Kilo alımım durdu !

Pollysad

Üye
7 aydır sporun içindeyim. İlk 3-4 ay 10 kilo aldım. Son 3-4 ay ise aynı kilodayım. Güncel kilom 61-62. Kalori alımınıda arttırdım. Günlük ortalama 3500-4000 kalori alıyorum fakat aylardır kiloda ilerleme yok. Ne yapmam gerek ? Akışınamı bırakmalıyım.
178 cm 62 kilo birinin kilo almak için günlük 4000-5000 kalori ihtiyacı olması garip değilmi?
Not: vücudumda bi gelişme görüyorum ve *memnunum fakat kilo alamamak çok moral bozuyor
Vücut yağ tutmuyor bi türlü ne önerirsiniz?
Doktora daha önce gittim sorun çıkmadı.
Genel olarak ayakta durduğum aktif bir işte çalışıyorum ama herkes çalışıyor bi tek ben değilki

4000 5000 kalori alman imkansız geliyor yanlış hesabın vardır ben 86 kiloyum 3300 kalori aldığım halde sabit duruyor zaten normal olanıda bu civarlardadır.
yapman gerekene gelince kilo alip verme olayında işin temeli herseyden once gunluk aldigin kalori ve yaktigin kalori baglantisidir. 3 4 aydir sabit kilodaymissin yapman gereken beslenmene 250 kalori daha eklemek olucaktır.

Bilmiyorum, mesela sıradan bi öğünümü söyleyeyim;
(Gramajlar çiğ halleri)
250 gr makarna=850 k
200 gr bulgur=700 k
200 gr yulaf=700 k
150 gr fındık=950 k
150 gr nohut vb.=400 k
Bu haliyle 3600 ve bu bazen 4000 e çıkıyor. Sürekli aşağı yukarı böyle besleniyorum. Bende anlayamadım, bu kadar kalori almam ve kilo alamamam imkansız. Çokmu fazla kalori yakıyorum acaba?
Günde 5-6 saat ayakta aktif olarak sürekli çalışırım. Extra olarak sporada 1 saat git-gel yürüme mesafesi var. Çokmu fazla aktifim acaba??

doğru yazmışsınız büyük ihtimal aktif olmanız kaynaklı olan bi sorun var.
tavsiye olarak verebileceğim 150 gr fındık yemek yerine 30 40 gr kadar yemeniz ek olarak 3 kaşık zeytin yağı tüketmeniz olurdu birde protein alımınızı yükseltmeye calisin nohuttan haric heralde baska protein kaynaklari tuketiyorsunuzdur kural belli vucudun lg basina 1.5 2 gr protein 1 gr yag gerisinide karbonhidrstlardan karsilamak ilk ikisini tam yaptiktan sonra karb alimlarinizi kilo alim durumunuza gpre dahada arttirarak cpzebilirsiniz ama cidden zor gorunuyor bu kadar ymek yemek.
ek olarak antremanlarınızı uzun tutmanızı tavsiye etmem kısa öz bi sekilde yapmaniz daha iyi olacaktir.

Back
Yukarı