Kifozu fitness ile düzeltmek

İyi forumlar,ay başında fitness e başlayacağım,bundan 2 ay önce doktora gittiğimde kiloz teşhisi koydu,20 derece eğim var ama sporla düzeltilir dedi.Yüzmeyi önerdi ama yüzme biraz ters kalıyor.Sırt kaslarını güçlendirmek için hareketler neler? 1.83 boy 57 kilo yaş 18 , barfiks eller kapalı anca 5 tane çekiyorum bu yüzden salona gitme kararı aldım hep kilo alır hem yardımlı yaparım diye sizende fikirlerinizi almak istedim...

Doktor düzelir dediğine göre sürekli oturman, dik durmaman ve benzeri sebeblerden dolayı kas dengesizliğin var. Göğüs ve ön omuz kasların kısa ve gergin iken, arka omuz ve sırt kasların uzun ve esnektir. "Doorway stretch" ile ön tarafını esnetebilirsin. Ayrıca esnetmeyi kesinlikle yap. Arka omuzları güçlendirmek için "Cable Reverse Flys" yapabilecek alet varsa salonda yap yok ise "Dumbbell rear delt raise" yapabilirsin. Sırt için "Seated cable row" veya "One arm dumbbell row" öneririm. Kifozun varsa muhtemelen Forward head posture de vardır. Bunun için üst trapez ve boynun önündeki sternocleidomastoid kasını esnetmelisin ve "Chin tuck" egzersizini yapabilirsin. Egzersizlere ve dediklerime internetten bakmalısın. Mümkünse gelişmenden haberdar olmak istiyorum.

Doktor düzelir dediğine göre sürekli oturman, dik durmaman ve benzeri sebeblerden dolayı kas dengesizliğin var. Göğüs ve ön omuz kasların kısa ve gergin iken, arka omuz ve sırt kasların uzun ve esnektir. "Doorway stretch" ile ön tarafını esnetebilirsin. Ayrıca esnetmeyi kesinlikle yap. Arka omuzları güçlendirmek için "Cable Reverse Flys" yapabilecek alet varsa salonda yap yok ise "Dumbbell rear delt raise" yapabilirsin. Sırt için "Seated cable row" veya "One arm dumbbell row" öneririm. Kifozun varsa muhtemelen Forward head posture de vardır. Bunun için üst trapez ve boynun önündeki sternocleidomastoid kasını esnetmelisin ve "Chin tuck" egzersizini yapabilirsin. Egzersizlere ve dediklerime internetten bakmalısın. Mümkünse gelişmenden haberdar olmak istiyorum.
Resmî çekmek için kolları öne atmak zorunda kaldım ama omurgamın görünüşü bu halde,doktor düzelir diyor ama biraz fazla eğim var gibi.
http://i.hizliresim.com/Mo2ayM.png

düzelir merak etme , çoğu insanda bu problem vardır zaten ( benim profil fotoğrafımda da var mesela , 1.5 senelik fotoğraf :) ). spor salonundaki eğitmenler pek anlamazlar postür olaylarından , sana splitle paso göğüs bicep yazarlarsa yapma çünkü daha kötüye gider. chainsaw açıklamış. sırtını geliştirmen gerekiyor. dengeli bir programla çalışman iyi olur bu nedenle.

Konu takip.

Back
Yukarı