fitness yaptığınız için fit kalmak istiyorsunuzdur.
-Sporunuzu eksiksiz düzenli yapın.
Yulaf ezmesi kahvaltılarda iyi bir seçenek. Muz , elma , portakal , üzüm tarzı meyveler. Yerfıstığı ezmesi (ben şahsen yiyorum hergün kepekli ekmek ile). Yemeklerde tam tahıllı ekmek veya kepek ekmeği kullan beyaz ekmeği bırak. Bakliyat yemekler tercih et. Mercimek çorbası , fasulye yemeği , patates (tabiki kızartma değil) vb yemekleri tüketmelisin.
Yardımcı olabilirsem ne mutlu iyi forumlar
yardımcı oldun tabiki tesekkür ederim uyku ve sporu aksatmıyorum gayet düzenli en iyi öğünüm kahvaltı ve dediğin meyveleri de tüketiyorum olabildiğince. Diğerlerinide dikkate alıcam. Tekrardan tesekkürler
Rica ederimm ve unutmadan ! Günün en önemli 2 öğünü kahvaltı ve akşam yemeğidir kahvaltınıza gösterdiğiniz özeni akşam yemeğinede gösteriniz spordan sonraki öğün yani. Umarım istediğinize ulaşırsınız