Kemik Ne Zaman Ve Nasıl Gelişir?

arkadaşlar

kemiklerimizin gelişme limiti varmıdır aceba????? yani demek istediğim kemiklerimizin boy olarak uzaması değil... demek istediğim en olarak şişermi????? bunun yaş limiti varmı????? yoksa aynı boy uzamama limiti gibimidir kemiğimizin en olarak gelişmesi?????

sevgiler ve saygılar

evet arkadaşım güzel bi konu bende 20 yaşındayım süt içmeye başladım kemiklerim gelişirmi yani faydası olurmu yoksa iş işten geçtimi ?

vandamme merhaba

Kişiye gore degisir, ama ortalama olarak saglıklı bir kiside kemik gelişimi 21-22 yasına kadar sürer...

çünkü benim yapım zaten zayıf, eğerki bu gelişmenin de bir limiti varsa vay halime :?

evet elbette vardır ama bu tepkimeyi hızlandırmak için çok fazla süte ihtiyaç yok fazla alınan kalsiyum kireçlenmeye ve kasların güçsüzleşmesine neden olur bu tepkime süresini hızlandırmak için bilek kemiklerine çok fazla yük yüklemelisin kemiklerde uyuşma hissedene kadar çünkü kemiklerde kas gibidir eziyet çektikçe güçlenir bunu unutma umarım sözlerimi yabana atmazsınız yaşım küçük ama bu konularda bilgiliyimdir

evet elbette vardır ama bu tepkimeyi hızlandırmak için çok fazla süte ihtiyaç yok fazla alınan kalsiyum kireçlenmeye ve kasların güçsüzleşmesine neden olur bu tepkime süresini hızlandırmak için bilek kemiklerine çok fazla yük yüklemelisin kemiklerde uyuşma hissedene kadar çünkü kemiklerde kas gibidir eziyet çektikçe güçlenir bunu unutma umarım sözlerimi yabana atmazsınız yaşım küçük ama bu konularda bilgiliyimdir

insanları yanlış bilgilendirme..kemik nasıl uyuşuyor???
kemik eziyet çektikçe nasıl güçleniyor..??

bende 88 doğumluyum benimde aynı sorun kemiklerim çok zayıf çok takıntılarım var bu konuda.neler yapmak gerekir.yüzüm bile ufak ergenliğe ulaştığım halde genel anlamda enine bir kemik gelişimi mümkünmü ilerleyen yıllarda tşklr

Kemik yeteri kadar alınan protein-floroid-calsiyum vb organik-inorganik maddelerle gelişim gösterir. Kemik gelişimi her yaşta olabilir, sadece yaş ilerledikçe gelişme hızı yavaşlar.

Dirençli kemikler için yukarıdaki maddeleri ABARTMADAN tüketmeliyiz. Örn günde 2 kase yoğurt, 2-3 bardak süt ve 100 gram peynir kemiklerinizi kuvvetlendirecektir.

Kemiklerin cm ile ölçebilecek kadar kalınşması çok uzun yıllar alır(çocukluk ve ergenli dönemi hariç). Yani bu besinleri tükettiğiniz zaman direnç ve dayanıklılık bakımından ilerleme bekleyebilirsiniz, fakat bilek ölçünüz kesinlikle değişmez. Çok uzun zaman alır.

kemik gelişmesi demiyimde kemik sertleşmesi kas gelişmesi gibidir
örn olarak belli aralarla aynı kemikle bi yere vurdğumuzda ( duvara yumruk atmak)
kemik liflerinin yırtılması gibi !( tam bilmiyorum ondan gibi diyorum) içindeki lif yırtılıyor tekrar onarılıyor bi daha yırtılmasın diye daha büyük kalın örülüyor

Bu bilgi national geographic channel da dövüş bilimleride vardı çok önceden izlediğim için yanlışı yada fazlası olabilir
( kemik içindekine lif mi deniyodu tam hatılamıyom bu gibi yanlışlar)

Kemik zarı (Periost) : Kemiğin enine büyümesini, beslenmesini, kırılma ve çatlamalarda onarılmasını sağlar.

