selamlar. yaklaşık 1 haftayı geçkin süredir ketojen beslenmeye başladım. yalnız son iki gündür aceleye getirip az pişmiş şekilde yedim etleri. dün de şu dr. house denen dizinin ilk bölümünü izledim, kızın biri iyi pişmemiş domuz etinden dolayı tenya kapıyor, tenyanın yumurtası beyne gidiyor, zamanla orda büyüyor vs vs. sonrasında kızı acaip şekillere sokuyordu. paranoya yaptım resmen, bu iki günün üstüne gelince. lakin bazı insanlarla konuşuyorum, bazı yemek tariflerinde vs de "az pişmiş et" şeklinde tabirler geçiyor? az pişmiş et yendiğinde tenya kapma ihtimali ne kadardır?
Biz eti çok pişiriyoruz millet olarak. Bizim az pişmiş dediğimiz aslında etin pişmiş halidir. House dizisine de çok takmayın sonuçta bir dizi.
Dizide anlatılan olay kısmen gerçektir. Tenyalar bağırsak kurtlarından biridir. Kıl kurtlarına göre daha belirgindir ve tedavisi kolaydır. Az pişmiş etlerden, yıkanmamış mevye-sebzelerden vs. vücuda giren bakteriler zamanla bağırsaklarda büyür. Bazıları dışkı ile atılırken bazıları için ameliyat bile gerekebilir. Yine çok büyüyerek beyne gitme olayını duymuştum ama bu efsanevi gibi birşey, gerçek olduğunu zannetmiyorum. Kısacası tavsiye etmem, etlerin iyi pişmesi şart.
az pişmiş yada orta pişmiş et de sorun yok asla zaten bunun kolay yolu bizim gibi sporcular için et için bir ısı ölçer almak , biz zaten her öğünde 200 gr et yiyoruz e 200 gr lık bır parcada kalın oluyor pişirin eti ızgarada falan saplayın ortasına bakın kac derece 70 derece ve ustuyse etde sorun olmaz
etin içi kahve rengine dönmicek. eti kestimmi pembeden kırmızıya doğru renk görmezsem yemem geri gönderirim.