Kepekli makarna mı beyaz makarna mı ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Setenay
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Setenay

Üye
Arkadaşlar kilo vermeyi hedefleyen biri için beyaz makarna ne kadar sağlıklıdır ?

Zaten günde bir öğün yiyorum; öğlenleri, o da ufak bir porsiyon

Tükettiğim makarna ille de kepekli olmalı mıdır ?

Beyaz ekmeği kestiğimiz gibi beyaz makarnayı da kesmeli miyiz ?

Bu arada makarnayı haşlama tüketiyorum, yağ tuz sos yok

Bence kepekli tùketmenize gerek yoktur.zaten diyette kepekli tùketilmesinin asil sebebi mesela kepek ekmegi yendikten sonra midede siser ve tokluk hissi verir.eger istahiniz coksa tùketin ama gùnde 1 ogun yediginize gòre istahiniz kapali olmali:)

Yanlışsam düzeltilirse sevinirim. Bildiğim kadarıyla 2 besininde glisemik indeksleri aynı ( 37-41 ). Fakat 2 si de besin içeriği olarak diyetteki biri için uygun değil diye biliyorum. Ayrıca Türkiye 'de tam kepekli makarna satılıp satılmadığınıda bilmiyorum. Benim gördüklerimde %15 kepek geri kalan kısımda ise durum buğdayı kullanılıyor. Kalite bir karbonhidrat kaynağı mıdır ? Bence değildir. Yulaf yiyebilirsin. Tabii o da damak zevkine kalmış.

Son düzenleme:
Kepekli makarnanın fiyatı daha pahalı , illaki kepekli makarna yiyecem derseniz normal makarnanın üstüne 2-3 kaşık kepek alıp ekleyin fiyat olarak daha karlı olur , tok tutma bakımından hangisi diye sorarsan tabiki kepekli makarna tokluk hissi verecektir size , ayrıca makarnanın yerine haşlama bulgur , kurufasulye , nohut vb. kurubakliyatlarıda eklerseniz hem sıradanlıktan kurtulmuş olur hemde , glisemik indeksleri makarnadan daha düşük olduğu için çok daha uzun süre kan şekeriniz ile ilgili sorun yaşamazsınız , saygılar ...

Biriki forumda araştırırken şöyle bir bilgiye rastladım belkide doğrudur ...

spagetti-beyaz 41-elenmemiş unla 37
linguine 55
gnocchi 68
fettucini 32
vermicelli 35

kuru fasulye 48
barbunya 27
merçimek 28
nohut 33
soya fasulyesi 18
börülce 42

Glisemik indeksi değerleri arasındaki fark o kadarda fazla değil , tokluk hissi bir miktar değişebilir ...

Son düzenleme:
Arkadaşlar kilo vermeyi hedefleyen biri için beyaz makarna ne kadar sağlıklıdır ?

Zaten günde bir öğün yiyorum; öğlenleri, o da ufak bir porsiyon

Tükettiğim makarna ille de kepekli olmalı mıdır ?

Beyaz ekmeği kestiğimiz gibi beyaz makarnayı da kesmeli miyiz ?

Bu arada makarnayı haşlama tüketiyorum, yağ tuz sos yok

günde bir öğün yemek hem vücuda eziyet hemde yanlış bir durum. bence az miktarda ve çok öğün yemek daha uygun. çünkü günde 1 öğün yiyen bir vücut şöyle davranacaktır "bu insan vücudu uzun süre aç bırakıyor bu yüzden bun depolayayım diyor" böylelikle kilo kaybı olur fakat yağ miktarında bir azalma olmaz. üstelik yorgunluk ve isteksizlikte cabası. en güzeli en az 3 öğün azar azar yenmeli. kaloriyi az alıyorsak kepekli veya normal olması sıkıntı değil. saygılar

günde bir öğün yemek hem vücuda eziyet hemde yanlış bir durum. bence az miktarda ve çok öğün yemek daha uygun. çünkü günde 1 öğün yiyen bir vücut şöyle davranacaktır "bu insan vücudu uzun süre aç bırakıyor bu yüzden bun depolayayım diyor" böylelikle kilo kaybı olur fakat yağ miktarında bir azalma olmaz. üstelik yorgunluk ve isteksizlikte cabası. en güzeli en az 3 öğün azar azar yenmeli. kaloriyi az alıyorsak kepekli veya normal olması sıkıntı değil. saygılar

sanırım setenay'ın bahsetmek istediği öğünlerinden birini makarnaya ayırdığıydı.

Makarna mükemmel bi besindirr tabiki sosundaki yağlara dikkat ettiğiniz sürece bu yüzden eğer zaıflamayı kafaya koymuşsan beyaz yada kepekli bana göre hiç bi farkı yok çünkü makarnayı vücut zaten çabuk sindirir şişkinlik vs yapmaz sen bunun yerine beyaz ekmekten uzak dur

Back
Yukarı