Kilo alamıyorum çıldırıcam !!!!!

Logannn

Üye
16 yaşındayım 10 yıldır çeşitli sporlarla uğraştım (jimnastik - futbol - basketbol) şuan ise fitness ile ilgileniyorum . Başlayalı 3 ay oldu sadece 3,5 kilo alabildim . Boyum 170 kilom 50-51 arası . Vücudumda hiç yağ yok sadece kemik organ ve kastan oluşuyorum . Amacım seneye bu zamanlarda 65-70 arası olabilmek ama kilo alamıyorum .
Sabah>> 1 yumurta - 1 kibrit kutusu peynir - 1 dilim ekmek - 3-4 zeytin - 1 bardak çay -( ekmeğin üzerine nutella fıstık ezmesi fındık ezmesi bal )
Öğlen >> muz ve 200-300 ml süt ile yulaf ezmesi
Ara öğün >> 200 gr yoğurt ve 3 ceviz
Akşam yemeği >> Genelde makarna veya pilav yanında bazen tavuk
Yatmadan önce>> 1 bardak süt ve 1 dilim ekmeğe yine fıstık-fındık ezmesi nutella bal

3 ayda sadece 3,5 kilo alabildim çıldırmak istiyorum
Hafta içi okulda daha fazla yemek yiyorum (5gün)
Ne yapmam lazım kilo almak için ya seneye 65 olmam lazım en az .

Kalori miktarı arttır sabah yumurtayı 3 yap ekmeği 2yap öğlen pilavı arttır akşam yatmadan süt iç ekstra kalkori için.high caloric yüklü yemekler ye. Hiçbişeymi yemedin dürüm ye . What ever it takes :d bende öyle 4kg aldım 4 ayda

Kalori miktarı arttır sabah yumurtayı 3 yap ekmeği 2yap öğlen pilavı arttır akşam yatmadan süt iç ekstra kalkori için.high caloric yüklü yemekler ye. Hiçbişeymi yemedin dürüm ye . What ever it takes :d bende öyle 4kg aldım 4 ayda
Çok az abi benim ayda 2 kilo almam lazım en az ... Adamlar 3 ayda 10-15 kilo alıyorlar nasıl yapıyor bunlar ?

3 günlük besin tüketim kaydı tutup ortalamasını alarak kaç kalori, kaç gram yağ, protein, karbonhidrat aldığını hesaplayabilirsin. Daha sonra alman gereken kaloriyi hesaplayıp +1000 kalori ek yapıp beslenme programını düzenleyerek ayda 4 kg alabilirsin.
Beslenmeyle ilgili ise:
Kahvaltıya 1-2 dilim ekmek veya yulaf ezmesi ile 1 su bardağı süt ekleyebilirsin.
Öğle öğünün yetersiz. Ton balığı domates peynir ekmek ile sandviç hazırlayıp okula götürebilirsin. Öğle tükettiğin öğünü ise saat 10:00 da ara öğün olarak tüketebilirsin(yulafı çıkarıp). Yatmadan hemen önce ekmek ve fıstık ezmesini ise yatmadan 2 saat önce tüketmen daha iyi olacaktır[DOUBLEPOST=1482588431][/DOUBLEPOST]Ayrıca meyve tüketimin yetersiz. Ara öğünlerine meyve ekleyebilirsin.

Boş yere böyle saçma konular açmayın ya.
Kalori hesabı diye bir şey var.
7000 Kalori 1 kilo eder. Günlük kalorini hesapla aktivitene göre diyelim 2000 ayda 5 kilo mu almak istiyorsun 30 gün boyunca fazladan 32000 kalori tüketeceksin.Günde yaklaşık 1100 kalori fazla tüketmen gerek ayda 5 kilo almak için.
İndir telefonuna kalori hesabı yapacak bi program GÜNLÜK KALORİNİN 1000 Üstüne çık kalori almak bence aşırı kolay.
Sabah 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi 400 kaloriye yakın.
Öğleye doğru 200 gr kuruyemiş yersin 1000 kalori
Akşamda 300 ml süt 2 muz 3 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı pekmez 700 kalori civarı

7000 Kalori 1 kilo eder. Günlük kalorini hesapla aktivitene göre diyelim 2000 ayda 5 kilo mu almak istiyorsun 30 gün boyunca fazladan 32000 kalori tüketeceksin.Günde yaklaşık 1100 kalori fazla tüketmen gerek ayda 5 kilo almak için.
İndir telefonuna kalori hesabı yapacak bi program GÜNLÜK KALORİNİN 1000 Üstüne çık kalori almak bence aşırı kolay.
Akşamda 300 ml süt 2 muz 3 yemek kaşığı bal 3 yemek kaşığı pekmez 700 kalori civarı
Konunun başlığı yanlış olabilir ya da sorduğu soru doğru olmayabilir ama bu sana bu üslupla konuşma hakkını vermez. Herkes beslenme konusunda yeterince bilgili ve donanımlı değil. Forumda merak ettiği şeyin yanıtı olabilir, bu durumda arama yapmasını önerebilirsin. Ama "böyle saçma konular açmayın" diye mesaj atman hoş değil.

la bu yediklerini benim 5 yaşındaki yeğenim yiyor bunlar ne kuş gibi öğle yemeği yulaf la süt mü daha ne oldun definasyon damısın yulafla süt yiyorsun öğle yemeğinde sağlam pilavını etini tavuğunu bi güzel ayranını yemen lazım akşam yatmadan yemen lazımki yediğin kaloriler kilo olarak sana geri dönsün sabah 1 yumurta 1 kibrit çöpü peynir nedir en az 3 yumurta yemen lazım ekmek yemen lazım süt içmen lazım ... daha ne sayayım bilmiyorumk i ..

Yemek çok az yiyorsun kilo alamaman gayet normal. Yediklerini toplasak kaç kalori yapar ki? Çok düşük bir şey yapıyordur. Ben 88-89 kilo civarındaydım. Kardiyo yaparak 65 kiloya indim. Daha sonra kardiyoyu bıraktım. 1.5 ayda 65 kilodan 70 kiloya çıktım. Sonra ne yaptım ne ettim 2 kiloyu geri verdim. 68 kiloya indim. Benim yediğim yemekler ile senin yediğin yemeklere bakınca arada uçurum fark var. Yağlı bir vücudum var bu arada. Kollarım ve Göğüslerim yağlı.

Son düzenleme:
Dostum akşam makarna pilav yiyorum demişsinn. Hiç bi hesabın yok 50gr çiğ makarna,pirinç pişince tabağı dolduruyor zaten. 250-300kcal bişey.
Kilo alıcam diyosan kendine alıcaksin bi tencire haşla bi paket makarnayı ve kimseye dokundurtma o makarnaya 2-3 ögünde ye hepsini. Ne yediğini ne kadar yediğini bilmeden saçma sapan kilolar alıp verirsin. Yerinde sayarsın sürekli. Zaten şuanda alacağın günlük kalori 2500 civarı falandır kilo almak için ne olacak ya bi ögünde bile yenilecek bi kalori yani kendini zorlamadan ulaşamazsın hedeflerine. İyi günler dilerim.

Kemik ve kasdan oluşuyorsun hmm :D Kalori hesaplamalısın .
52 kiloya 33 cm biceps var :) Dikkatini çekerim 52 kilo 82 değil :)[DOUBLEPOST=1483729334][/DOUBLEPOST]
Herkesin vücudu farklı burda kalori almak çok kolay gibi sinir bozucu şeyler söylemek yerine adam gibi tavsiye verebilirdin . Yine de teşekkürler ...

Back
Yukarı