Kilo Alma

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan semih1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

semih1

Üye
Spora 1 ay önce başladım, ektomorf tipli bir vücut tipim olduğu için çok zayıfım, yağlanmak için clean bulk yapmak istiyorum, sizce yağlar bacak ve kollarda da depolanır mı, yoksa sadece karın bölgesinde mi depolanır?

Bu genetik olarak taşınan bir bilgidir yani insanların senin mesajlarına bakarak nerede depolanacaklarını anlamaları imkansızdır. Bunu öğrenmenin tek yolu ise denemek.

Karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenerek günlük 3000-4000 kalori arası almaya çalışmalısın [emoji4]
Antrenmanlarda sıkı çalış çok fazla yağlanma olacağını sanmıyorum
Tüm vücut antrenmanı mı yapıyorsun?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Karbonhidrat ve protein ağırlıklı beslenerek günlük 3000-4000 kalori arası almaya çalışmalısın [emoji4]
Antrenmanlarda sıkı çalış çok fazla yağlanma olacağını sanmıyorum
Tüm vücut antrenmanı mı yapıyorsun?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
evet, yaglanma sorun degilde sadece, cok fazla gobek olmasin yeterli

yani bulk yapanlar gobek yaomak icin bulk i yapmiyor dimi?
Bulkun amacı göbek yapmak değildir. Normalden fazla kalori alarak kasların gelişimi için daha fazla besin alabilmektir. Tabi bu kadar kaloriyi alırken yağlanma olabiliyor ama bu senin benim bildiğimiz göbek değil yüzeysel yağlanmalar. Bulkta aldığın kalori kadar öğünlerini ne kadar süreyle yaptığın da önemlidir.

3-3.5 saat olması bence gayet uygun. Bu süre zarfında acıkmamak için glisemik indeksi düşük karbonhidratlar tüket öğünlerinde. Sebzelerde bulunan selüloz yüzünden sebze tüketimine özen göster hem vitamin açıklarını da sebzelerden karşılayabilirsin. Uyku düzenine de dikkat et 7.5 - 8 saat kesintisiz uyumaya çalış. Yattığın yer mümkün olduğunca karanlık olsun. Yaşın kaç bu arada ?

ektomorf tipli oldugum icin zaten cok yeme istegim gelmiyo, uykuma da onem veriyorum, hem daha iyi dinlenmek icin hem de gelisim caginda oldugum icin, yasim 15

Forumda çok fazla makale ve konu var bunlara bakman hem senin hem de spor hayatının devamı için yararlı olucaktır. Bu sporu hanzo gibi yaparsan istediklerini elde edemeyebilirsin. Ama bu sporu bilimle birleştirerek yaparsan genetiği el verdiğince istediğin gibi vücut yaparsın. Sana bir tavsiye veriyim sadece vg yapma. Bunun yanında bir de kondisyon artırıcı sporlar yap (basketbol,futbol, atletizm vs.) .

Forumda çok fazla makale ve konu var bunlara bakman hem senin hem de spor hayatının devamı için yararlı olucaktır. Bu sporu hanzo gibi yaparsan istediklerini elde edemeyebilirsin. Ama bu sporu bilimle birleştirerek yaparsan genetiği el verdiğince istediğin gibi vücut yaparsın. Sana bir tavsiye veriyim sadece vg yapma. Bunun yanında bir de kondisyon artırıcı sporlar yap (basketbol,futbol, atletizm vs.) .
cevabiniz icin tesekkur ederim, kas kutlemi arttirmak istedigim icin vg ye baladim, neden vg yi onermiyosunuz?

cevabiniz icin tesekkur ederim, kas kutlemi arttirmak istedigim icin vg ye baladim, neden vg yi onermiyosunuz?
:D Bir de bol bol kitap okumanı öneririm. Zira ben sana yukarıda "sadece" yapma demiştim. Vg ile uğraşırken aynı zamanda kondisyon sporlarından yapman senin enerji kapasiteni artıracağı için daha verimli bir şekilde antrenman yapabilirsin.

:D Bir de bol bol kitap okumanı öneririm. Zira ben sana yukarıda "sadece" yapma demiştim. Vg ile uğraşırken aynı zamanda kondisyon sporlarından yapman senin enerji kapasiteni artıracağı için daha verimli bir şekilde antrenman yapabilirsin.
pardon ben yanlis okumusum,yardiminiz icin tesekkur ederim

Back
Yukarı