Kazeinin Sindirimi ve Açıga Çıkan Aminoasit Miktarı

Bıyoloji defterini calısırken dıkkatimi ceken bır konuyu sizinle paylasmak istedim,

Besinler mideye geldiginde kana gastrin hormonu salgılanır.Bu hormon mide özsuyunun salgılanmasını saglar.Ve besinler sindirilmeye başlar.

Sütün Sindirimi:

protein+su--->Kazein+su
kazein+su--->pepton+az miktarda aminoasit

İşte midede sütün sindırımı bu şekilde.Burdanda gördügümüz üzere sütün sindırimınden cıkması gerekenden daha az aminoasıt açıga cıkıyor.bu yüzden sütü normalden cok tüketmemizin gereklı oldugunu düsünüyorum.mesela 1 bardak içiyorsak bunu 2 bardaga cikartmalıyız.Sizin bu konudaki düsünceleriniz neler?

Bıyoloji defterini calısırken dıkkatimi ceken bır konuyu sizinle paylasmak istedim,

Besinler mideye geldiginde kana gastrin hormonu salgılanır.Bu hormon mide özsuyunun salgılanmasını saglar.Ve besinler sindirilmeye başlar.

Sütün Sindirimi:

protein+su--->Kazein+su
kazein+su--->pepton+az miktarda aminoasit

İşte midede sütün sindırımı bu şekilde.Burdanda gördügümüz üzere sütün sindırimınden cıkması gerekenden daha az aminoasıt açıga cıkıyor.bu yüzden sütü normalden cok tüketmemizin gereklı oldugunu düsünüyorum.mesela 1 bardak içiyorsak bunu 2 bardaga cikartmalıyız.Sizin bu konudaki düsünceleriniz neler?

bu denlemden anladığımız üzere kazeinden pepton+ bir miktar amino asit oluşuyor.pepton proteinlerin mide öz suyunda sindirime uğramış son halidir. yani o az miktar a.asit sütün içindeki whey proteininden gelmektedir. peptonları emilimi ise uzun sürer. yani bir kayıp yoktur. 1 bardaktaki miktar yeterli ise böyle devam etmeliyiz. umarım yardımcı olabilmişimdir

Back
Yukarı