Kick boks mu fitness mı

Abiler kardeşlerim 15 yaşında 174 boyunda bir gencim kick boks yada fitness yapmak istiyorum ama boyumun aynı zamanda böyle kalmasını istemiyorum ( daha uzasin istiyorum) bu kick boks ve fitness boyu engeller mi siz ufaktan vücudum da olsun istiyorum siz hangisini önerirsiniz8-)

İkisi de boy uzamasını engellemez rahat ol..Kendimi savunayım diyorsan kick boksa , vücudumu geliştireyim diyorsan fitness a git.

hic bir spor boyu kisaltmaz aksine spor buyume hormonunu atesler dahada uzarsin kick box yapanlarin coguda agirlik calismasi yapar ikisini bir arada yapabilirsiniz

Kickbox antrenmanlarında vücut ağırlığı olduğu kadar ağırlık çalışması da yapılıyor güçlenmek için ikisini bütün olarak ancak Fitness i Kickboxta güçlenmene yardimci olan bi etken olarak düşün 1.planda Kickbox olsun bence böyle daha iyi olur senin yaşlarda Kickbox a gitmiştim sadece yaşıtlarıma göre gözle görülür şekilde kuvvetli olmuştum ahh bi de Fitness yapabileydim çok daha güçlü ve kalıplı olurdum boyuna etki edeceğini düşünmüyorum sonuçta Halterci değilsin sürekli yukardan aşağı bi kuvvet uygulamıcaksın vücuduna.

Yaşına fitnessın daha yakışacağını düşünüyorum. İleride ilgi duymaya devam edersen o halinle kick boks'a geçişin daha kolay olur.

Back
Yukarı