Ozan Özsavaş
Üye
Herkese selamlar. Konuyu açmak amacım malumunuz üzre içimi dökmek 
Direk konuya giriyorum, biraz uzun olabilir kusuruma bakmayın.
Temel bilgilerim : 173 boy, 120 kilo
21 yaşındayım, 8 yaşına kadar çok zayıf bir çocuktum. Zayıflığıma çare olarak bana yedirip içirdikleri polen, balık yağı vb şeyler yüzünden birden kilo almaya başladım. daha sonra 7. sınıfta başlayan fastfood bağımlılığım iste tabiri caizse duruma iyice tüy dikti
15 yaşında,9. sınıftan 10. sınıfa geçtiğim yaz en sevdiğim aktivite olan "big king xxl yiyerek discovery channel izleme" ritüeli sırasında hepsi birbirinden iyi vücuda sahip sporcularla ilgili programa denk geldim ve bir saat içinde spor konusunda ne kadar bilgisiz olduğumu fark ettim. öyle ki bu güne kadar ben neden böyle bir şey yapmadım diye şaşırdım. anında annemi aradım ve beni bir spor salonuna yazdırmasını istediğimi söyledim. şansa bakın ki annem de o sırada namık ekin hocanın ortağının eşi ile kahve içiyormuş. ertesi gün eşyalarımı alıp namık ekin spor salonuna doğru yola koyuldum ve 7 yıllık maceram başladı. orada spor acemiliğmi attıktan sonra aniden salon kapanınca ortada kaldım, bir iki salon deneyip tutturamadıktan sonra (sadece bende mi olur bilmiyorum, her salonda antreman yapamıyorum. salona ısınmam lazım) 5 yıldır devam ettiğim şu anki salonuma yazıldım.
Spor işine o kadar ısınmıştım ki 18. yaş günümü spor salonunda geçirdim
üniversiteyi kazandığım sene 80 kilodaydım ve düzgün bir kas yapım vardı. ne yağlıydım ne kuru. fakat üniversiteye başlayınca sporu bıraktım. kışın 90 kiloya çıktım, yazın 2 ay staj yaptım ve her gün fast food yiyerek 100 kiloya ulaştım. staj bittikten sonra yazın da en güzel günlerinin etkisiyle her gece alkol almaya başladım. öyle bir rutinim vardı ki akıllara zarar; akşam üstü 4-5 gibi kalkar 1.5 porsiyon kebap yerdim, gece deliler gibi alkol içtikten sonra en az 2 hamburger menüsü ve alkole devam. 1.5- 2 ay boyunca bu düzeni sürdürdüm ve 120 kiloya ulaştım. daha sonra araya okul, sınav, yeni okula kayıt stresi derken 120 kiloda kaldım ve spor benim için çok uzak mazide kaldı. öyle ki salona gittiğimde ölüm haberi aldım, salondaki üyelerin hemen hemen yarısından fazlasının değiştiğini gördüm, ortam çok yabancı geldi.
şu anki durumum da bu. aşırı kilomdan dolayı 5 dk tempolu yürüyemiyorum, spor namına tüm bildiklerimi unuttum desem yeridir, parasız kaldım ve motivasyonum sıfır. eskiden 80 kg bastığım barda şimdi 20 kg ile çalışmak da moralime tuz biber ekiyor.
bu güne kadarki en zor maratonuma başlıyorum, artık sadece disiplin değil, acıya dayanıklılık da gerek. bunları yazınca biraz olsun içim rahatladı. eğer okuduysanı ve bana yorum yaparsanız çok mutlu olurum.
hepinize selam ederim.

Direk konuya giriyorum, biraz uzun olabilir kusuruma bakmayın.
Temel bilgilerim : 173 boy, 120 kilo

21 yaşındayım, 8 yaşına kadar çok zayıf bir çocuktum. Zayıflığıma çare olarak bana yedirip içirdikleri polen, balık yağı vb şeyler yüzünden birden kilo almaya başladım. daha sonra 7. sınıfta başlayan fastfood bağımlılığım iste tabiri caizse duruma iyice tüy dikti

Spor işine o kadar ısınmıştım ki 18. yaş günümü spor salonunda geçirdim

şu anki durumum da bu. aşırı kilomdan dolayı 5 dk tempolu yürüyemiyorum, spor namına tüm bildiklerimi unuttum desem yeridir, parasız kaldım ve motivasyonum sıfır. eskiden 80 kg bastığım barda şimdi 20 kg ile çalışmak da moralime tuz biber ekiyor.
bu güne kadarki en zor maratonuma başlıyorum, artık sadece disiplin değil, acıya dayanıklılık da gerek. bunları yazınca biraz olsun içim rahatladı. eğer okuduysanı ve bana yorum yaparsanız çok mutlu olurum.
hepinize selam ederim.