Kendi programım işe yaramıyor artık geliştirmek için yardım eder misiniz?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fu-Lin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Fu-Lin

Üye
Merhabalar,
15 yaşındayım. Yaklaşık 7 yıldır spor yapıyorum. Daha önce dumbell ile çalıştım fakat bi programım yoktu. Evde 2 aydır dumbell ile çalışıyordum. Ağırlık sevdasından aldım. Ayarlanabilir dumbell setim var . Ilk 2 ay haftada 4 gün farklı kas gruplarini çalıştırmak üzere babamla çalıştım. Babam daha önceden fitness yapmış biliyor yani hareketlerin yapılışlarını eski programıda o yaptı. Kaslarım hafiften şekle girmeye basladı. 2 ay sonra bazı bölgelerin az geliştiğini fark ederek kendi programımı yapip devam ettim. 2 hafta oldu ama geliştirmeye çalıştığım bölgelerde hâlâ bi fark göremedim. Programımın yanliş olduğunu düşünüyorum. Yanlıştan ziyade eksik.
Ölçülerim:
Boy:1,77 cm Kilo:64.5 (hâlâ almaya çalışıyorum)
Omuz:111,5 cm
Göğüs: 90 cm
Sağ kol:30,5 cm
Sol kol:30,5 cm
Bel:77 cm
Programım:
1.gün:göğüs-omuz
Göğüs
Incline dumbell press
Dumbell press
Decline dumbell press
Dumbell fly-decline dumbell fly
Omuz:
Shoulder press
Yana ağırlık açma (adını bilmiyorum :( )
2.gün:sırt-ticeps
Sırt
Dumbell row
Dumbell dead lift
Dips(sandalyede yapıyorum)
Dumbell fly ,rear delt
Triceps
Dumbell triceps extension,seated
Dumbell tricep extension,behind neck
3. Gün:karın-biceps-bacak
Karın programimdan memnunum o yüzde yazmıyorum
Biceps
Dumbell biceps curl
Çekiç (ingilizcesini bilmiyorumTürkçesi buydu sanırım)
Bacak
Squad
Calf raise
4.gün 1. Günün aynısı
5 gün 2. Gün aynısı ama triceps yok
4. ve 5. Günde ilk 2 günü tekrar amacım sırtimin göğüsümün ve omzumun eksik olup daha fazla gelistirmem.
Yazim yanlışlarım için üzgünüm geliştirmelerinizi hatalarımi söylemenizi beliyorum. Hayırlı akşamlar.

Spora iliskin bir sözüm yok ama bence daha çok gençsin yaşın büyüdükçe vücudun daha olgunlaşacak ve sekil alacak.sabırlı ol

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

Spora iliskin bir sözüm yok ama bence daha çok gençsin yaşın büyüdükçe vücudun daha olgunlaşacak ve sekil alacak.sabırlı ol

Sent from my LG-D855 using Tapatalk
13 yaşından beri yapmak istiyordum.Bekledim yanlış bir hareket yaparım sakatlanırım diye. Artık yavas yavas vakti diye düşünüyorum. :)

Bence yeni başlayan biri Full Body yapmalı.
Bu videoyu izle eğer full body yapmaya karar verirsen kanalda " Kendi Full Body Antremanını Oluştur " diye bir video var onuda izle.

Full body olayına katılıyorum ve yaşın çok genç kendimden örnek verebilirim ölçü olarak elimde mevcut değil ama senin yaşındaki ölçülerimle 18 yaşlar arasında dağlar kadar fark var fitness yapmama rağmen ( basketbol oynuyordum) omuzlarımda sırtımda büyük gelişmeler oldu bu yüzden endişelenmeni gerektirecek bi durum olduğunu sanmam

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Full body olayına katılıyorum ve yaşın çok genç kendimden örnek verebilirim ölçü olarak elimde mevcut değil ama senin yaşındaki ölçülerimle 18 yaşlar arasında dağlar kadar fark var fitness yapmama rağmen ( basketbol oynuyordum) omuzlarımda sırtımda büyük gelişmeler oldu bu yüzden endişelenmeni gerektirecek bi durum olduğunu sanmam

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Full body yapmayı deneyeceğim. Nasıl olsa bir programım yok şuan :)

Kesinlikle fullbody çalış. Ben 5 aya yakındir evde çalışıyorum. İlk 4 ay bölgesel çalıştım. Son bir aydir fullbody geçtim. Çok memnunum.

Back
Yukarı