Son düzenleme:
insanları yanlış bilgilendirme..kemik nasıl uyuşuyor???
kemik eziyet çektikçe nasıl güçleniyor..??
yanlış bilgi vermemiş. kemiklerin ence kalınlaşması ve güçlenmesi ortalama 25 yaşına kadar devam eder.

arkadaşın "eziyet çekmek" den kastı kemikleri darbeye maruz bırakmak yada aşırı yüklenmektir, tabi kırmayacak kadar. bu doğrudur, yıpranan kemik kendini hem onarır hem de gelişerek daha dayanıklı hale gelir.

uzun süre kiremit, tahta, buz kalıpları kıran kişileri görüyoruz. bunlar bu darbe çalışmalarından geçerek normal insan kemiğinden kat ve kat daha sağlam kemiklere sahip olurlar.

lütfen mantığınıza yatmayan herşeyi araştırmadan yanlış diye lanse etmeyin.

yanlış bilgi vermemiş. kemiklerin ence kalınlaşması ve güçlenmesi ortalama 25 yaşına kadar devam eder.

arkadaşın "eziyet çekmek" den kastı kemikleri darbeye maruz bırakmak yada aşırı yüklenmektir, tabi kırmayacak kadar. bu doğrudur, yıpranan kemik kendini hem onarır hem de gelişerek daha dayanıklı hale gelir.

uzun süre kiremit, tahta, buz kalıpları kıran kişileri görüyoruz. bunlar bu darbe çalışmalarından geçerek normal insan kemiğinden kat ve kat daha sağlam kemiklere sahip olurlar.

lütfen mantığınıza yatmayan herşeyi araştırmadan yanlış diye lanse etmeyin.

öncelikle lütfen "herşey" kelimesi ile genelleme yapmayınız.. sizce mantığa yatmadığı için mi uyarılmış üye..?

bu forumda okadar tecrübeli bilgili insanlar var ki hala emin konuşmazlar bildikleri hakkında bile..
ama bunun yanında bir üye kemiğe eziyet etmekten bahsediyorsa kaynak göstermeden hak iddia edemez ve yanlış yönlendirmeden dolayı uyarılır..

kemik gelişmesi demiyimde kemik sertleşmesi kas gelişmesi gibidir
örn olarak belli aralarla aynı kemikle bi yere vurdğumuzda ( duvara yumruk atmak)
kemik liflerinin yırtılması gibi !( tam bilmiyorum ondan gibi diyorum) içindeki lif yırtılıyor tekrar onarılıyor bi daha yırtılmasın diye daha büyük kalın örülüyor

Bu bilgi national geographic channel da dövüş bilimleride vardı çok önceden izlediğim için yanlışı yada fazlası olabilir
( kemik içindekine lif mi deniyodu tam hatılamıyom bu gibi yanlışlar)

Kemik zarı (Periost) : Kemiğin enine büyümesini, beslenmesini, kırılma ve çatlamalarda onarılmasını sağlar.
nasıl yani bileklerini yanlardan duwara mı vurcaklar:S

Yanlardan degıl mesela boksorler duvarların ustune gazete vs kaplayıp yumruk atarlar..Bu gazete vs kalınlıgını zamanla azaltırlar..Bu vuruslarda sanırım kemıgın ıcındekı kalsıyum parcalanıyor daha sonra bu parcalanmıs kalsıyuma bıraz daha eklenıp tekrar sertlesıyormus..Bunları bır yerde okumustum ama tam hatırlamıyorum..Yanlısım varsa affedın..Bu konuda bılgısı olan paylassın..

30 yaşına kadar devam eder diye okudum bu forumda. Link hatırlamıyorum. Kemik gelişimi direkt boy uzamasıyla ilişkilendirilmemeli. Body building'in kemik gelişimini etkilediğini biliyoruz. Kasların ilişik halde bulunduğu kemikler kasın gelişimiyle kendini geliştirmek zorunda kalır. Çünkü hem taşıması gereken yük artmıştır. Çünkü kas yoğundur ve ağırdır. Hem de onu sağdan soldan geren, uzatan kas lifleri daha bir hacimlidir.

arkadaşlar diez atlı arkadaşmız doğru söylüyor bn bu işi cocoukluğumdan beri yapıyorum ve bu body sporunda hemen hemen bir cok şey öğrendim kemikler baskı altında gelişirler ne kadar fazla yük binerse o kdar fazla gelişme elde edilir. bunun sebebi kemikler aşırı yükleme sonucu hahsara uğrarlar bi dahaki sefere bu hasara uğramamak için hem daha fazla gelişir ve daha fazla güçlenirler lütfen arkadaşlarımızı konu hakkında bilgi sahibi olmadan uyarmayalım .........

Konuyu baslatan arkadas gercekten cok güzel bi soru sormus bu konuda bilgi sahibi kisilerden tam net bilgi alirsak diger arkadaslar icinde iyi olur

Back
Yukarı