darknesssword
Üye
Bıyoloji defterini calısırken dıkkatimi ceken bır konuyu sizinle paylasmak istedim,
Besinler mideye geldiginde kana gastrin hormonu salgılanır.Bu hormon mide özsuyunun salgılanmasını saglar.Ve besinler sindirilmeye başlar.
Sütün Sindirimi:
protein+su--->Kazein+su
kazein+su--->pepton+az miktarda aminoasit
İşte midede sütün sindırımı bu şekilde.Burdanda gördügümüz üzere sütün sindırimınden cıkması gerekenden daha az aminoasıt açıga cıkıyor.bu yüzden sütü normalden cok tüketmemizin gereklı oldugunu düsünüyorum.mesela 1 bardak içiyorsak bunu 2 bardaga cikartmalıyız.Sizin bu konudaki düsünceleriniz neler?
Besinler mideye geldiginde kana gastrin hormonu salgılanır.Bu hormon mide özsuyunun salgılanmasını saglar.Ve besinler sindirilmeye başlar.
Sütün Sindirimi:
protein+su--->Kazein+su
kazein+su--->pepton+az miktarda aminoasit
İşte midede sütün sindırımı bu şekilde.Burdanda gördügümüz üzere sütün sindırimınden cıkması gerekenden daha az aminoasıt açıga cıkıyor.bu yüzden sütü normalden cok tüketmemizin gereklı oldugunu düsünüyorum.mesela 1 bardak içiyorsak bunu 2 bardaga cikartmalıyız.Sizin bu konudaki düsünceleriniz neler?